Julkaistu: 25.09.2017 21:16

Lauri Marjamäen tiukka linjaus – Leijonat ei lähde muoti-ilmiöiden vietäväksi

Kiekkokiuas sai arvovaltaisen vieraan lauteille. Asiakaan ei ole kevyestä päästä, sillä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki linjaa Leijona-kiekon isoa kuvaa Petteri Sihvosen ja Samuel Savolaisen välissä.

Marjamäki avaa jääkiekon nykytrendejä myös taktiikkataululla. Pakki ja laituri ovat nykyään jotain aivan muuta kuin paikalleen pakotetut palikat. Jääkiekko on isossa murroksessa, sanoo Sihvonen.

- Olet todellakin oikeassa, vastaa Lauri Marjamäki.

-  Yksikään hölmö pakki ei enää seiso vanhalla punaviivalla. Uusia malleja puolustajien pelaamiseen nähdään alkavalla NHL-kaudella entistä enemmän. Ison ja pienen kaukalon pelaaminen on myös aivan oma lukunsa, Marjamäki alustaa.

Marjamäki kesyttää Kiekkokiuas-studion avauksen ja jatkaa asemansa antamalla painoarvolla: Leijonien peli-identiteetti ei ole muuttumassa.

– En ainakaan lähde siihen, että joku sanoo, että nyt pelataan aktiivista lätkää. En kertaakaan aio sanoa sitä sanaa, Marjamäki lataa.

Mutta miten Marjamäki analysoi olympiaturnausta? Onko Leijonilla jopa parempi mahdollisuus menestyä olympiaturnauksessa, jossa NHL-pelaajat eivät ole mukana?

Katso Kiekkokiuas.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa käydään läpi HPK:n tilannetta – sekä siihen johtaneita syitä ja seurauksia. HPK on ennen tiistai-illan KalPa-vierasottelua kahdeksan pistettä perässä ja voittojen tarve on valtava.– Nyt eletään sudenhetkeä. Tällä viikolla nähdään suuntaa taas lisää.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan Lauri Marjamäen Leijonien EHT-valintoja Venäjälle.Studiossa pohditaan jääkkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen johdolla sitä, että ne nimet, jotka eivät ole EHT-turnauksessa paljastavat jopa enemmän kuin ne, jotka joukkueessa ovat.– Ne pakit, jotka nyt e

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaa

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.Jääkiek

Espoolaisen jääkiekon ympärillä ei ole saatu erityisen paljoa hyviä uutisia viime aikoina.Nyt saatiin, kun yli vuoden peleistä sivussa ollut kapteeni Kim Hirschovits palasi pitkän poissaolon jälkeen Mestiksessä Espoo Unitedin nuttuun voitokkaassa ottelussa TUTOa vastaan.Asiassa oli vain yksi ongelma