Uutiset

Keskusta nimesi ryhmänjohtaja Kurvisen tiede- ja kulttuuriministeriksi, Saarikko siirtyy valtiovarainministeriksi

Keskustan on määrä tehdä päätöksiä puolueen uudesta ryhmänjohtajasta ensi viikolla.
Antti Kurvinen on toisen kauden kansanedustaja ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen maisteri.
Antti Kurvinen on toisen kauden kansanedustaja ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen maisteri. Lehtikuva/Mikko Stig

Keskusta on nimennyt ehdokkaaksi tiede- ja kulttuuriministeriksi Antti Kurvisen. Salkkua pitänyt puheenjohtaja Annika Saarikko on puolueen päätöksellä nimetty ehdokkaaksi Matti Vanhasen tilalle valtiovarainministeriksi.

Kurvinen on toisen kauden kansanedustaja ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen maisteri.

34-vuotias Kurvinen ilmaisi tiedotustilaisuudessa iloaan puolueen osoittamasta luottamuksesta, mutta sanoi olevansa ministerisarkansa kanssa vakavan paikan edessä.

–  Koronarajoitukset ja koronan aiheuttamat talousongelmat ovat heijastuneet todella mustina varjoina, puhutaan vuoden hiljaisuudesta vaikkapa musiikkitapahtumien osalta, Kurvinen sanoi.

–  Tulen kaiken suuntaamaan tarmoni siihen, että lähden auttamaan suomalaista urheilu-, kulttuuri- ja järjestökenttää. Lähdetään yhdessä tekemään jälleenrakennusta koronan raunioista, hän jatkoi.

Lisäksi Kurvinen mainitsi, että Veikkauksen huvenneisiin tuottoihin ja veikkausvaroista rahoituksensa saavien toimijoiden tilanteeseen on lähikuukausien ja -vuosien aikana löydettävä oikeudenmukaisia ratkaisuja.

Keskustan ryhmäkokouksen on määrä tehdä päätöksiä puolueen uudesta ryhmänjohtajasta ensi viikolla.

Presidentin määrä tehdä nimitykset huomenna

Saarikko kertoi odotetun päätöksen siirtymisestään Vanhasen tilalle viime viikonloppuna samalla, kun Vanhanen ilmoitti vetäytymisestään. Vanhanen oli jo aiemmin tehnyt selväksi, ettei jatka tehtävässä vaalikauden loppuun asti.

Vanhanen on kertonut siirtyvänsä rivikansanedustajaksi.

Päätökset kokouksessa tekivät keskustan kansanedustajat ja europarlamentaarikot sekä puoluehallitus. Presidentti Sauli Niinistön on määrä nimittää uudet ministerit tehtävään huomenna.

Keskustan muita ministereitä ovat elinkeinoministeri Mika Lintilä, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Menot