Julkaistu: 10.10.2017 20:14
-
Päivitetty: 10.10.2017 22:10

Matkalla huipulle vai katastrofiin – HPK on seurana tuuliajolla

Hämeenlinnan Pallokerho on kriisissä.

Kiekkokiuas-studiossa kuitenkin korostetaan, että kuuden ottelun tappioputki ei ole saanut seuraa kriisiin, niitä tulee ja menee. Mutta sen sijaan HPK:n toiminta on saanut HPK:n kriisiin.

Yhdeksi keskeiseksi puuhastelun oireeksi nousee esiin se, että HPK:lla ei ole urheilujohtajaa eikä junioripuolella valmennuspäällikköä. Suomen kiekkokartalla ei ole menestyvää huippujääkiekon seuraa, jossa tilanne on tämä.

– Se on pöyristyttävää. Siellä on oltava muutama ihminen, joka ajattelee, että kyllä me pärjäämme tässä keskenämme, Petteri Sihvonen hämmästelee Samuel Savolaisen grillissä.

– Olisi mukavampaa puhua kivoja asioita HPK:sta, mutta nyt sellaista ei voi tehdä.

Seuran komentoketjut ovat tällä hetkellä aivan liian epämääräiset.

– Kun ei ole urheilujohtajuutta, päävalmentaja käyttää sitten kaikessa valtaa. Se on tällä hetkellä iso ongelma HPK:ssa. Se johtaa vastuunvälttelyyn ja syyttelyyn.

 

 

Kommentit

Osakeanti toi seuralle satoja uusia omistajia. Kun aletaan mennä näinkin syvälle asioissa seuran sisään, niin voi edessä olla todella katastrofi. Mikä on totta ja mikä on valetta ? Onko seura pitänyt lupauksensa osakeannin myötä ? Petteri Sihvonen on hyvin sisällä seuran tapahtumista, näin uskon. Nyt on saatava hallitus vastuuseen, ja pikaisesti selvittämään sekavaa tilannetta. Pelien huono taso on tässä sivuseikka. Suuri asia on se, että onko osakkeisiin sijoittaneita nyt petetty.

Tämä ns. uusi-Sihvonen kirjoittajaa taas pelkkää asiaa. Urheiluasioihin en ota kantaa, koska olen Sihvosen kanssa jota kuinkin samaa mieltä. Urheilullisen puolen ulkopuolellakin on vielä parannettavaa ja erityisesti somen puolella, jota ilmeisesti joku hoitaa oman toimensa ohella. Nykyaikaisella seuralla pitäisi olla yksi henkilö, jonka päätoimenkuvana olisi juuri sisällön tuottaminen niin kotisivuille, facebookiin, twitteriin kuin instagramiin. Uutiset heti ajallaan ilmoille, eikä silloin kuin ehditään. Usein Suomeen tulee kumma hiljaisuus häviämisen jälkeen. Kokoonpanoja ja otteluiden lopputuloksia voisi ilmoitella somessa visuaalisesti, jopa mestiksessäkin tätä tehdään paremmin. Esimerkkiä voisi ottaa LeKiltä, jos haluaa yksinkertaista ja toimivaa. Liigapuolelta Ilves toimii hyvänä esimerkkinä. Yksi valmis pohja, johon laittaa maalintekijät, jäähyt, torjunnat ja mitä nyt sitten halutaankaan otteluista kertoa. Joukkueen arkea pelien ja harjoitusten aikana ja ulkopuolella avaavista videopätkistä olisi moni kannattaja varmasti kiitollinen, tästä hyvä esimerkki on Vaasan Sport. Pelaajablogit ovat myös toimivia ja tuovat seuraa sekä pelaajia lähemmäs kannattajiaan. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä toivoisin seuran omille sivuille raportteja yms A-junnujen peleistä, jos ei joka pelin jälkeen, niin sitten vaikka viikoittain. Monilla seuroilla on myös facebook ja instagramtilit A-junnuilleen ja osassa niissä toiminta on aktiivisempaa kuin Kerhon liigan vastaavissa.

Lisäyksenä vielä, että mestiksessä lainalla olevien sopimuspelaajien otteista oli mukava lukea oman seuran sivuilta ja somesta. Tämä myös vinkkinä Hämeen Sanomille, joka voisi lähettää toimittajan välillä Lempäälään. Tänäänkin kokoonpanossa taitaa olla neljä Kerholaista. Näistä on pakko mainita erikseen Mestiksen maalivahtitilastoja johtava U-P Luukkonen, joka tuntuu saaneen homman juonesta kiinni kevään suvantovaiheen jälkeen. Pitäisköhän mennä tänään Lempäälään peliin, jossa joukkue pelaa iloista ja voittavaa kiekkoa?

A-junnujen viimeisistä seitsemästä pelistä ei ole kerhon sivuilla edes tulosta. Jopa syksyn harjoitusotteluiden tuloksia puuttuu. Näin on ollut myös edellisinä vuosina. Demus tuossa jo ottikin kantaa sosiaalisen median voimaan ja mahdollisuuksiin. Se on HPK:lla todella lapsen kengissä. Onko seuran johto niin vanhoillinen, että siellä ei ymmärretä somen mahdollisuuksia, vai eikö kiinnosta palvella omistajia, sekä maksavia asiakkaita.

