Julkaistu: 05.10.2017 14:36

Tässä syy Tapparan alkukauden konttaamiselle – syyttävä sormi osoittaa Jukka Rautakorpeen

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pureudutaan Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen voimin Liigan alkukauden suurimpaan yllätykseen: Tapparan konttaamiseen.

Ylivertaisen pelaajamateriaalin Tappara oli eri medioissa laajalti mestarisuosikki numero yksi, mutta tulokset ovat toistaiseksi olleet heikkoja.

– Pelaajamateriaali on edelleen ylivertainen, siitä ei ole kahta sanaa. Pelitapa-asia on se missä kiikastaa. On tullut takapakkia Jussi Tapolan ajoista. Tappara vei kaksi Suomen mestaruutta tapolalaisella jääkiekolla, nyt sitten päävalmentaja Jukka Rautakorpi on sitä lähtenyt kopeloimaan ja se ei toimi ollenkaan, Sihvonen löylyttää.

Sihvosen mielestä nyt Rautakorpi on lähtenyt korjaamaan Tapparassa jotain mikä ei ole rikki.

– Voittavaa identiteettiä on lähdetty korjaamaan. Olen seurannut monta vuotta Jukka Rautakorven tekemisiä, mutta hänen ydinosaamisalueitaan ei ole hyökkäyspelin valmentaminen. Hän ei ole onnistunut oikeastaan missään tuomaan innovatiivisesti uutta.

– Jos Rautakorpi jatkaa valitsemallaan tiellä, voi ylivertainen pelaajamateriaali pelastaa hieman, mutta viisasta olisi sittenkin tukeutua siihen vanhaan, Sihvonen arvioi.

Lauteet käyvät kuumina, kun Tappara tiristetään huolella. Tervetuloa mukaan.

 

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio