Julkaistu: 05.10.2017 14:36

Tässä syy Tapparan alkukauden konttaamiselle – syyttävä sormi osoittaa Jukka Rautakorpeen

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pureudutaan Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen voimin Liigan alkukauden suurimpaan yllätykseen: Tapparan konttaamiseen.

Ylivertaisen pelaajamateriaalin Tappara oli eri medioissa laajalti mestarisuosikki numero yksi, mutta tulokset ovat toistaiseksi olleet heikkoja.

– Pelaajamateriaali on edelleen ylivertainen, siitä ei ole kahta sanaa. Pelitapa-asia on se missä kiikastaa. On tullut takapakkia Jussi Tapolan ajoista. Tappara vei kaksi Suomen mestaruutta tapolalaisella jääkiekolla, nyt sitten päävalmentaja Jukka Rautakorpi on sitä lähtenyt kopeloimaan ja se ei toimi ollenkaan, Sihvonen löylyttää.

Sihvosen mielestä nyt Rautakorpi on lähtenyt korjaamaan Tapparassa jotain mikä ei ole rikki.

– Voittavaa identiteettiä on lähdetty korjaamaan. Olen seurannut monta vuotta Jukka Rautakorven tekemisiä, mutta hänen ydinosaamisalueitaan ei ole hyökkäyspelin valmentaminen. Hän ei ole onnistunut oikeastaan missään tuomaan innovatiivisesti uutta.

– Jos Rautakorpi jatkaa valitsemallaan tiellä, voi ylivertainen pelaajamateriaali pelastaa hieman, mutta viisasta olisi sittenkin tukeutua siihen vanhaan, Sihvonen arvioi.

Lauteet käyvät kuumina, kun Tappara tiristetään huolella. Tervetuloa mukaan.

 

Joni Tuulola pelaa Sportissa henkilökohtaisesti huippukautta. Kun viime kaudella 54 ottelussa Tuulola teki Kerho-paidassa tehot 2+6, on tällä kaudella syntynyt uudessa nutussa jo 16 ottelussa tehot 3+9.Olisiko Kerhon pitänyt pystyä pitämään Tuulola keinolla millä hyvänsä?

Kiekkokiuas lyö alkutahdit tiistaiselle HPK-KalPa -ottelulle jossa kohtaa kaksi alisuorittajaa. Ottelu on silti todellinen makupala, luonnehtii jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen.Jatkaako HPK pelillisten myönnytysten tiellä?

Kiekkokiuas-studiossa palataan sunnuntain Jokereiden ja Salavat Julajev Ufan väliseen otteluun, jossa Jokerit oli parempi.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jakaa vuolaat kiitokset Jukka Jaloselle ja Erkka Westerlundille.– Tämän pelin videon pitäisi mennä suoraan Jääkiekkoliittoon ja liiton puole