Julkaistu: 17.10.2017 11:17
-
Päivitetty: 17.10.2017 13:56

Kiitos, Jalonen ja Westerlund – näyttivät Liigan märkäkorville mitä on kansainvälinen huippujääkiekko

Kiekkokiuas-studiossa palataan sunnuntain Jokereiden ja Salavat Julajev Ufan väliseen otteluun, jossa Jokerit oli parempi.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jakaa vuolaat kiitokset Jukka Jaloselle ja Erkka Westerlundille.

– Tämän pelin videon pitäisi mennä suoraan Jääkiekkoliittoon ja liiton puolelta pitäisi ottaa näitä märkäkorvavalmentajia korvasta kiinni. Ehkä muutamaa kokeneempaakin valmentajaa, Sihvonen tykittää.

Jalonen ja Westerlund eivät ole lähteneet mihinkään pelin "aktivoittamiseen" – mitä ikinä se tarkoittaakaan.

– Herätyskellojen pitäisi soida Suomessa, tätä on huippuvalmentaminen kansainvälisessä pelissä. Totta vie, Jalonen ja Westerlund ovat yhdistelleet Meidän pelin ja uudet ajatukset, Sihvonen sanoo.

Sihvonen antaa samalla löylyn Tapparan Jukka Rautakorvelle.

– Rautakorvesta ei koskaan tule sen veroista valmentajaa kuin Westerlundista ja Jalosesta, koska hän peukaloi ja veivaa pelitapaa aivan liikaa.

Lauteet ovat kuumat, hyppää kyytiin:

Kommentit

Kiekkokiuas-studiossa pohditaan HPK:n uusia hankintoja, joista Ville Viitaluoman paluu oranssiin nuttuun on herättänyt erityismielenkiintoa.Mielenkiintoiseksi kysymykseksi kuitenkin nousee se, että kuivuiko HPK:n nuorennusleikkaus osaltaan kasaan jo ensimmäisellä maajoukkuetauolla Viitaluoman ja Jer

Kiekkokiuas on rantautunut tällä kertaa Helsinkiin ja EHT-turnauksen ytimeen. Suomi on aloittanut turnauksen kahdella voitolla Venäjästä ja Ruotsista.Voitot ovat olleet hieno asia, mutta vielä hienompaa on ollut se, millä tavalla ne ovat tulleet.

Arttu Nevasaari (vas.) odottelee syöttöä Kristian Tanukselta 18-vuotiaiden turnauksen Suomen avausottelussa.  Kuva: Pekka Rautiainen

Heikko viimeistely koitui Suomen alle 18-vuotiaiden tappioksi Hämeenlinnan turnauksen avausottelussa. Mukana pyristellyt Tshekki teki maalinsa harvemmista tilanteista ja voitti ottelun jatkoajalla Jan Jenikin maalilla 3-2 (0–1, 1–0, 1–1, 1–0).