Julkaistu: 12.11.2017 10:29

Kova arvio Leijonista - "NHL-diivoja ei ikävä, yksi suvereeneimmista esityksistä koskaan"

Kiekkokiuas on rantautunut tällä kertaa Helsinkiin ja EHT-turnauksen ytimeen. Suomi on aloittanut turnauksen kahdella voitolla Venäjästä ja Ruotsista.

Voitot ovat olleet hieno asia, mutta vielä hienompaa on ollut se, millä tavalla ne ovat tulleet. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen heittää Samuel Savolaisen puristuksessa kovan arvion.

– Olen nähnyt elämäni aikana monia Leijona-pelejä, mutta tämä oli yksi suvereeneimpia esityksiä koskaan, Sihvonen lataa.

Sihvonen sanoo, ettei ole nähnyt monta kertaa näin sitoutunutta Leijona-laumaa.

– Ei ole ikävä NHL-diivoja. Jos ne pöllöpäät haluavat olla sitoutumatta suomalaisen jääkiekon identiteettiin, niin liputtakoon itsensä sitten ulos Leijona-peleistä. Nämä pelaajat, jotka ovat tyrkyllä olympialaisiin, he jättivät kaikki hikipisaroiden rippeensä tuonne jäälle. Sitä on hienoa katsoa.

Mitä on voitu oppia nyt Marjamäen kahdesta ottelusta uudistetulla valmennustiimillä? Mitä kansainvälisen pelin trendien kielet puhuvat?

Siihen vastaukset saat Kiekkokiukaan special-lähetyksestä.

 

Kiekkokiuas-studiossa pohditaan HPK:n uusia hankintoja, joista Ville Viitaluoman paluu oranssiin nuttuun on herättänyt erityismielenkiintoa.Mielenkiintoiseksi kysymykseksi kuitenkin nousee se, että kuivuiko HPK:n nuorennusleikkaus osaltaan kasaan jo ensimmäisellä maajoukkuetauolla Viitaluoman ja Jer

Kiekkokiuas on rantautunut tällä kertaa Helsinkiin ja EHT-turnauksen ytimeen. Suomi on aloittanut turnauksen kahdella voitolla Venäjästä ja Ruotsista.Voitot ovat olleet hieno asia, mutta vielä hienompaa on ollut se, millä tavalla ne ovat tulleet.

Arttu Nevasaari (vas.) odottelee syöttöä Kristian Tanukselta 18-vuotiaiden turnauksen Suomen avausottelussa.  Kuva: Pekka Rautiainen

Heikko viimeistely koitui Suomen alle 18-vuotiaiden tappioksi Hämeenlinnan turnauksen avausottelussa. Mukana pyristellyt Tshekki teki maalinsa harvemmista tilanteista ja voitti ottelun jatkoajalla Jan Jenikin maalilla 3-2 (0–1, 1–0, 1–1, 1–0).