Julkaistu: 11.10.2017 20:26

HPK:n pelaamisessa jättiongelmia – Sihvonen: En tunnista tätä joukkuetta HPK:ksi

Hämeenlinnassa puhuttaa moni asia, mutta urheilussa yksi asia on ylitse muiden: miksi HPK on kuuden ottelun tappioputkessa? Kiekkokiuas-studio paneutuu tällä kertaa HPK:n pelin ongelmiin myös taktiikkataulun voimin.

– Kyllä nyt on epäonnistuttu aika totaalisesti kauden lähtöön. Flipperijääkiekko, alivoimainen jääkiekko, HPK:n peliä leimaa pystysuunnan jääkiekko. Pelin virtauksen ongelma on se, että alivoimaisissa tai edes tasavoimaisissa hyökkäyksissä ei meinata päästä hyökkäysalueelle. Tässä on aikamoisia asioita muutettavana, Petteri Sihvonen perkaa.

Esille nousee myös se, että kamppailupelaaminen on ollut päävalmentaja Antti Pennasen suulla tärkeä asia. Kiekkokiuas ymmärtää sen puheen, mutta ei sitä, että HPK on ottanut Liigassa eniten kahden minuutin jäähyjä.

– Kamppailupelaaminen on yksi jääkiekon tärkeimmistä asioista! Mutta ei kamppailupelaamiseen voi oikaista. HPK:n pelaajat menevät järjestäen myöhässä kamppailutilanteisiin, Sihvonen tinttaa.

Kiekkokiukaan Samuel Savolainen ja Petteri Sihvonen ihmettelevät miksi Jukka Jalosen valmennustiimissäkin ollut Pennanen on hylännyt jaloslaisen jääkiekon kiekkokontrollielementit nyt lähes täysin.

– En tunnista HPK:ta nyt HPK:ksi. On rajua sanoa tämä, enkä olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta jopa Pasi Arvosen jääkiekko oli parempaa kuin nyt nähty Pennasen HPK:n jääkiekko.

Esille nousevat myös Pennasen erikoiset puheet lehdistötilaisuuksissa. Mistä on kyse, se selviää Kiekkokiuas-studiosta:

 

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan tukalaksi käynyttä HPK:n tilannetta. Liigan pohjamutiin vajonnut joukkue on jo vaikean tehtävän edessä pudotuspelien suhteen, vaikka kautta on vielä vajaa puolet jäljellä.– Ei ne mahdollisuudet kovin realistisia ole.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa käydään läpi HPK:n tilannetta – sekä siihen johtaneita syitä ja seurauksia. HPK on ennen tiistai-illan KalPa-vierasottelua kahdeksan pistettä perässä ja voittojen tarve on valtava.– Nyt eletään sudenhetkeä. Tällä viikolla nähdään suuntaa taas lisää.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan Lauri Marjamäen Leijonien EHT-valintoja Venäjälle.Studiossa pohditaan jääkkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen johdolla sitä, että ne nimet, jotka eivät ole EHT-turnauksessa paljastavat jopa enemmän kuin ne, jotka joukkueessa ovat.– Ne pakit, jotka nyt e

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaa

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.Jääkiek