Julkaistu: 03.12.2017 16:24

HIFK:n uudelta urheilujohtajalta erikoista puhetta – ”Kannattaisi pidättäytyä näistä lausunnoista”

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.

Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”

Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaamaan vaistoilla.

Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei oikein saanut kiinni Salmelaisen puheesta.

– Jos tässä vähän kärjistää, niin tässä puhutaan nyt häviävästä jääkiekosta kahdessa mielessä. Se on siinä mielessä häviävää, että sillä häviää otteluita, mutta myös niin, että se on poistuvaa Liiga-kiekossa, Sihvonen sanoo Kiekkokiuas-studiossa.

Yksi IFK:n kriteeri urheilujohtajan haussa oli, että piti osata sparrata valmentajia. Sihvonen ei usko, että tämän tason pelipuheella Salmelainen kykenee siihen.

– Sanoja ymmärretään tietysti aina eri tavalla. Yhtä kaikki, alku ei näytä lupaavalta. IFK:ssa kuitenkin pelaaminen on viime vuosina mättänyt. Sen vuoksi pikkuisen on merkit ilmassa, että mennäänkö nyt ojasta allikkoon, Sihvonen pohtii.

Salmelaisen sanoissa on yksi erikoinen piirre. Ne eivät täysin vastaa sitä jääkiekkoa, mitä HIFK on päävalmentaja Ari-Pekka Selinin johdolla viimeaikoina pelannut.

– Nämä sanat, mitkä Salmelainen nyt kiskaisi julkisuuteen… nehän käytännössä tarkoittaisivat potkuja Selinille, Sihvonen huomauttaa.

– Ehkä Salmelaisen kannattaisi pidättäytyä tällaisista lausunnoista. Kyllä aktiivista ja tunnepitoista lätkää saa, kun sellaista peliä valmentavan koutsin palkkaa. Voin listata ne valmentajat tässä, jotka valmentaa tällaista lätkää, mutta ne ovat sitten sen verran vaatimattomia valmentajanimiä, että heidän kanssaan ei sitten vain pärjää.

 

 

Kiekkokiuas-studiossa tehdään katsaus ruotsalaisen jääkiekon toimintamalleihin ja siihen, miten ne eroavat esimerkiksi suomalaisista malleista.Ne erot ovat osin radikaaleja.– Ruotsalainen kilpayhteiskunta on aika kova. Se ulottuu voimakkaasti urheiluun.

Leijonia ei odottanut helppo iltapala pureskeltavaksi Etelä-Koreaa vastaan – 5-2 -voitto tuli sekavalla pelillä.Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee syyksi sekavuuteen kaksi puolta.– Lieventävä asianhaara on asetelma, vastassa on pelaajia, joista moni ei mahtuisi edes Li

Peter Tiivola vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä ei jatka kuluvan kauden jälkeen Lukossa, vaan siirtyy Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Ässiin.Tiivola on tällä kaudella Lukossa saalistanut 52 tekemässään ottelussa tehot 7+18=25.

HPK:n mestaruus keväällä 2006 on ikuinen hämeenlinnalaisessa kiekkohistoriassa. Kuva: veli-matti a. pitkänen

22. huhtikuuta 2006. Tuon päivämäärän merkitystä Hämeenlinnassa ei tarvitse erityisemmin esitellä – se on päivä, jolloin HPK voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa.Ennen pääsyä finaaliin HPK kohtasi ratkaisevassa välierässä HIFK:n.

Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä.

Jokereiden nykyinen ja Leijonien tuleva päävalmentaja Jukka Jalosen arvion mukaan Leijonat on osoittanut, että joukkueella ei ole esteitä esimerkiksi tapella tosissaan olympiakullasta. – Tulos ei valehtele. Suomi on ollut parempi molemmissa otteluissa. Jämäkkää tekemistä koko joukkueelta.

Entinen Leijona-valmentaja ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen on sitä mieltä, että suomalainen jääkiekko näivettyy, ellei sarjajärjestelmiin tehdä isoa remonttia.–  Jos puhutaan suomalaisesta sarjajärjestelmästä, niin sarjojen tulisi olla auki C-junioreista Liigaan

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Leijonien valmentajana urallaan toiminut ja nykyisin Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä toimiva Timo Lehkonen vieraili olympia-Kiekkokiuas -studiossa Samuel Savolaisen ja Petteri Sihvosen vieraana.Lehkonen näkee, että Suomi todisti 5-2 -voitolla Saksasta, että paketti on kasassa.