Julkaistu: 12.11.2017 10:29

Kova arvio Leijonista - "NHL-diivoja ei ikävä, yksi suvereeneimmista esityksistä koskaan"

Kiekkokiuas on rantautunut tällä kertaa Helsinkiin ja EHT-turnauksen ytimeen. Suomi on aloittanut turnauksen kahdella voitolla Venäjästä ja Ruotsista.

Voitot ovat olleet hieno asia, mutta vielä hienompaa on ollut se, millä tavalla ne ovat tulleet. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen heittää Samuel Savolaisen puristuksessa kovan arvion.

– Olen nähnyt elämäni aikana monia Leijona-pelejä, mutta tämä oli yksi suvereeneimpia esityksiä koskaan, Sihvonen lataa.

Sihvonen sanoo, ettei ole nähnyt monta kertaa näin sitoutunutta Leijona-laumaa.

– Ei ole ikävä NHL-diivoja. Jos ne pöllöpäät haluavat olla sitoutumatta suomalaisen jääkiekon identiteettiin, niin liputtakoon itsensä sitten ulos Leijona-peleistä. Nämä pelaajat, jotka ovat tyrkyllä olympialaisiin, he jättivät kaikki hikipisaroiden rippeensä tuonne jäälle. Sitä on hienoa katsoa.

Mitä on voitu oppia nyt Marjamäen kahdesta ottelusta uudistetulla valmennustiimillä? Mitä kansainvälisen pelin trendien kielet puhuvat?

Siihen vastaukset saat Kiekkokiukaan special-lähetyksestä.

 
Antti Pennanen ei kommentoi Hämeen Sanomien tietoja, joiden mukaan hän valmentaa ensi kaudella myös Leijonia. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kuuluu Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään ensi kaudesta alkaen.Hämeen Sanomien sisäpiirilähteiden mukaan myös HPK:n entinen ja KooKoon nykyinen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen tulee jatkossa kuulumaan Pennasen tavoin Leijonien

NHL-pelaajien kieltäytymiset Leijona-paidasta ovat nousseet valtakunnassa isoksi puheenaiheeksi ennen kevään MM-kisoja. Myös Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja nykyinen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on ottanut asiaan kantaa. – Onhan liitto antanut usea

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine antoi Yle Urheilulle haastattelun, jossa hän suomi kovin sanoin vanhan seuransa Tapparan pelitapaa ja sitä kautta sen seuraidentiteettiä.– Vähän on eri näköistä. Ei tekisi kyllä mieli pelata tuollaista trappilätkää enää hetkeäkään.