Julkaistu: 05.10.2017 14:36

Tässä syy Tapparan alkukauden konttaamiselle – syyttävä sormi osoittaa Jukka Rautakorpeen

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pureudutaan Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen voimin Liigan alkukauden suurimpaan yllätykseen: Tapparan konttaamiseen.

Ylivertaisen pelaajamateriaalin Tappara oli eri medioissa laajalti mestarisuosikki numero yksi, mutta tulokset ovat toistaiseksi olleet heikkoja.

– Pelaajamateriaali on edelleen ylivertainen, siitä ei ole kahta sanaa. Pelitapa-asia on se missä kiikastaa. On tullut takapakkia Jussi Tapolan ajoista. Tappara vei kaksi Suomen mestaruutta tapolalaisella jääkiekolla, nyt sitten päävalmentaja Jukka Rautakorpi on sitä lähtenyt kopeloimaan ja se ei toimi ollenkaan, Sihvonen löylyttää.

Sihvosen mielestä nyt Rautakorpi on lähtenyt korjaamaan Tapparassa jotain mikä ei ole rikki.

– Voittavaa identiteettiä on lähdetty korjaamaan. Olen seurannut monta vuotta Jukka Rautakorven tekemisiä, mutta hänen ydinosaamisalueitaan ei ole hyökkäyspelin valmentaminen. Hän ei ole onnistunut oikeastaan missään tuomaan innovatiivisesti uutta.

– Jos Rautakorpi jatkaa valitsemallaan tiellä, voi ylivertainen pelaajamateriaali pelastaa hieman, mutta viisasta olisi sittenkin tukeutua siihen vanhaan, Sihvonen arvioi.

Lauteet käyvät kuumina, kun Tappara tiristetään huolella. Tervetuloa mukaan.

 

Kanada juhli välieräpaikkaa Suomen kustannuksella. KUVA: European Pressphoto Agency / EPA

Leijonien olympiaturnaus päättyi Kanadaa vastaan puolivälieräottelussa 1-0 -tappiolla. Vaikka puolustuspelaaminen osin onnistui tiiviisti keskialuetta puolustaen, Leijonien hyökkäyspelaaminen oli heikkoa.– Tuntui, että ei edes uskottu, että itse voidaan rakentaa.

Kiekkokiuas-studiossa tehdään katsaus ruotsalaisen jääkiekon toimintamalleihin ja siihen, miten ne eroavat esimerkiksi suomalaisista malleista.Ne erot ovat osin radikaaleja.– Ruotsalainen kilpayhteiskunta on aika kova. Se ulottuu voimakkaasti urheiluun.

Leijonia ei odottanut helppo iltapala pureskeltavaksi Etelä-Koreaa vastaan – 5-2 -voitto tuli sekavalla pelillä.Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee syyksi sekavuuteen kaksi puolta.– Lieventävä asianhaara on asetelma, vastassa on pelaajia, joista moni ei mahtuisi edes Li

Peter Tiivola vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä ei jatka kuluvan kauden jälkeen Lukossa, vaan siirtyy Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Ässiin.Tiivola on tällä kaudella Lukossa saalistanut 52 tekemässään ottelussa tehot 7+18=25.

HPK:n mestaruus keväällä 2006 on ikuinen hämeenlinnalaisessa kiekkohistoriassa. Kuva: veli-matti a. pitkänen

22. huhtikuuta 2006. Tuon päivämäärän merkitystä Hämeenlinnassa ei tarvitse erityisemmin esitellä – se on päivä, jolloin HPK voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa.Ennen pääsyä finaaliin HPK kohtasi ratkaisevassa välierässä HIFK:n.

Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä.

Jokereiden nykyinen ja Leijonien tuleva päävalmentaja Jukka Jalosen arvion mukaan Leijonat on osoittanut, että joukkueella ei ole esteitä esimerkiksi tapella tosissaan olympiakullasta. – Tulos ei valehtele. Suomi on ollut parempi molemmissa otteluissa. Jämäkkää tekemistä koko joukkueelta.