fbpx
Uutiset

Keskusta on valmis hallitukseen, jos sen kynnyskysymykset toteutuvat – Näin puolue linjasi vastauksissaan hallitustunnustelija Antti Rinteelle

Keskusta tiedotti keskiviikkona aamupäivällä olevansa käytettävissä hallitusneuvotteluihin, jos sen kynnyskysymykset toteutuvat. Puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kyselyyn vastanneista jäsenistä 80 prosenttia kannatti tätä vaihtoehtoa. Keskusta linjasi hallitustunnustelija Antti Rinteelle aiemmin antamissaan vastauksissa muun muassa pitävänsä kiinni maakuntauudistuksesta ja siitä, ettei yritysten verotusta saa kiristää. Tähän juttuun on listattu keskustan linjaukset sanasta sanaan. Antti Rinne kertoo tulevasta hallituspohjasta tänään.
Keskusta pui sisäistä tilaansa puoluevaltuuston kokouksessa huhtikuun lopussa väistyvän puheenjohtajansa Juha Sipilän johdolla. Kuva: Mauri Ratilainen
Keskusta pui sisäistä tilaansa puoluevaltuuston kokouksessa huhtikuun lopussa väistyvän puheenjohtajansa Juha Sipilän johdolla. Kuva: Mauri Ratilainen

Näin keskusta vastasi aiemmin hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) kysymyksiin hallitusyhteistyön edellytyksistä:

1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 prosentin työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023.

2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.

3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.

4. Toteutetaan perhepaketti, jonka osana perhevapaauudistus. Uudistuksen on oltava perheille parannus nykyiseen järjestelmään.

5. Vanhustenhoidon epäkohtiin puututaan muun muassa tiukemmalla lainsäädännöllä ja riittävillä resursseilla, eikä keskusta hyväksy valtionosuuksien leikkauksia, joilla vaarannetaan kuntien peruspalveluita kuten sivistystoimi, varhaiskasvatus ja vanhushoiva.

6. Edellytämme korotuksia pienimpiin eläkkeisiin ja parannuksia köyhimpien lapsiperheiden asemaan ja perusturvaindeksijäädytys on purettava hallituksen päätöksen mukaisesti.

7. Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja saavutettavuus on turvattava, panostettava oppisopimuskoulutukseen ja säilytettävä alueellisesti kattava korkeakouluverkosto.

8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.

9. Sitoudutaan Keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.

10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia.

Menot