fbpx
Uutiset

Ketonen ratkaisi juhlaottelunsa

Paukun ja Turun välisen pesäpallon suomensarjaottelun ratkaisu syntyi niin kuin pitikin. 40-vuotisjuhlaottelunsa pelannut Valtteri Ketonen pamautti supervuorossa kakkosluukusta läpi, ja Paukku pääsi juhlimaan 2–1 (7–1, 2–6) -voittoa.

Ketosen lyönnillä kotiin ehtivät Oskari Karevaara ja Matti Asunmaa, ja juhlakalu sai kiertää kunniajuoksun, kun Turun kolmosvahti Jesse Villa osoitti pelimiehen elkeensä ja jätti miehen polttamatta ottelun jo ratkettua. 

– Ihan hyvä lopetus, mutta peli oli pieni pettymys. Emme pelanneet hirveän hyvää ottelua, mutta voitimme kuitenkin loppujen lopuksi, Ketonen sanoi.

Paukun järjestämä tapahtuma miellytti sankaria.

– Tapahtuma oli mahtava, ja joukkue oli hienosti järjestänyt kaiken.

Ketonen arveli, että juhlahumu saattoi vaikuttaa peliin.

– Vetoan aina keskittymiseen ja valmistautumiseen. Voi olla, että kaikilla oli ajatukset ennen peliä vähän muualla kuin pesäpallossa. Se on aina yksi selittävä tekijä. Toisaalta ei tämä kovin paljon eronnut meidän muista tämän kauden kotiotteluistamme, ottelun parhaana palkittu pelaaja arveli.

Paukku menetti voitosta huolimatta mahdollisuutensa suomensarjan pudotuspeleihin, koska Hyvinkää murjoi samaan aikaan omassa ottelussaan Porin ja on hämeenlinnalaisista neljän pisteen päässä, kun Paukulla on jäljellä yksi ottelu. Se pelaa keskiviikkona Porin vieraana.

– Siellä lopetellaan kautta, enkä tiedä mitä kaikkea muuta lopetellaan, Ketonen myhäili.

Hämeenlinnalaisten pelaavan pelinjohtajan Mikael Mantilan mielestä Turku-peli kertoi aika paljon Paukun kaudesta.

– Tämä peli oli koko kauden kuva. Pelaamme parhaimmillamme ihan hyvin, mutta se ei riitä kahteen jaksoon. Toisella jaksolla annoimme räpylästä pinnoja, vaikka toki vastustajakin löi ihan hyvin. Kolme pistettä olisi tästäkin pelistä pitänyt ottaa, mietti Paukun pelaava pelinjohtaja Mikael Mantila.

Mantilan mielestä oikeat joukkueet jatkavat kauttaan pudotuspeleissä.

– Sijoitus on meille ihan oikea. Lohkossa oli neljä enemmän panostavaa ja kovempaa joukkuetta. Alkukaudesta, kun porukka kävi treeneissä, eikä meillä ollut loukkaantumishuolia, peli kulki hyvin ja olimme sarjan kärjessä. Sitten tulivat kesälomat, loukkaantumiset ja muut ikävät poissaolot ja ne vain näkyivät pelissä. Toisaalta tämä on tämän joukkueen juttu, ja tähän on tyytyminen, Mantila muistutti.

Ketosen ratkaisua supervuorossa Mantilakin kehui.

– Mietimme kakkos-kolmostilanteessa, tuleeko jokeri lyömään, mutta päätimme antaa papankin heilua. Kyllähän poika sinne osaa lyödä, ei voi muuta sanoa. HäSa

Asiasanat

Menot