Julkaistu: 14.11.2017 19:23
-
Päivitetty: 14.11.2017 19:37

Leijonien esitykset lupaavat vahvaa olympiakevättä - "Vain yhdestä asiasta voi antaa pyyhkeitä"

Hämeen Sanomien Kiekkokiukaan piipuista tupruttelee väkevää Leijona-asiaa.

Studiossa perataan Karjala-turnauksen opetukset atomeihin. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen avaa Leijonien kolmet pelilliset kasvot turnauksessa taktiikkataulun voimin.

– Vahvalla Karjala-turnauksella on suuri merkitys kun ajatellaan niitä vaikeuksia, joita Lauri Marjamäellä on esikuntineen ollut. Mutta uudet olosuhteet, jossa arvioidaan Leijonien iskukykyä olympialaisissa, kun käytössä ei ole NHL-pelaajia, kertoi, että vastustajat eivät ole karussa. Melkeinpä päinvastoin, Sihvonen paaluttaa.

Mutta sääteleekö Leijonat pelitapaansa jopa liikaa, kun siltä nähtiin kolme erilaista pelisuunnitelmaa?

– Suosisin Jukka Jalosen tapaa, jossa peliä varioidaan huomattavasti vähemmän. Pelistä olisi tärkeää saada enemmän pysyviä kokemuksia, että se voidaan hallita selkäytimestä. Jos tuosta lähes täydellisestä Karjala-turnauksesta voidaan antaa pyyhkeitä, niin tässä asiassa voi. Ihan näin paljon ei tarvitsisi varioida.

Jos haluat tietää, missä Leijonien prosessissa mennään, niin hyppää Kiekkokiukaan lauteille.

 

Kiekkokiuas-studiossa pohditaan HPK:n uusia hankintoja, joista Ville Viitaluoman paluu oranssiin nuttuun on herättänyt erityismielenkiintoa.Mielenkiintoiseksi kysymykseksi kuitenkin nousee se, että kuivuiko HPK:n nuorennusleikkaus osaltaan kasaan jo ensimmäisellä maajoukkuetauolla Viitaluoman ja Jer

Kiekkokiuas on rantautunut tällä kertaa Helsinkiin ja EHT-turnauksen ytimeen. Suomi on aloittanut turnauksen kahdella voitolla Venäjästä ja Ruotsista.Voitot ovat olleet hieno asia, mutta vielä hienompaa on ollut se, millä tavalla ne ovat tulleet.

Arttu Nevasaari (vas.) odottelee syöttöä Kristian Tanukselta 18-vuotiaiden turnauksen Suomen avausottelussa.  Kuva: Pekka Rautiainen

Heikko viimeistely koitui Suomen alle 18-vuotiaiden tappioksi Hämeenlinnan turnauksen avausottelussa. Mukana pyristellyt Tshekki teki maalinsa harvemmista tilanteista ja voitti ottelun jatkoajalla Jan Jenikin maalilla 3-2 (0–1, 1–0, 1–1, 1–0).