fbpx
Uutiset

Keva ostaa katteen kauppakeskuksen yli 100 miljoonalla

Moottoritien katteen kauppakeskuksen myyntihinta nousee yli 100 miljoonan euron.

Kuntien eläkevakuutusyhtiö Keva on ostanut NCC:n Hämeenlinnaan rakenteilla olevan kauppakeskuksen. Lopullinen kauppasumma on riippuvainen jäljellä olevien tilojen vuokrauksesta. Keva teki päätöksen sijoittamisesta kauppakeskukseen jo viime joulukuussa.

– Kevan kiinteistösijoitusstrategiaan sisältyy tavoite lisätä liiketilakiinteistöjen osuutta. Hämeenlinnan kauppakeskuksen investointi toteuttaa oivallisesti tätä tavoitetta, kertoo Kevan kiinteistöjohtaja E
rkki Markkola.

Markkola on arvioinut kiinteistösijoitusten olevan työeläkelaitoksen kannalta vakaita sijoituksia. Keva on työeläkelaitos, joka vastaa kuntien, valtion ja kirkon eläkevaroista. Eläkelaitoksen nimi oli aikaisemmin Kuntien eläkevakuutus.

Tilaa riittää 60 toimijalle

Katteen kauppakeskus valmistuu lokakuussa 2014.

Keskukseen tulee yli 26 000 neliötä vuokrattavaa tilaa sekä 600 autopaikkaa. Vuokralaisista suurimmat ovat Kesko ja Osuuskauppa Hämeenmaa. Liikkeistä eniten tilaa tarvitsevat Anttila, Sokos, S-market ja H&M. Tilaa kauppakeskuksessa on 60 toimijalle.

NCC vastaa kauppakeskuksen rakentamisesta ja jäljellä olevien tilojen vuokraamisesta. Hämeenlinnan kaupunki aloitti alueen maanrakennus-, tunneli- ja katutyöt viime syksynä. NCC käynnisti kauppakeskuksen rakentamisen tänä keväänä. Kortteliin on tulossa myös asuintaloja, joista senioriasumiseen tarkoitetut talot ovat herättäneet suurta kiinnostusta.

– Olemme olleet kehittämässä tätä projektia Hämeenlinnan kaupungin kanssa jo yli 10 vuotta. On hienoa että hanke on nyt edennyt rakennusvaiheeseen. On myös hienoa saada mukaan Keva, suomalainen, osaava ja pitkäaikainen sijoittaja, NCC:n toimitusjohtaja Tero Estovirta toteaa.

Hämeenlinnan uusi kauppakeskus on esimerkki hybridihankkeesta, jonka NCC uskoo palvelevan parhaiten kaupunkirakentamisen tulevaisuuden tarpeita. Kauppakeskukselle haetaan Breeam-ympäristösertifikaattia. (Häsa)

Menot