Julkaistu: 11.10.2017 20:26

HPK:n pelaamisessa jättiongelmia – Sihvonen: En tunnista tätä joukkuetta HPK:ksi

Hämeenlinnassa puhuttaa moni asia, mutta urheilussa yksi asia on ylitse muiden: miksi HPK on kuuden ottelun tappioputkessa? Kiekkokiuas-studio paneutuu tällä kertaa HPK:n pelin ongelmiin myös taktiikkataulun voimin.

– Kyllä nyt on epäonnistuttu aika totaalisesti kauden lähtöön. Flipperijääkiekko, alivoimainen jääkiekko, HPK:n peliä leimaa pystysuunnan jääkiekko. Pelin virtauksen ongelma on se, että alivoimaisissa tai edes tasavoimaisissa hyökkäyksissä ei meinata päästä hyökkäysalueelle. Tässä on aikamoisia asioita muutettavana, Petteri Sihvonen perkaa.

Esille nousee myös se, että kamppailupelaaminen on ollut päävalmentaja Antti Pennasen suulla tärkeä asia. Kiekkokiuas ymmärtää sen puheen, mutta ei sitä, että HPK on ottanut Liigassa eniten kahden minuutin jäähyjä.

– Kamppailupelaaminen on yksi jääkiekon tärkeimmistä asioista! Mutta ei kamppailupelaamiseen voi oikaista. HPK:n pelaajat menevät järjestäen myöhässä kamppailutilanteisiin, Sihvonen tinttaa.

Kiekkokiukaan Samuel Savolainen ja Petteri Sihvonen ihmettelevät miksi Jukka Jalosen valmennustiimissäkin ollut Pennanen on hylännyt jaloslaisen jääkiekon kiekkokontrollielementit nyt lähes täysin.

– En tunnista HPK:ta nyt HPK:ksi. On rajua sanoa tämä, enkä olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta jopa Pasi Arvosen jääkiekko oli parempaa kuin nyt nähty Pennasen HPK:n jääkiekko.

Esille nousevat myös Pennasen erikoiset puheet lehdistötilaisuuksissa. Mistä on kyse, se selviää Kiekkokiuas-studiosta:

 

Joni Tuulola pelaa Sportissa henkilökohtaisesti huippukautta. Kun viime kaudella 54 ottelussa Tuulola teki Kerho-paidassa tehot 2+6, on tällä kaudella syntynyt uudessa nutussa jo 16 ottelussa tehot 3+9.Olisiko Kerhon pitänyt pystyä pitämään Tuulola keinolla millä hyvänsä?

Kiekkokiuas lyö alkutahdit tiistaiselle HPK-KalPa -ottelulle jossa kohtaa kaksi alisuorittajaa. Ottelu on silti todellinen makupala, luonnehtii jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen.Jatkaako HPK pelillisten myönnytysten tiellä?

Kiekkokiuas-studiossa palataan sunnuntain Jokereiden ja Salavat Julajev Ufan väliseen otteluun, jossa Jokerit oli parempi.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jakaa vuolaat kiitokset Jukka Jaloselle ja Erkka Westerlundille.– Tämän pelin videon pitäisi mennä suoraan Jääkiekkoliittoon ja liiton puole