Julkaistu: 25.09.2017 21:16

Lauri Marjamäen tiukka linjaus – Leijonat ei lähde muoti-ilmiöiden vietäväksi

Kiekkokiuas sai arvovaltaisen vieraan lauteille. Asiakaan ei ole kevyestä päästä, sillä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki linjaa Leijona-kiekon isoa kuvaa Petteri Sihvosen ja Samuel Savolaisen välissä.

Marjamäki avaa jääkiekon nykytrendejä myös taktiikkataululla. Pakki ja laituri ovat nykyään jotain aivan muuta kuin paikalleen pakotetut palikat. Jääkiekko on isossa murroksessa, sanoo Sihvonen.

- Olet todellakin oikeassa, vastaa Lauri Marjamäki.

-  Yksikään hölmö pakki ei enää seiso vanhalla punaviivalla. Uusia malleja puolustajien pelaamiseen nähdään alkavalla NHL-kaudella entistä enemmän. Ison ja pienen kaukalon pelaaminen on myös aivan oma lukunsa, Marjamäki alustaa.

Marjamäki kesyttää Kiekkokiuas-studion avauksen ja jatkaa asemansa antamalla painoarvolla: Leijonien peli-identiteetti ei ole muuttumassa.

– En ainakaan lähde siihen, että joku sanoo, että nyt pelataan aktiivista lätkää. En kertaakaan aio sanoa sitä sanaa, Marjamäki lataa.

Mutta miten Marjamäki analysoi olympiaturnausta? Onko Leijonilla jopa parempi mahdollisuus menestyä olympiaturnauksessa, jossa NHL-pelaajat eivät ole mukana?

Katso Kiekkokiuas.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio