Julkaistu: 27.11.2017 20:46

Tyly arvio raakana pöytään – "Tomek Valtosesta ei tule jäämään mitään perintöä Vaasaan"

Vaasan Sport kulkee Liigassa nyt neljättä kautta päävalmentaja Tomek Valtosen komennossa. Mutta onko Valtosen prosessissa tapahtunut minkäänlaista kehitystä?

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studio ei suostu silittelemään päitä.

– Tulokset eivät ole olleet häävejä, mutta pahempaa on tapa, joilla tuloksiin on tultu. Prosessi ei ole edennyt. Minulle ei ole käynyt selväksi mikä on Valtosen Sportin pelitapa. Identiteettiä ei oikeastaan ole. Se taas ei ole yksin Valtosen vika, vaan kaikki lähtee johtohenkilöistä, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ihmettelee.

Sihvonen näkee, että Valtosen eväät ovat olleet kepeät. Edes pelaajat eivät ole kehittyneet.

– Jos jostain valmentajasta sanotaan, että osaa kehittää pelaajia sitten siitä pitäisi olla näyttöä. Ei Valtosesta tule jäämään yhtään mitään perintöä Vaasaan, Sihvonen näkee.

Sport on ollut naimisissa Valtosen kanssa pitkään vaikka paljoa kehitystä ei ole havaittavissa. Samalla Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen on siirtynyt Liigan hallituksen puheenjohtajaksi.

Sihvonen näkee sen rakenteelliseksi ongelmaksi.

– Sport lähettää oman miehensä palvelemaan myös Liigan isompaa kokonaisuutta. Siinä annetaan tasoitusta. Ei siitä hyötyä vaasalaiselle jääkiekolle ole ainakaan, Sihvonen pamauttaa.

 

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan tukalaksi käynyttä HPK:n tilannetta. Liigan pohjamutiin vajonnut joukkue on jo vaikean tehtävän edessä pudotuspelien suhteen, vaikka kautta on vielä vajaa puolet jäljellä.– Ei ne mahdollisuudet kovin realistisia ole.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa käydään läpi HPK:n tilannetta – sekä siihen johtaneita syitä ja seurauksia. HPK on ennen tiistai-illan KalPa-vierasottelua kahdeksan pistettä perässä ja voittojen tarve on valtava.– Nyt eletään sudenhetkeä. Tällä viikolla nähdään suuntaa taas lisää.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan Lauri Marjamäen Leijonien EHT-valintoja Venäjälle.Studiossa pohditaan jääkkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen johdolla sitä, että ne nimet, jotka eivät ole EHT-turnauksessa paljastavat jopa enemmän kuin ne, jotka joukkueessa ovat.– Ne pakit, jotka nyt e

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaa

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.Jääkiek