Julkaistu: 11.10.2017 20:26

HPK:n pelaamisessa jättiongelmia – Sihvonen: En tunnista tätä joukkuetta HPK:ksi

Hämeenlinnassa puhuttaa moni asia, mutta urheilussa yksi asia on ylitse muiden: miksi HPK on kuuden ottelun tappioputkessa? Kiekkokiuas-studio paneutuu tällä kertaa HPK:n pelin ongelmiin myös taktiikkataulun voimin.

– Kyllä nyt on epäonnistuttu aika totaalisesti kauden lähtöön. Flipperijääkiekko, alivoimainen jääkiekko, HPK:n peliä leimaa pystysuunnan jääkiekko. Pelin virtauksen ongelma on se, että alivoimaisissa tai edes tasavoimaisissa hyökkäyksissä ei meinata päästä hyökkäysalueelle. Tässä on aikamoisia asioita muutettavana, Petteri Sihvonen perkaa.

Esille nousee myös se, että kamppailupelaaminen on ollut päävalmentaja Antti Pennasen suulla tärkeä asia. Kiekkokiuas ymmärtää sen puheen, mutta ei sitä, että HPK on ottanut Liigassa eniten kahden minuutin jäähyjä.

– Kamppailupelaaminen on yksi jääkiekon tärkeimmistä asioista! Mutta ei kamppailupelaamiseen voi oikaista. HPK:n pelaajat menevät järjestäen myöhässä kamppailutilanteisiin, Sihvonen tinttaa.

Kiekkokiukaan Samuel Savolainen ja Petteri Sihvonen ihmettelevät miksi Jukka Jalosen valmennustiimissäkin ollut Pennanen on hylännyt jaloslaisen jääkiekon kiekkokontrollielementit nyt lähes täysin.

– En tunnista HPK:ta nyt HPK:ksi. On rajua sanoa tämä, enkä olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta jopa Pasi Arvosen jääkiekko oli parempaa kuin nyt nähty Pennasen HPK:n jääkiekko.

Esille nousevat myös Pennasen erikoiset puheet lehdistötilaisuuksissa. Mistä on kyse, se selviää Kiekkokiuas-studiosta:

 

Kiekkokiuas-studiossa tehdään katsaus ruotsalaisen jääkiekon toimintamalleihin ja siihen, miten ne eroavat esimerkiksi suomalaisista malleista.Ne erot ovat osin radikaaleja.– Ruotsalainen kilpayhteiskunta on aika kova. Se ulottuu voimakkaasti urheiluun.

Leijonia ei odottanut helppo iltapala pureskeltavaksi Etelä-Koreaa vastaan – 5-2 -voitto tuli sekavalla pelillä.Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee syyksi sekavuuteen kaksi puolta.– Lieventävä asianhaara on asetelma, vastassa on pelaajia, joista moni ei mahtuisi edes Li

Peter Tiivola vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä ei jatka kuluvan kauden jälkeen Lukossa, vaan siirtyy Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Ässiin.Tiivola on tällä kaudella Lukossa saalistanut 52 tekemässään ottelussa tehot 7+18=25.

HPK:n mestaruus keväällä 2006 on ikuinen hämeenlinnalaisessa kiekkohistoriassa. Kuva: veli-matti a. pitkänen

22. huhtikuuta 2006. Tuon päivämäärän merkitystä Hämeenlinnassa ei tarvitse erityisemmin esitellä – se on päivä, jolloin HPK voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa.Ennen pääsyä finaaliin HPK kohtasi ratkaisevassa välierässä HIFK:n.

Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä.

Jokereiden nykyinen ja Leijonien tuleva päävalmentaja Jukka Jalosen arvion mukaan Leijonat on osoittanut, että joukkueella ei ole esteitä esimerkiksi tapella tosissaan olympiakullasta. – Tulos ei valehtele. Suomi on ollut parempi molemmissa otteluissa. Jämäkkää tekemistä koko joukkueelta.

Entinen Leijona-valmentaja ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen on sitä mieltä, että suomalainen jääkiekko näivettyy, ellei sarjajärjestelmiin tehdä isoa remonttia.–  Jos puhutaan suomalaisesta sarjajärjestelmästä, niin sarjojen tulisi olla auki C-junioreista Liigaan

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Leijonien valmentajana urallaan toiminut ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen vieraili olympia-Kiekkokiuas -studiossa Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen vieraana.Lehkonen näkee, että Suomi todisti 5-2 -voitolla Saksasta, että paketti on kasassa.