Julkaistu: 05.10.2017 14:36

Tässä syy Tapparan alkukauden konttaamiselle – syyttävä sormi osoittaa Jukka Rautakorpeen

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pureudutaan Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen voimin Liigan alkukauden suurimpaan yllätykseen: Tapparan konttaamiseen.

Ylivertaisen pelaajamateriaalin Tappara oli eri medioissa laajalti mestarisuosikki numero yksi, mutta tulokset ovat toistaiseksi olleet heikkoja.

– Pelaajamateriaali on edelleen ylivertainen, siitä ei ole kahta sanaa. Pelitapa-asia on se missä kiikastaa. On tullut takapakkia Jussi Tapolan ajoista. Tappara vei kaksi Suomen mestaruutta tapolalaisella jääkiekolla, nyt sitten päävalmentaja Jukka Rautakorpi on sitä lähtenyt kopeloimaan ja se ei toimi ollenkaan, Sihvonen löylyttää.

Sihvosen mielestä nyt Rautakorpi on lähtenyt korjaamaan Tapparassa jotain mikä ei ole rikki.

– Voittavaa identiteettiä on lähdetty korjaamaan. Olen seurannut monta vuotta Jukka Rautakorven tekemisiä, mutta hänen ydinosaamisalueitaan ei ole hyökkäyspelin valmentaminen. Hän ei ole onnistunut oikeastaan missään tuomaan innovatiivisesti uutta.

– Jos Rautakorpi jatkaa valitsemallaan tiellä, voi ylivertainen pelaajamateriaali pelastaa hieman, mutta viisasta olisi sittenkin tukeutua siihen vanhaan, Sihvonen arvioi.

Lauteet käyvät kuumina, kun Tappara tiristetään huolella. Tervetuloa mukaan.

 

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa käydään läpi HPK:n tilannetta – sekä siihen johtaneita syitä ja seurauksia. HPK on ennen tiistai-illan KalPa-vierasottelua kahdeksan pistettä perässä ja voittojen tarve on valtava.– Nyt eletään sudenhetkeä. Tällä viikolla nähdään suuntaa taas lisää.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan Lauri Marjamäen Leijonien EHT-valintoja Venäjälle.Studiossa pohditaan jääkkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen johdolla sitä, että ne nimet, jotka eivät ole EHT-turnauksessa paljastavat jopa enemmän kuin ne, jotka joukkueessa ovat.– Ne pakit, jotka nyt e

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaa

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.Jääkiek

Espoolaisen jääkiekon ympärillä ei ole saatu erityisen paljoa hyviä uutisia viime aikoina.Nyt saatiin, kun yli vuoden peleistä sivussa ollut kapteeni Kim Hirschovits palasi pitkän poissaolon jälkeen Mestiksessä Espoo Unitedin nuttuun voitokkaassa ottelussa TUTOa vastaan.Asiassa oli vain yksi ongelma