Uutiset

Ketsuppitahratragedia herättää hilpeyttä Lontoossa

Lontoolainen kovapalkkainen juristi on joutunut naurunalaiseksi sihteerilleen lähettämänsä sähköpostiviestin takia. Sihteeri oli vahingossa ruiskauttanut ketsuppia juristipomonsa päälle, ja sähköpostiviestissään Richard Phillips vaati sihteeriä pikaisesti korvaamaan ketsupin aiheuttaman seitsemän euron suuruisen pesulamaksun.

Sihteeri, joka oli juuri palannut töihin äitinsä kuoleman aiheuttaman tauon jälkeen, suuttui pomoltaan saamastaan viestistä niin paljon, että lähetti sen edelleen useille työkavereilleen. Ja sihteerin työkaverit jatkoivat viestin lähettämistä, mutta nyt osoitteena oli jo suurin piirtein koko Lontoo. Lopulta sähköpostiviesti päätyi jo lehtienkin sivuille.

– Jenny hyvä. Minä kävin pesulassa ruokatunnilla ja sain kuulla pesun maksavan neljä puntaa. Arvostaisin suuresti, jos maksaisit kyseisen summan minulle jo tänään, kuului juristin nyt jo sangen kuuluisa sähköpostiviesti.

Ja näin sihteeri oli vastannut:

– Viitaten sähköpostiviestiisi valitan sitä, etten ole ehtinyt maksaa sinulle pesusta aiheutunutta neljän punnan maksua.
Äitini sairaus, kuolema ja hautajaisjärjestelyt mietityttivät minua enemmän kuin sinun neljä puntaasi. Sinun rahantarpeesi on ilmeisesti suurempi kuin minun.

Lakitoimisto Baker & McKenzie, jossa juristi ja sihteeri työskentelevät, ei ole järin innoissaan toimiston saamasta ketsuppijulkisuudesta.

– Tämä on kahden työntekijämme keskinäinen asia, joka tosin pääsi karkaamaan käsistä. Tutkimme tapausta, Baker & Mckenzien tiedottaja sanoo.

Richard Phillips on saanut runsaasti palautetta sähköpostiviestistään. Palaute on ollut sävyltään lievästi ilmaistuna kettuilevaa. Eräs kovan tason pankkiiri ilmoitti olevansa syvästi surullinen koko ketsuppitragediasta. Toinen palautetta antanut suositteli Phillipsille muuttoa koko maasta.

STT

Vaari lähti, lasku tuli

Lehti-ilmoituksillakin yksinäisyydestään tiedottanut italialainen eläkeläinen on jättänyt perheen, jonka luo hän lehti-ilmoittelunsa ansiosta pääsi asumaan. Samalla Giorgio Angelozzi, 80, jätti jälkeensä myös mittavan hammaslääkärilaskun ja parit sekkiepäselvyydet.

Angelozzi katsoi paremmaksi vaihtaa maisemaa, ennen kuin 2 360 euron suuruinen hammaslääkärilasku tuli isäntäperheen nähtäväksi.

– Hän ei ollut pappa meidän mieleemme. Aina kun puhuimme hänelle omista asioistamme, hän kyllästyi nopeasti niiden kuuntelemiseen, perheen tytär Dagmara Riva kuvailee ”adoptiopappaa”.

Ennen muuttamistaan Rivan perheen luo Angelozzi ehtii saada tarjouksia muun muassa Uudesta-Seelannista, Brasiliasta ja Yhdysvalloista. Mutta ajat muuttuvat – nyt Angelozzin haluaa kiihkeimmin hoteisiinsa Italian poliisi.

Entisen opettajan Angelozzin vaiheet saattavat vielä päätyä valkokankaallekin. Miehen tarina kun on jo ehtinyt herättää kiinnostusta elokuvatuottajien piireissä.

STT

Päivän lehti

9.8.2020