Julkaistu: 01.12.2017 14:32
-
Päivitetty: 01.12.2017 14:43

Pitääkö Juhani Tamminen liputtaa jo varikolle? – ”Tuntuu pahalle katsoa miten hän ajaa itseään nurkkaan"

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.

Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Tammisen tarinan viimeisimpiä lukuja on kirjoitettu synkeällä musteella.

– Joskus 90-luvulla Tamminen oli meidän nuorten valmentajien valmentaja studiossa ensiluokkaisella työllään. Hän inspiroi meitä ja nosti yhdessä Tapio Suomisen kanssa studiot omiin sfääreihinsä. Kunnioitan sitä Tammista valtavasti, Sihvonen sanoo Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa.

– Mutta nyt Tammisen liepeillä on surullinen kaiku. Tuntuu pahalle jääkiekkoihmisenä katsoa tätä, miten Tamminen ajaa itse itseään nurkkaan. Aurinkokuninkaan kohdalla voisi sanoa, että aurinko näyttää jo leimahtaneen viimeisen kerran. Nyt enää vain ohut lanka yhdistää Tammista ylipäätään jääkiekkoon.

Sihvosen muistuttaa, että Tamminen oli vuosikymmeniä jääkiekon puolustaja. Nyt on tultu tilanteeseen, jossa jääkiekkoa pitää jo puolustaa Tammiselta.

Sihvosen mielestä erityisesti Tammisen leijonakapteeniuden käyttäminen brändin puolustamisessa on asia, jota ei tule hyväksyä.

– Ei minua henkilökohtaisesti haitannut esimerkiksi se, miten Tamminen pukeutui Maikkarilla. Se mikä minua ärsyttää on, että hän puolustaa brändiään ja sotkee siihen leijonakapteeniuden. Siinä kulkee raja.

– Ei Saku Koivu teutaroisi julkisuudessa koskaan vetoamalla olevansa kapteenien kapteeni, Sihvonen paheksuu.

Sihvosen mielestä suurin syy Tammisen putoamisessa kelkasta on kuitenkin muualla.

Mikä se syy on?

Se selviää Kiekkokiukaan videostudiossa.

 

 

Kiekkokiuas-studiossa tehdään katsaus ruotsalaisen jääkiekon toimintamalleihin ja siihen, miten ne eroavat esimerkiksi suomalaisista malleista.Ne erot ovat osin radikaaleja.– Ruotsalainen kilpayhteiskunta on aika kova. Se ulottuu voimakkaasti urheiluun.

Leijonia ei odottanut helppo iltapala pureskeltavaksi Etelä-Koreaa vastaan – 5-2 -voitto tuli sekavalla pelillä.Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee syyksi sekavuuteen kaksi puolta.– Lieventävä asianhaara on asetelma, vastassa on pelaajia, joista moni ei mahtuisi edes Li

Peter Tiivola vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä ei jatka kuluvan kauden jälkeen Lukossa, vaan siirtyy Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Ässiin.Tiivola on tällä kaudella Lukossa saalistanut 52 tekemässään ottelussa tehot 7+18=25.

HPK:n mestaruus keväällä 2006 on ikuinen hämeenlinnalaisessa kiekkohistoriassa. Kuva: veli-matti a. pitkänen

22. huhtikuuta 2006. Tuon päivämäärän merkitystä Hämeenlinnassa ei tarvitse erityisemmin esitellä – se on päivä, jolloin HPK voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa.Ennen pääsyä finaaliin HPK kohtasi ratkaisevassa välierässä HIFK:n.

Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä.

Jokereiden nykyinen ja Leijonien tuleva päävalmentaja Jukka Jalosen arvion mukaan Leijonat on osoittanut, että joukkueella ei ole esteitä esimerkiksi tapella tosissaan olympiakullasta. – Tulos ei valehtele. Suomi on ollut parempi molemmissa otteluissa. Jämäkkää tekemistä koko joukkueelta.

Entinen Leijona-valmentaja ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen on sitä mieltä, että suomalainen jääkiekko näivettyy, ellei sarjajärjestelmiin tehdä isoa remonttia.–  Jos puhutaan suomalaisesta sarjajärjestelmästä, niin sarjojen tulisi olla auki C-junioreista Liigaan

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Leijonien valmentajana urallaan toiminut ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen vieraili olympia-Kiekkokiuas -studiossa Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen vieraana.Lehkonen näkee, että Suomi todisti 5-2 -voitolla Saksasta, että paketti on kasassa.