fbpx
Uutiset

Keskusta vastaa keskiviikkona, avaako hallitusoven

Ryhmäkokouksessa käytettiin runsaasti puheenvuoroja, valtaosa näyttäisi vihreää valoa hallitukseen menolle
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja muu johto ottivat aikalisän. Keskiviikkona kuullaan, mitkä ovat puolueen hallitushalut. Kentän ääntä kuullaan. Kuva: Joel Maisalmi
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja muu johto ottivat aikalisän. Keskiviikkona kuullaan, mitkä ovat puolueen hallitushalut. Kentän ääntä kuullaan. Kuva: Joel Maisalmi

Keskustan hallitusneuvotteluryhmä on päättänyt kokouksensa tältä päivältä. Lopputulos on, että puolue vastaa keskiviikkona, onko se valmis avaamaan hallitusoven, jos kutsu käy.

– Hallitustunnustelija on käynyt kahdenväliset neuvottelut kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa. Keskustelut ovat osin venyneet, eikä selvää ratkaisua neuvottelujen pohjalta näytä syntyneen. Vaikuttaa siltä, että hallituksen muodostaminen vaalivoittajien varaan on vaikeaa, puolueen lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Siinä muistutetaan, että hallitustunnustelija Antti Rinne on vedonnut keskustaan vielä kerran, jotta puolue olisi käytettävissä hallitusneuvotteluihin.

Keskustan ryhmä toteaa, että heikon vaalituloksen takia puolueen rima lähteä hallitusneuvotteluihin on korkealla.

Se jatkaa, että puolueen asettamat kymmenen kynnyskysymystä ovat edelleen voimassa.

Keskiviikkona kerrotaan

Ryhmä kertoo, että puolue vastaa hallitustunnustelijalle keskiviikkona aamupäivällä.

Sitä ennen on tarkoitus kysellä puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäsenten kannan asiaan.

Lännen median tietojen mukaan iltapäivällä pidetyssä ryhmäkokouksessa lähes kaikki paikalla olleet käyttivät puheenvuoron.

Näiden puheenvuorojen perusteella olisi näyttöä siitä, että enemmistö olisi valmis hallitukseen.

Menot