Julkaistu: 29.11.2017 22:05
-
Päivitetty: 30.11.2017 01:30

Kommentti: Kim Hirschovitsille litsari omilta – kunnioitus Espoossa vieras käsite?

Espoolaisen jääkiekon ympärillä ei ole saatu erityisen paljoa hyviä uutisia viime aikoina.

Nyt saatiin, kun yli vuoden peleistä sivussa ollut kapteeni Kim Hirschovits palasi pitkän poissaolon jälkeen Mestiksessä Espoo Unitedin nuttuun voitokkaassa ottelussa TUTOa vastaan.

Asiassa oli vain yksi ongelma – Hirschovits ei ollutkaan enää kapteeni. Itse asiassa hän ei ollut edes Espoo Unitedin kapteenistossa.

Hirschovits kuitenkin oli joukkueen kapteeni vielä täksi kaudeksi otetussa joukkuekuvassa ja sellaiseksi hänet on kirjattu myös Espoo Unitedin verkkosivuilla pelaajalistassa.

Mutta jostain hämmentävästä syystä, keskiviikkoiltana kapteenille kuuluva C-kirjain ei enää ollut ommeltuna hänen rintaansa.


Kim Hirschovits on pelaaja, joka on seissyt ensin Espoo Bluesin mukana joukkueensa sisäisenä johtajana. Hän on nähnyt espoolaisen jääkiekon historian murheellisimman luvun, elänyt sen arjessa ja tukenut muita. Kyllä, on niin, että Hirschovits siirtyi Kärppiin kesken Bluesin edustusjoukkueen historian viimeisen kauden, mutta sen ratkaisun ymmärsivät tietojeni mukaan kaikki seurassa. Ja miksi ei olisi?

Jokin kaikesta huolimatta veti Hirschovitsin vielä mukaan United-talkoisiin palauttamaan kadonnutta espoolaisen jääkiekon uskottavuutta toimintaan. Siviilirohkeutta ei voi kuin ihailla tai ihmetellä.

Loukkaantumiselleen hän ei ole voinut mitään eikä sille kohtelulle, mitä hän on joutunut Espoossa kokemaan.

Ne suomalaiset jääkiekkotoimijat, jotka kokevat ongelmansa arjessa ylivoimaisiksi, voisivat vaihtaa viikoksi paikkaa viimeisimpien vuosien espoolaisen edustusjääkiekon arkeen. Siellä ongelmat ovat oikeasti ylivoimaisia taloudesta alkaen.

Seurassa kaikki elävät epätietoisuudessa. Unitedin ympärillä on uutisoitu jopa vaikeuksista maksaa sähkölaskuja ja Espoossa kuiskutellaan, että miljoonaperijäomistaja Jussi Salonojan rahat olisivat loppu.

On puhuttu mystisestä sijoittajasta, joka pelastaisi Unitedin tulevaisuuden, mutta toistaiseksi sellaista sijoittajaa ei ole todennetusti ollut olemassakaan.

Lupaukset ovat Espoossa niin heiluva käsite, että kukaan ei enää usko siihen mitä seurassa sanotaan.


Ne, jotka Espoo Unitedin vaiheista tietävät, tietävät kertoa, että Hirschovitsia on kohdeltu Espoossa muutenkin kuin märkää rättiä.

Hänen kunnioitettava uransa jääkiekkoilijana olisi ansainnut toisenlaisen lopun kuin mitä hän on Espoosta saanut.

Nyt, kun kaiken tämän päälle lisätään se tosiasia, että Hirschovitsilta vietiin kapteenin natsat tavalla, johon on vaikeaa keksiä järjellistä selitystä.

Päätti asian seuran sisällä sitten kuka tahansa, se on asia, jota koko Unitedin valmennustiimi saisi sanalla sanoen hävetä.

Etenkin kun päävalmentaja Niko Marttilan valmennustiimissä löytyy entinen, omalla urallaan espoolaisten kapteenina toiminut Timo Hirvonen, jonka viimeistään luulisi ymmärtävän mitä kapteenius joukkueessa merkitsee. Miltä Hirvosesta olisi tuntunut jos häneltä olisi aikoinaan viety loukkaantumisen ja kuntoutushelvetin jälkeen kapteenin natsat pois selittämättömällä tavalla?

Otan vapauden vastata Hirvosen puolesta: Se olisi tuntunut epäkunnioittavalta ja nöyryyttävältä.


Mutta ehkä Hirschovitsin kannalta näin on lopulta jopa parempi.

Kuka pelaaja haluaisi olla tai tulla muistetuksi tällaisen seuran kapteenina, joka toimii muiden sekoilujensa lisäksi tällaisilla arvoilla?

Ilmainen vinkki taloushuolien keskellä painivalle United-leirille: Toistenne kunnioittaminen ei maksa mitään.

Leijonien seuraavalla päävalmentajalla Jukka Jalosella piisaa pohdittavaa, miten hän suhtautuu Lauri Marjamäen jättämään pelilliseen perintöön.Marjamäki uudisti ikään kuin lopputyönään Leijonien pelitapaa.

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

KUVA: European Pressphoto Agency EPA

Luvassa on kahden totaalisella tavalla erilaisen koulukunnan peli, kun Suomi ja Sveitsi kohtaavat Tanskan MM-kisojen puolivälieräottelussa. Leijonat on hionut varsin loogisella tavalla läpi turnauksen Meidän pelin tempolätkäänsä määräänsä enempää välittämättä siitä, miten vastustajat ovat pelanneet.

Leijonat palasi voittokantaan 6-2 -murskavoitolla tärkeällä hetkellä, sillä Suomen USA-voiton merkitys tarkoitti myös lohkovoittoa ja sitä, että Suomi kohtaa tulevassa puolivälierässään Sveitsi.Kiekkokiukaan vieras, Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta, ihasteli ottelussa erityisesti suomalaisen n

Juuse Saros kokee kautensa sujuneen NHL:ssä nousujohteisesti. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire

Maalivahti Juuse Saroksen kolmas kausi Pohjois-Amerikassa päättyi, kun Nashville Predators hävisi viime torstaina NHL:n konferenssivälierien seitsemännen ottelun Winnipeg Jetsille.Kakkosmaalivahdin roolissa pelannut Saros pääsi pudotuspeleissä neljästi maalinsuulle ja joka kerran vaihdosta ykkösvaht