Enpä ole huomannutkaan, että niiden päivitys on alkukauden jälkeen taas pysähtynyt. Luulisi vaikka HAMKista löytyvän muutamakin markkinoinnin opiskelija, jotka laittaisivat some-puolen huomattavasti nykyistä parempaan kuntoon, jos siihen ei olla valmiita palkkaamaan ammatti-ihmistä. Harjoitteluna, opinnäytetyönä tms...saa käyttää Toivanen ja muut! Kuten matteus totesi, somen voimaa ei ole syytä vähätellä.

Lisää johtajia vai ? Melkoista keittiöpsykologiaa arvon johtavilta asiantuntijoilta. Päävalmentaja leimattiin vallanhimoiseksi satraapiksi, joka hamuaa kaiken vallan ja ilmeisesti myös olemattomat taloudelliset resurssit itselleen. Toivon mukaan Pendo ja pelaajat eivät tästä soopasta provosoidu. Joukkue on nuori ja tarvitsee kaiken henkisen ja muun tuen kasvaakseen voittamaan. Tähän ei ole pitkä matka. Suunta kääntyy aivan varmasti ja matka huipulle jatkuu. Tsemppiä pelaajille ja valmennukselle. Tuli turpaan tai ei, apinan raivolla eteenpäin! Ps.Sihvosen kuulut pelikirjat, hpk-identiteetti, jaloislainen pelitapa ym. höperehtimiset kannattaa jättää omaan arvoonsa. Pelin ei tarvitse olla akrobatiaa, kunhan pisteitä ropisee.

Osa-aikahämäläisen kannattaisi ehkä lukea muutama Sihvosen kommentti tarkemmin. Aktiivisilta palstoilta löytyy myös paljon tietoa ja asiantuntemusta paikallisesta lätkästä. Sihvonen on persoona, jota ymmärretään tai ei ymmärretä. Hän on oikeasti erittäin arvostettu toimittaja. Nostan hänelle hattua siitä, että on uskaltanut vihdoin ottaa seuran ongelmat esiin. Kritiikkiä saa esittää, mutta toki sen täytyy olla asianmukaista. Osakeannin myötä saatiin seuraan lukuisa määrä uusia omistajia. Paljon luvattiin, ja paljon on toki myös tehty. Ikävä kyllä, tärkeitä asioita on jätetty myös tekemättä. Toivottavasti puutteet seuran sisällä korjataan mahdollisimman pian.

A-junnujen tuloksista puuttuu nyt sitten KUUKAUDEN verran tuloksia ja edelleen ne syksyn harjoituspelien tulokset. Onneksi on muita medioita, mistä tilastot löytyy. Haloo toimisto ! Olisiko syytää poistaa koko A-junnujen materiaali sivuilta.

Kiekkokiuas-studiossa tehdään katsaus ruotsalaisen jääkiekon toimintamalleihin ja siihen, miten ne eroavat esimerkiksi suomalaisista malleista.Ne erot ovat osin radikaaleja.– Ruotsalainen kilpayhteiskunta on aika kova. Se ulottuu voimakkaasti urheiluun.

Leijonia ei odottanut helppo iltapala pureskeltavaksi Etelä-Koreaa vastaan – 5-2 -voitto tuli sekavalla pelillä.Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee syyksi sekavuuteen kaksi puolta.– Lieventävä asianhaara on asetelma, vastassa on pelaajia, joista moni ei mahtuisi edes Li

Peter Tiivola vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä ei jatka kuluvan kauden jälkeen Lukossa, vaan siirtyy Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Ässiin.Tiivola on tällä kaudella Lukossa saalistanut 52 tekemässään ottelussa tehot 7+18=25.

HPK:n mestaruus keväällä 2006 on ikuinen hämeenlinnalaisessa kiekkohistoriassa. Kuva: veli-matti a. pitkänen

22. huhtikuuta 2006. Tuon päivämäärän merkitystä Hämeenlinnassa ei tarvitse erityisemmin esitellä – se on päivä, jolloin HPK voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa.Ennen pääsyä finaaliin HPK kohtasi ratkaisevassa välierässä HIFK:n.

Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä.

Jokereiden nykyinen ja Leijonien tuleva päävalmentaja Jukka Jalosen arvion mukaan Leijonat on osoittanut, että joukkueella ei ole esteitä esimerkiksi tapella tosissaan olympiakullasta. – Tulos ei valehtele. Suomi on ollut parempi molemmissa otteluissa. Jämäkkää tekemistä koko joukkueelta.

Entinen Leijona-valmentaja ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen on sitä mieltä, että suomalainen jääkiekko näivettyy, ellei sarjajärjestelmiin tehdä isoa remonttia.–  Jos puhutaan suomalaisesta sarjajärjestelmästä, niin sarjojen tulisi olla auki C-junioreista Liigaan

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Leijonien valmentajana urallaan toiminut ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen vieraili olympia-Kiekkokiuas -studiossa Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen vieraana.Lehkonen näkee, että Suomi todisti 5-2 -voitolla Saksasta, että paketti on kasassa.