Uutiset

KHO päättää monitoimihallista perjantaina

Korkein hallinto-oikeus kokoontuu perjantaina päättämään Aulangon monitoimihallin poikkeamisluvasta tehdystä valituksesta.

Aulangon Kylpylä Oy haki vuosi sitten Hämeen ympäristökeskukselta poikkeamislupaa rakentaakseen osa monitoimihallista asemakaavan mukaiselle kapean puistoyhteyden alueelle, jolle ei ollut osoitettu rakennusoikeutta.

Ympäristökeskus myönsi kesäkuussa luvan, mutta siitä valittivat hallinto-oikeuteen Hämeen Kulttuuriperinnön suojelijat ry, Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi valitukset äänestyksen jälkeen maaliskuun alussa, minkä jälkeen valittajat valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kun valitukset pysäyttivät hallin rakentamisen alkuperäiselle paikalle, kylpyläyhtiö haki sille rakennuslupaa hotellin tontille. Tästäkin rakennusluvasta valitettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Kylpyläyhtiö on parhaillaan käynnistämässä monitoimihallin rakennustöitä hotellin tontilla, sillä se sai Hämeenlinnan rakennusvalvontatoimistolta aloittamisoikeuden perustustöihin 50 000 euron vakuutta vastaan.

Yhtiön toimitusjohtaja Jarmo Kulmala on yllättynyt asian saamasta nopeasta käänteestä.

– Mielestäni alkuperäinen paikka olisi ehdottomasti parempi, mutta olimme varautuneet pitkään käsittelyprosessiin. Jos nyt saisimmekin perjantaina luvan rakentaa hallin alkuperäiseen paikkaan, koko pakka menisi taas sekaisin, Kulmala pohtii.

Hän ei osaa äkkiseltään sanoa, voidaanko hallin rakentamispaikkaa vielä muuttaa, mikäli KHO hylkää valitukset.

– Luulin, että selviän tästä valitusrumbasta vain harmailla hiuksilla, mutta nyt taitaa lähteä tukkakin päästä, Kulmala naurahtaa.

Kylpyläyhtiö kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020