Julkaistu: 03.12.2017 16:24

HIFK:n uudelta urheilujohtajalta erikoista puhetta – ”Kannattaisi pidättäytyä näistä lausunnoista”

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.

Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”

Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaamaan vaistoilla.

Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei oikein saanut kiinni Salmelaisen puheesta.

– Jos tässä vähän kärjistää, niin tässä puhutaan nyt häviävästä jääkiekosta kahdessa mielessä. Se on siinä mielessä häviävää, että sillä häviää otteluita, mutta myös niin, että se on poistuvaa Liiga-kiekossa, Sihvonen sanoo Kiekkokiuas-studiossa.

Yksi IFK:n kriteeri urheilujohtajan haussa oli, että piti osata sparrata valmentajia. Sihvonen ei usko, että tämän tason pelipuheella Salmelainen kykenee siihen.

– Sanoja ymmärretään tietysti aina eri tavalla. Yhtä kaikki, alku ei näytä lupaavalta. IFK:ssa kuitenkin pelaaminen on viime vuosina mättänyt. Sen vuoksi pikkuisen on merkit ilmassa, että mennäänkö nyt ojasta allikkoon, Sihvonen pohtii.

Salmelaisen sanoissa on yksi erikoinen piirre. Ne eivät täysin vastaa sitä jääkiekkoa, mitä HIFK on päävalmentaja Ari-Pekka Selinin johdolla viimeaikoina pelannut.

– Nämä sanat, mitkä Salmelainen nyt kiskaisi julkisuuteen… nehän käytännössä tarkoittaisivat potkuja Selinille, Sihvonen huomauttaa.

– Ehkä Salmelaisen kannattaisi pidättäytyä tällaisista lausunnoista. Kyllä aktiivista ja tunnepitoista lätkää saa, kun sellaista peliä valmentavan koutsin palkkaa. Voin listata ne valmentajat tässä, jotka valmentaa tällaista lätkää, mutta ne ovat sitten sen verran vaatimattomia valmentajanimiä, että heidän kanssaan ei sitten vain pärjää.

 

 

Tiistai posautti ilmoille todellisen yllätyssiirron Liigassa, kun 40-vuotias maalivahti Niklas Bäckström siirtyy Liigan viime vuosien kestomenestyjäseura Tapparaan yksivuotisella sopimuksella.Bäckström pelasi kaksi viime kautta HIFK:ssa, jossa Bäckström ajautui kuitenkin ulkokehälle.Alkoi olla selvä

MM-jääkiekkoa seurattiin televisiosta jälleen yksittäisissä otteluissa parhaimmillaan yli kahden miljoonan ihmisen voimin.Jääkiekon ja Leijonien vetovoimaa on turha kiistää, mutta hautaako jääkiekko jo kaiken muun urheilun alleen?Onko jääkiekon lajiylivalta hyväksi edes jääkiekoksi itselleen?– Kun e

Leijonien seuraavalla päävalmentajalla Jukka Jalosella piisaa pohdittavaa, miten hän suhtautuu Lauri Marjamäen jättämään pelilliseen perintöön.Marjamäki uudisti ikään kuin lopputyönään Leijonien pelitapaa.

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

KUVA: European Pressphoto Agency EPA

Luvassa on kahden totaalisella tavalla erilaisen koulukunnan peli, kun Suomi ja Sveitsi kohtaavat Tanskan MM-kisojen puolivälieräottelussa. Leijonat on hionut varsin loogisella tavalla läpi turnauksen Meidän pelin tempolätkäänsä määräänsä enempää välittämättä siitä, miten vastustajat ovat pelanneet.

Leijonat palasi voittokantaan 6-2 -murskavoitolla tärkeällä hetkellä, sillä Suomen USA-voiton merkitys tarkoitti myös lohkovoittoa ja sitä, että Suomi kohtaa tulevassa puolivälierässään Sveitsi.Kiekkokiukaan vieras, Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta, ihasteli ottelussa erityisesti suomalaisen n