Julkaistu: 25.09.2017 21:16

Lauri Marjamäen tiukka linjaus – Leijonat ei lähde muoti-ilmiöiden vietäväksi

Kiekkokiuas sai arvovaltaisen vieraan lauteille. Asiakaan ei ole kevyestä päästä, sillä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki linjaa Leijona-kiekon isoa kuvaa Petteri Sihvosen ja Samuel Savolaisen välissä.

Marjamäki avaa jääkiekon nykytrendejä myös taktiikkataululla. Pakki ja laituri ovat nykyään jotain aivan muuta kuin paikalleen pakotetut palikat. Jääkiekko on isossa murroksessa, sanoo Sihvonen.

- Olet todellakin oikeassa, vastaa Lauri Marjamäki.

-  Yksikään hölmö pakki ei enää seiso vanhalla punaviivalla. Uusia malleja puolustajien pelaamiseen nähdään alkavalla NHL-kaudella entistä enemmän. Ison ja pienen kaukalon pelaaminen on myös aivan oma lukunsa, Marjamäki alustaa.

Marjamäki kesyttää Kiekkokiuas-studion avauksen ja jatkaa asemansa antamalla painoarvolla: Leijonien peli-identiteetti ei ole muuttumassa.

– En ainakaan lähde siihen, että joku sanoo, että nyt pelataan aktiivista lätkää. En kertaakaan aio sanoa sitä sanaa, Marjamäki lataa.

Mutta miten Marjamäki analysoi olympiaturnausta? Onko Leijonilla jopa parempi mahdollisuus menestyä olympiaturnauksessa, jossa NHL-pelaajat eivät ole mukana?

Katso Kiekkokiuas.

Joni Tuulola pelaa Sportissa henkilökohtaisesti huippukautta. Kun viime kaudella 54 ottelussa Tuulola teki Kerho-paidassa tehot 2+6, on tällä kaudella syntynyt uudessa nutussa jo 16 ottelussa tehot 3+9.Olisiko Kerhon pitänyt pystyä pitämään Tuulola keinolla millä hyvänsä?

Kiekkokiuas lyö alkutahdit tiistaiselle HPK-KalPa -ottelulle jossa kohtaa kaksi alisuorittajaa. Ottelu on silti todellinen makupala, luonnehtii jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen.Jatkaako HPK pelillisten myönnytysten tiellä?

Kiekkokiuas-studiossa palataan sunnuntain Jokereiden ja Salavat Julajev Ufan väliseen otteluun, jossa Jokerit oli parempi.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jakaa vuolaat kiitokset Jukka Jaloselle ja Erkka Westerlundille.– Tämän pelin videon pitäisi mennä suoraan Jääkiekkoliittoon ja liiton puole