fbpx
Uutiset

Keskustan Puska taipuu kokoomuksen vaatimukseen – äänestää Vaasan päivystystä vastaan

Keskustan Pekka Puska sanoo joutuneensa painostuksen kohteeksi kiistassa Vaasan sairaalasta.
Kansanedustaja Pekka Puska taipuu äänestämään hallitusrintamassa Vaasan sairaalan päivystyksestä.

Kansanedustaja Pekka Puska (kesk.) taipuu kokoomuksen vaatimukseen ja äänestää Vaasan keskussairaalan laajaa erikoissairaanhoidon päivystystä vastaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Puska ilmoitti viime perjantaina, ettei osallistu asiaa koskevaan äänestykseen vaan että kutsuu varamiehensä paikalle. Järjestely olisi turvannut hallituksen yhtenäisyyden äänestyksessä, mutta se ei riittänyt kokoomukselle.

Kokoomus vaati, että Puskan on äänestettävä hallitusrintamassa, koska sote-uudistusta on sovittu vietävän eteenpäin yksimielisesti ilman pykäliin tehtäviä muutoksia.

Kiista uhkasi pysäyttää sote- ja maakuntauudistuksen käsittelyn eduskunnassa.

Vaasan päivystys on valiokunnassa esillä sote- ja maakuntauudistuksen emolaissa sekä Vaasasta tehdyn kansalaisaloitteen takia.

Puska totesi tiedotteessaan, että tämä asia on ison sote-paketin yhteydessä hyvin irrallinen ja että Vaasan ratkaisua puolsivat kaikki asiantuntijat, mukaan lukien Seinäjoen sairaalan edustajat.

– Tässä tilanteessa olen joutunut uskomattoman painostuksen kohteeksi, alun perin juuri kokoomuksen taholta. Mutta myös omasta piiristä on vahvasti vedottu minuun, että suostuisin menettelyyn, jonka varmaan monet laillani kokevat ”takinkääntönä”.

– Olen monasti ollut painostuksesta huolimatta kantani takana, jos mielestäni siihen on vahvat asiaperusteet. Nyt kuitenkin, oikein tai ei, sanotaan, että toiminnallani vaarannan koko sote-uudistuksen.

– Kun tämän vuosia valmistellun uudistuksen saaminen maaliin on minullekin äärimmäisen tärkeää, olen nyt ilmoittanut, että olen valmis menemään valiokuntaan äänestämään vedotun mukaisesti.

– Tämä menettely ei muuta itse kantaani Vaasan asiassa ja toivonkin, että tulevan hallituksen toimesta saadaan terveydenhuoltolain uudistuksen yhteydessä pykälät, jotka turvaavat Vaasan keskussairaalan korkeatasoisen toiminnan.

Menot