fbpx
Uutiset

Keskustalon kauppapiha sai uutta kiveä ja lisää valoa

Ei enää pressuja, ei enää pölyä, ei melua – Palokunnankadun ja Raatihuoneenkadun välisen Keskustalon kauppapihan remontti on valmis.

Sisäpihan uuden ulkoasun viimeistelytyöt tehtiin keskiviikkona juuri ennen lopputarkastusta ja taloyhtiön putkiremontti valmistuu vuoden loppuun mennessä.

– Remonttiaika on ollut haasteellista asukkaille ja yrittäjille, onhan koko tontti ollut työmaa-aluetta, isännöitsijä Jarmo Halonen Isännöinti Kuvajalta kiteyttää.

Optikko Kivinen Synsam valmistelee muuttoa takaisin liikehuoneistoonsa väistötiloistaan Linnankadun toiselta puolelta entisen Järvisen yläkerrasta.

– Palvelemme vanhoissa liiketiloissamme jälleen viikon kuluttua 7. joulukuuta, optikko ja yrittäjä Ismo Kivinen lupaa. Kivinen on myös Keskustalon yrittäjät ry:n puheenjohtaja sekä kaupunkikeskustayhdistyksen hallituksen jäsen.

Uutta kivipintaa ja loivemmat luiskat

Ismo Kivinen on tyytyväinen kauppapihan ilmeeseen. Portaiden uusi kivipinta ja valaisimet näyttävät tyylikkäiltä. Kulku sisäpihalla on esteetöntä, sillä luiskat ovat aiempaa loivemmat.

– Remontti toi kauppapihalle enemmän valoa, hän kiittää.

Kellarikerroksen autohallin aukkojen päälle on rakennettu pilareiden varassa lepäävät lasikatteet. Koko sisäpihan kattamisesta luovuttiin kustannussyistä.

Sisäänkäynteihin suunniteltuja lasiovia ei toteutettu, vaan aukot jäävät avoimiksi. Yön ajaksi sisäänkäynnit suljetaan laskettavilla rautaporteilla.

Osalle Keskustalon yrityksistä remontin aikainen väistötila löytyi joko saman kiinteistön toisesta siivestä tai kadun toiselta puolelta kuten optikkoliikkeelle. Osa kuitenkin muutti remonttia pakoon kauemmas kaupungille ja ehkä jääkin uuteen liiketilaansa.

Keskustalo tarvitsee myös parkkipaikkoja

Keskustalon puitteet ovat kunnossa, mutta parkkipaikoista on pulaa. Pysäköintitilojen lipuminen keskustan toiselle laidalle vähentää asiakasvirtaa linja-autoaseman ja torin lähellä.

– Paria korttelia kauemmaksi parkkipaikasta ei asiakas lähde palvelua hakemaan, Ismo Kivinen tiivistää.

Keskustalo valmistui vuonna 1965 eli taloyhtiöllä on ikää 45 vuotta. Optikkoliike on taloyhtiön pitkäaikaisimpia yrittäjiä.

– Aloitimme Keskustalossa vuonna 1966. Nykyinen tilamme on yhdistetty neljästä noin 30 neliön liikehuoneistosta, Ismo Kivinen selvittää.

Suutari ei muuttanut remonttia pakoon

Remonttiajan tutussa liiketilassaan sinnitellyt suutarimestari Jouni Lapp i avasi kauppapihan puoleisen ovensa heti torstaiaamuna. Helmikuusta lähtien asiakkaat ovat saaneet pujahtaa suutarille Linnankadulta liikkeen takaosan puolelta.

– Onneksi meillä oli tuo takaovi. Remontin pöly ja melu eivät haitanneet meidän työtämme samalla tavalla kuin naapuriyritysten, Lappi sanoo viitaten suutarimestarin ja hänen oppipoikansa Janne Rantalan työtiloihin.

Keskustalossa tehdyt korjaustyöt maksoivat kaikkiaan 4,5 miljoonaa euroa. Suurin urakka on ollut taloyhtiön putkiremontti, sillä asunnoissa ja liikehuoneistoissa oli alkuperäiset 1960-luvun vesi- ja viemäriputket.

– Ikkunaremontti odottaa taloyhtiötä vielä lähivuosina, isännöitsijä Jarmo Halonen tietää. (HäSa)

Menot