Julkaistu: 25.09.2017 21:16

Lauri Marjamäen tiukka linjaus – Leijonat ei lähde muoti-ilmiöiden vietäväksi

Kiekkokiuas sai arvovaltaisen vieraan lauteille. Asiakaan ei ole kevyestä päästä, sillä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki linjaa Leijona-kiekon isoa kuvaa Petteri Sihvosen ja Samuel Savolaisen välissä.

Marjamäki avaa jääkiekon nykytrendejä myös taktiikkataululla. Pakki ja laituri ovat nykyään jotain aivan muuta kuin paikalleen pakotetut palikat. Jääkiekko on isossa murroksessa, sanoo Sihvonen.

- Olet todellakin oikeassa, vastaa Lauri Marjamäki.

-  Yksikään hölmö pakki ei enää seiso vanhalla punaviivalla. Uusia malleja puolustajien pelaamiseen nähdään alkavalla NHL-kaudella entistä enemmän. Ison ja pienen kaukalon pelaaminen on myös aivan oma lukunsa, Marjamäki alustaa.

Marjamäki kesyttää Kiekkokiuas-studion avauksen ja jatkaa asemansa antamalla painoarvolla: Leijonien peli-identiteetti ei ole muuttumassa.

– En ainakaan lähde siihen, että joku sanoo, että nyt pelataan aktiivista lätkää. En kertaakaan aio sanoa sitä sanaa, Marjamäki lataa.

Mutta miten Marjamäki analysoi olympiaturnausta? Onko Leijonilla jopa parempi mahdollisuus menestyä olympiaturnauksessa, jossa NHL-pelaajat eivät ole mukana?

Katso Kiekkokiuas.

Kanada juhli välieräpaikkaa Suomen kustannuksella. KUVA: European Pressphoto Agency / EPA

Leijonien olympiaturnaus päättyi Kanadaa vastaan puolivälieräottelussa 1-0 -tappiolla. Vaikka puolustuspelaaminen osin onnistui tiiviisti keskialuetta puolustaen, Leijonien hyökkäyspelaaminen oli heikkoa.– Tuntui, että ei edes uskottu, että itse voidaan rakentaa.

Kiekkokiuas-studiossa tehdään katsaus ruotsalaisen jääkiekon toimintamalleihin ja siihen, miten ne eroavat esimerkiksi suomalaisista malleista.Ne erot ovat osin radikaaleja.– Ruotsalainen kilpayhteiskunta on aika kova. Se ulottuu voimakkaasti urheiluun.

Leijonia ei odottanut helppo iltapala pureskeltavaksi Etelä-Koreaa vastaan – 5-2 -voitto tuli sekavalla pelillä.Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee syyksi sekavuuteen kaksi puolta.– Lieventävä asianhaara on asetelma, vastassa on pelaajia, joista moni ei mahtuisi edes Li

Peter Tiivola vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä ei jatka kuluvan kauden jälkeen Lukossa, vaan siirtyy Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Ässiin.Tiivola on tällä kaudella Lukossa saalistanut 52 tekemässään ottelussa tehot 7+18=25.

HPK:n mestaruus keväällä 2006 on ikuinen hämeenlinnalaisessa kiekkohistoriassa. Kuva: veli-matti a. pitkänen

22. huhtikuuta 2006. Tuon päivämäärän merkitystä Hämeenlinnassa ei tarvitse erityisemmin esitellä – se on päivä, jolloin HPK voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa.Ennen pääsyä finaaliin HPK kohtasi ratkaisevassa välierässä HIFK:n.

Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä.

Jokereiden nykyinen ja Leijonien tuleva päävalmentaja Jukka Jalosen arvion mukaan Leijonat on osoittanut, että joukkueella ei ole esteitä esimerkiksi tapella tosissaan olympiakullasta. – Tulos ei valehtele. Suomi on ollut parempi molemmissa otteluissa. Jämäkkää tekemistä koko joukkueelta.