fbpx
Uutiset

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut tapaturmaisesti – "Tämä tuntuu käsittämättömältä, epätodelliselta ja järkyttävältä"

Eduskunta viettää tiistaina täysistunnon alussa muistohetken Antti Rantakankaan muistoksi. Edustajatoverit yli puoluerajojen ovat esittäneet osanottonsa Rantakankaan läheisille ja keskustapuolueelle.
Antti Rantakangas valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä vuonna 1999. Kuva: Joel Maisalmi
Antti Rantakangas valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä vuonna 1999. Kuva: Joel Maisalmi

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut tapaturmaisesti Helsingissä perjantaina.

Rantakangas oli kuollessaan 55-vuotias. Hän oli syntynyt Pulkkilassa ja kotoisin Haapavedeltä. Rantakangas valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä vuonna 1999. Rantakangas oli eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja.

Koulutukseltaan Rantakangas oli agrologi ja hän oli valmistunut Ilmajoen maatalousopistosta.

Vanhanen: Antti edusti tahdonvoimaa

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni kunnioittaa edustajatoverinsa muistoa kirjoituksellaan puolueen kotisivulla.

– Tämä tuntuu käsittämättömältä, epätodelliselta ja järkyttävältä. Täältä ikuisuuteen siirtyneiden muistoa me voimme aina kunnioittaa. Uskon, että rakastettu ystävämme Antti olisi toivonut, että hänen muistonsa kunniaksi jatkamme työtä yhteisen isänmaamme eteen. Koko Suomen keskustan puolesta esitän surunvalittelut ja osanoton omaisille ja läheisille. Valtavasti voimia tässä käsittämättömässä suuressa surussa, Kulmuni kirjoittaa.

Kulmuni on kommentoinut Rantakankaan kuolemaa myös Twitterissä https://twitter.com/KatriKulmuni/status/1198564970612609024. Kulmunin päivitys on kerännyt paljon kommentteja muilta poliitikoilta yli puoluerajojen.

Muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kuvailee Rantakangasta hyväksi työtoveriksi ja muistelee tätä lämmöllä. Saman puolueen sisäministeri Maria Ohisalo toivottaa voimia Rantakankaan läheisille ja keskustapuolueelle.

Osanottonsa ovat esittäneet myös muun muassa liikenneministeri Sanna Marin (sd.) sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

“Meitä on kohdannut järkyttävä uutinen”

Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen esitti surunvalittelunsa.

– Meitä on kohdannut järkyttävä uutinen. Työtoverimme ja pitkäaikainen puoluetyön uurastaja, kaikkien meidän hyvä ystävämme on menehtynyt. Esitän keskustan eduskuntaryhmän ja Suomen Keskustan puolesta osanottomme Antti Rantakankaan omaisille ja läheisille ja toivon heille voimia kohdata tämän suuren surun.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) välittää koko eduskunnan osanoton menehtyneen kansanedustaja Antti Rantakankaan perheelle ja läheisille.

– Tunsin hänet nuoruudestamme saakka. Antti omistautui asialleen, edusti tahdonvoimaa, tunnusti juurensa ja tiesi aina, keiden edustajana hän valtiopäivillä toimi, Vanhanen sanoi tiedotteessa.

Eduskunta viettää tiistaina täysistunnon alussa muistohetken Antti Rantakankaan muistoksi.

Juttua on päivitetty klo 14.35. puheenjohtaja Katri Kulmunin esittämällä osanotolla sekä klo 15.10. edustajatoverien esittämillä osanotoilla.

Menot