Julkaistu: 12.11.2017 10:29

Kova arvio Leijonista - "NHL-diivoja ei ikävä, yksi suvereeneimmista esityksistä koskaan"

Kiekkokiuas on rantautunut tällä kertaa Helsinkiin ja EHT-turnauksen ytimeen. Suomi on aloittanut turnauksen kahdella voitolla Venäjästä ja Ruotsista.

Voitot ovat olleet hieno asia, mutta vielä hienompaa on ollut se, millä tavalla ne ovat tulleet. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen heittää Samuel Savolaisen puristuksessa kovan arvion.

– Olen nähnyt elämäni aikana monia Leijona-pelejä, mutta tämä oli yksi suvereeneimpia esityksiä koskaan, Sihvonen lataa.

Sihvonen sanoo, ettei ole nähnyt monta kertaa näin sitoutunutta Leijona-laumaa.

– Ei ole ikävä NHL-diivoja. Jos ne pöllöpäät haluavat olla sitoutumatta suomalaisen jääkiekon identiteettiin, niin liputtakoon itsensä sitten ulos Leijona-peleistä. Nämä pelaajat, jotka ovat tyrkyllä olympialaisiin, he jättivät kaikki hikipisaroiden rippeensä tuonne jäälle. Sitä on hienoa katsoa.

Mitä on voitu oppia nyt Marjamäen kahdesta ottelusta uudistetulla valmennustiimillä? Mitä kansainvälisen pelin trendien kielet puhuvat?

Siihen vastaukset saat Kiekkokiukaan special-lähetyksestä.

 
Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim

Kuva: Esko Tuovinen

HPK Liiga oy ratkaisi pitkään vellonneen urheilujohtajakysymyksen palkkaamalla tehtävään Mika Toivolan.47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.HPK Liiga oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti V

Saksan kannattajat olivat suunniltaan pudotessaan jatkosta jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: OMER MESSINGER

Suomalaisessa urheilukeskustelussa on juonne, jonka piirissä asetetaan – ennen muuta kannattajia mutta myös urheilujournalisteja tarkoittava – urheilua koskeva tunteellinen suhtautuminen vastakkain analyyttisen orientaation kanssa.

Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kau