Julkaistu: 17.10.2017 11:17
-
Päivitetty: 17.10.2017 13:56

Kiitos, Jalonen ja Westerlund – näyttivät Liigan märkäkorville mitä on kansainvälinen huippujääkiekko

Kiekkokiuas-studiossa palataan sunnuntain Jokereiden ja Salavat Julajev Ufan väliseen otteluun, jossa Jokerit oli parempi.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jakaa vuolaat kiitokset Jukka Jaloselle ja Erkka Westerlundille.

– Tämän pelin videon pitäisi mennä suoraan Jääkiekkoliittoon ja liiton puolelta pitäisi ottaa näitä märkäkorvavalmentajia korvasta kiinni. Ehkä muutamaa kokeneempaakin valmentajaa, Sihvonen tykittää.

Jalonen ja Westerlund eivät ole lähteneet mihinkään pelin "aktivoittamiseen" – mitä ikinä se tarkoittaakaan.

– Herätyskellojen pitäisi soida Suomessa, tätä on huippuvalmentaminen kansainvälisessä pelissä. Totta vie, Jalonen ja Westerlund ovat yhdistelleet Meidän pelin ja uudet ajatukset, Sihvonen sanoo.

Sihvonen antaa samalla löylyn Tapparan Jukka Rautakorvelle.

– Rautakorvesta ei koskaan tule sen veroista valmentajaa kuin Westerlundista ja Jalosesta, koska hän peukaloi ja veivaa pelitapaa aivan liikaa.

Lauteet ovat kuumat, hyppää kyytiin:

Kommentit

Antti Pennanen ei kommentoi Hämeen Sanomien tietoja, joiden mukaan hän valmentaa ensi kaudella myös Leijonia. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kuuluu Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään ensi kaudesta alkaen.Hämeen Sanomien sisäpiirilähteiden mukaan myös HPK:n entinen ja KooKoon nykyinen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen tulee jatkossa kuulumaan Pennasen tavoin Leijonien

NHL-pelaajien kieltäytymiset Leijona-paidasta ovat nousseet valtakunnassa isoksi puheenaiheeksi ennen kevään MM-kisoja. Myös Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja nykyinen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on ottanut asiaan kantaa. – Onhan liitto antanut usea

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine antoi Yle Urheilulle haastattelun, jossa hän suomi kovin sanoin vanhan seuransa Tapparan pelitapaa ja sitä kautta sen seuraidentiteettiä.– Vähän on eri näköistä. Ei tekisi kyllä mieli pelata tuollaista trappilätkää enää hetkeäkään.