Julkaistu: 01.12.2017 14:32
-
Päivitetty: 01.12.2017 14:43

Pitääkö Juhani Tamminen liputtaa jo varikolle? – ”Tuntuu pahalle katsoa miten hän ajaa itseään nurkkaan"

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.

Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Tammisen tarinan viimeisimpiä lukuja on kirjoitettu synkeällä musteella.

– Joskus 90-luvulla Tamminen oli meidän nuorten valmentajien valmentaja studiossa ensiluokkaisella työllään. Hän inspiroi meitä ja nosti yhdessä Tapio Suomisen kanssa studiot omiin sfääreihinsä. Kunnioitan sitä Tammista valtavasti, Sihvonen sanoo Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa.

– Mutta nyt Tammisen liepeillä on surullinen kaiku. Tuntuu pahalle jääkiekkoihmisenä katsoa tätä, miten Tamminen ajaa itse itseään nurkkaan. Aurinkokuninkaan kohdalla voisi sanoa, että aurinko näyttää jo leimahtaneen viimeisen kerran. Nyt enää vain ohut lanka yhdistää Tammista ylipäätään jääkiekkoon.

Sihvosen muistuttaa, että Tamminen oli vuosikymmeniä jääkiekon puolustaja. Nyt on tultu tilanteeseen, jossa jääkiekkoa pitää jo puolustaa Tammiselta.

Sihvosen mielestä erityisesti Tammisen leijonakapteeniuden käyttäminen brändin puolustamisessa on asia, jota ei tule hyväksyä.

– Ei minua henkilökohtaisesti haitannut esimerkiksi se, miten Tamminen pukeutui Maikkarilla. Se mikä minua ärsyttää on, että hän puolustaa brändiään ja sotkee siihen leijonakapteeniuden. Siinä kulkee raja.

– Ei Saku Koivu teutaroisi julkisuudessa koskaan vetoamalla olevansa kapteenien kapteeni, Sihvonen paheksuu.

Sihvosen mielestä suurin syy Tammisen putoamisessa kelkasta on kuitenkin muualla.

Mikä se syy on?

Se selviää Kiekkokiukaan videostudiossa.

 

 

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.