Julkaistu: 17.10.2017 11:17
-
Päivitetty: 17.10.2017 13:56

Kiitos, Jalonen ja Westerlund – näyttivät Liigan märkäkorville mitä on kansainvälinen huippujääkiekko

Kiekkokiuas-studiossa palataan sunnuntain Jokereiden ja Salavat Julajev Ufan väliseen otteluun, jossa Jokerit oli parempi.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jakaa vuolaat kiitokset Jukka Jaloselle ja Erkka Westerlundille.

– Tämän pelin videon pitäisi mennä suoraan Jääkiekkoliittoon ja liiton puolelta pitäisi ottaa näitä märkäkorvavalmentajia korvasta kiinni. Ehkä muutamaa kokeneempaakin valmentajaa, Sihvonen tykittää.

Jalonen ja Westerlund eivät ole lähteneet mihinkään pelin "aktivoittamiseen" – mitä ikinä se tarkoittaakaan.

– Herätyskellojen pitäisi soida Suomessa, tätä on huippuvalmentaminen kansainvälisessä pelissä. Totta vie, Jalonen ja Westerlund ovat yhdistelleet Meidän pelin ja uudet ajatukset, Sihvonen sanoo.

Sihvonen antaa samalla löylyn Tapparan Jukka Rautakorvelle.

– Rautakorvesta ei koskaan tule sen veroista valmentajaa kuin Westerlundista ja Jalosesta, koska hän peukaloi ja veivaa pelitapaa aivan liikaa.

Lauteet ovat kuumat, hyppää kyytiin:

Kommentit

Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim

Kuva: Esko Tuovinen

HPK Liiga oy ratkaisi pitkään vellonneen urheilujohtajakysymyksen palkkaamalla tehtävään Mika Toivolan.47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.HPK Liiga oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti V

Saksan kannattajat olivat suunniltaan pudotessaan jatkosta jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: OMER MESSINGER

Suomalaisessa urheilukeskustelussa on juonne, jonka piirissä asetetaan – ennen muuta kannattajia mutta myös urheilujournalisteja tarkoittava – urheilua koskeva tunteellinen suhtautuminen vastakkain analyyttisen orientaation kanssa.

Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kau