Julkaistu: 01.12.2017 14:32
-
Päivitetty: 01.12.2017 14:43

Pitääkö Juhani Tamminen liputtaa jo varikolle? – ”Tuntuu pahalle katsoa miten hän ajaa itseään nurkkaan"

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.

Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Tammisen tarinan viimeisimpiä lukuja on kirjoitettu synkeällä musteella.

– Joskus 90-luvulla Tamminen oli meidän nuorten valmentajien valmentaja studiossa ensiluokkaisella työllään. Hän inspiroi meitä ja nosti yhdessä Tapio Suomisen kanssa studiot omiin sfääreihinsä. Kunnioitan sitä Tammista valtavasti, Sihvonen sanoo Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa.

– Mutta nyt Tammisen liepeillä on surullinen kaiku. Tuntuu pahalle jääkiekkoihmisenä katsoa tätä, miten Tamminen ajaa itse itseään nurkkaan. Aurinkokuninkaan kohdalla voisi sanoa, että aurinko näyttää jo leimahtaneen viimeisen kerran. Nyt enää vain ohut lanka yhdistää Tammista ylipäätään jääkiekkoon.

Sihvosen muistuttaa, että Tamminen oli vuosikymmeniä jääkiekon puolustaja. Nyt on tultu tilanteeseen, jossa jääkiekkoa pitää jo puolustaa Tammiselta.

Sihvosen mielestä erityisesti Tammisen leijonakapteeniuden käyttäminen brändin puolustamisessa on asia, jota ei tule hyväksyä.

– Ei minua henkilökohtaisesti haitannut esimerkiksi se, miten Tamminen pukeutui Maikkarilla. Se mikä minua ärsyttää on, että hän puolustaa brändiään ja sotkee siihen leijonakapteeniuden. Siinä kulkee raja.

– Ei Saku Koivu teutaroisi julkisuudessa koskaan vetoamalla olevansa kapteenien kapteeni, Sihvonen paheksuu.

Sihvosen mielestä suurin syy Tammisen putoamisessa kelkasta on kuitenkin muualla.

Mikä se syy on?

Se selviää Kiekkokiukaan videostudiossa.

 

 

Tiistai posautti ilmoille todellisen yllätyssiirron Liigassa, kun 40-vuotias maalivahti Niklas Bäckström siirtyy Liigan viime vuosien kestomenestyjäseura Tapparaan yksivuotisella sopimuksella.Bäckström pelasi kaksi viime kautta HIFK:ssa, jossa Bäckström ajautui kuitenkin ulkokehälle.Alkoi olla selvä

MM-jääkiekkoa seurattiin televisiosta jälleen yksittäisissä otteluissa parhaimmillaan yli kahden miljoonan ihmisen voimin.Jääkiekon ja Leijonien vetovoimaa on turha kiistää, mutta hautaako jääkiekko jo kaiken muun urheilun alleen?Onko jääkiekon lajiylivalta hyväksi edes jääkiekoksi itselleen?– Kun e

Leijonien seuraavalla päävalmentajalla Jukka Jalosella piisaa pohdittavaa, miten hän suhtautuu Lauri Marjamäen jättämään pelilliseen perintöön.Marjamäki uudisti ikään kuin lopputyönään Leijonien pelitapaa.

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

KUVA: European Pressphoto Agency EPA

Luvassa on kahden totaalisella tavalla erilaisen koulukunnan peli, kun Suomi ja Sveitsi kohtaavat Tanskan MM-kisojen puolivälieräottelussa. Leijonat on hionut varsin loogisella tavalla läpi turnauksen Meidän pelin tempolätkäänsä määräänsä enempää välittämättä siitä, miten vastustajat ovat pelanneet.

Leijonat palasi voittokantaan 6-2 -murskavoitolla tärkeällä hetkellä, sillä Suomen USA-voiton merkitys tarkoitti myös lohkovoittoa ja sitä, että Suomi kohtaa tulevassa puolivälierässään Sveitsi.Kiekkokiukaan vieras, Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta, ihasteli ottelussa erityisesti suomalaisen n