Uutiset

"Keskustelun paikkoja on ollut"

Kaupunginhallituksen jäsen ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) ihmettelee janakkalalaisvaltuutettujen väitteitä siitä, että Hämeenlinnan sote-aloite tuli heille täytenä yllätyksenä.

-Ei ole kauhean reilua väittää, ettei asiasta olisi keskusteltu. Meillä on ollut kaksi kokoontumista seudun ryhmyreiden kanssa tästä aiheesta11. toukokuuta ja 4. elokuuta. Asiasta tietysti voidaan olla eri mieltä, mutta keskustelun paikkoja on ihan varmasti ollut, Rautio toteaa.

Hän ihmettelee myöskin janakkalalaisten tulkintoja, joiden mukaan kyse on Hämeenlinnan halusta kuntaliitokseen.

-Itse olen lukenut ehdotuksemme aivan eri tavoin. Olemme oikein skarpanneet siinä, että puhumme vain palveluista. En tiedä, mistä ajatus kuntaliitoksesta on tullut, Rautio toteaa.

Hän muistuttaa, että Hämeenlinnan kosinnassa oli kyse ainoastaan sosiaali- ja terveyspalvelujen yhdistämisselvityksestä.

-Jos yhtään seuraa maailman menoa, niin vain täydellisesti pään pensaaseen pistävä kuntapäättäjä jättää yhteistyön mahdollisuudet selvittämättä. Hyvään naapuruuteen kuuluu, että kaikista asioista voidaan keskustella. Hallitusohjelmassakin korostetaan keskuskaupunkien positiivista vastuuta, Rautio sanoo.

Hänen mukaansa naapurikuntien kanssa on kuitenkin ollut monessa asiassa tähän saakka hyvä keskusteluyhteys.

-Olisi ihan hyvä, jos Janakkalalta tai Hattulalta tulisi meille jokin vastaehdotus, Rautio toivoo.

Seudun ryhmyrit tapaavat toisensa seuraavan kerran syyskuussa Janakkalassa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus uudisti reilu viikko sitten aloitteensa yhteisen sosiaali- ja terveydenhuollon alueen selvittämisestä valtion avustuksella. Asia kirvoitti tällä viikolla happamia kommentteja Janakkalan valtuustossa. (HäSa)