Uutiset

Ketäs porvari sitten vastustaisi?

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on siitä erikoinen puoluejohtaja, että häntä politiikan tarkkailija kuuntelee mielikseen. Teksti on tiukkaa. Kevään kuluessa häntä on sapettanut mitä ilmeisimmin yksi asia ylitse muiden. Puoluejohtajan niskassa painavat vaalitappiot toisensa jälkeen, ja sitten viedään alta puoluettakin.

Siimes on posket punaisena puhaltanut pelin poikki, mutta silti vasemmistoliiton yhdistäminen SDP:hen pulpahtaa pintaan.

Siimes on näyttänyt Matti Viialaiselle ovea myyräntyön takia. Rivien hajottajia on inhottu aina, mutta niin on usein totuuden puhujiakin.

Ilmassa on leijunut salajuonittelun hajua. Viialaisella on vanhana pelimiehenä ja SAK:n apulaisjohtajana aitiopaikka yhteistyöhön demareiden kanssa.

Viialainen on perustellut yhdistämistä aika arkisesti: ”kahta demaripuoluetta ei tarvita, kun tavoitteetkin ovat samat”.

Demarit ottaisivat varmaan liiton mielihyvin vastaan, jos äkkiväärät ääriainekset jäisivät yli omaksi solukseen. Isompi ahmaisisi pienemmän kuin petokala pienen sintin.

Vasemmistoliitto on Siimeksen johdolla erittäin piikikäs nielaistavaksi. Viialainen ei apuvoimineenkaan pysty sulauttamaan puolueita, jos hankkeen taakse ei saada vasemmistoliiton kenttäväkeä, mikä on erittäin epätodennäköistä.

Vasemmistoliitto ei kovin mielellään esittele kommunistisia ja sosialistisia juuriaan. Siellä ne kuitenkin ovat. Ei niitä hävetä tarvitse. Ajat muuttuvat ja aatteet samoin. Työväenliikkeen historia on jatkuvaa yhtymistä ja hajaannusta.

Pitäkää vasurit kiinni puolueestanne ainakin tällä vaalikaudella!

Politiikasta puuttuisi jotakin keskeistä ja äärimmäisen perinteistä, jos vasemmistoliitto lakkaisi olemasta.

Ketäs porvari sitten vastustaisi, jos ei olisi äärivasemmistoa? Vihreitäkö? Eihän heistä ole kunnon vastusta. Suvi-Anne Siimeksessä on poliittista tahtoa kaksin verroin enemmän kuin tusinassa vihreitä tyhjänhöpisijöitä.

Hänen pitäisi vain nähdä vähän asioiden yli ja ohi.

Miksi ihmeessä vasemmistoliitto ylistää ylistämästä päästyäänkin demaripresidentti Tarja Halosta, joka ei ole vielä edes ilmaisut lopullista kantaansa presidenttiehdokkuuteen, vaikka niin demarit kuin vasuritkin ovat jo ripustautuneet häneen.

Yhteinen ehdokashan suorastaan imee puolueita yhteen.

Miksi Suvi-Anne Siimes ei itse lähde presidenttiehdokkaaksi? Hänellä on kokemusta ja karismaa.

Vihreiden Heidi Hautala lähti vaihtoehtoväen ehdokkaaksi, vaikka hänellä ei ole oikeasti mahdollisuuksia kuin marginaaliin.

Siimes saisi todennäköisesti enemmän ääniä, ja mikä parasta, vaalien asetelmasta tulisi mielenkiintoisempi. Ajatelkaa vaaliväittelyä, jossa Siimes ottaisi yhteen entisen ministerikollegansa Sauli Niinistön (kok.) kanssa.

Oletettavasti melko moni porvarisnainen äänesti viime vaaleissa Tarja Halosta. Voitaisiin arvailla, moniko porvarismies rikkoisi rajoja ja äänestäisi Suvi-Anne Siimestä.