Julkaistu: 03.12.2017 16:24

HIFK:n uudelta urheilujohtajalta erikoista puhetta – ”Kannattaisi pidättäytyä näistä lausunnoista”

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.

Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”

Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaamaan vaistoilla.

Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei oikein saanut kiinni Salmelaisen puheesta.

– Jos tässä vähän kärjistää, niin tässä puhutaan nyt häviävästä jääkiekosta kahdessa mielessä. Se on siinä mielessä häviävää, että sillä häviää otteluita, mutta myös niin, että se on poistuvaa Liiga-kiekossa, Sihvonen sanoo Kiekkokiuas-studiossa.

Yksi IFK:n kriteeri urheilujohtajan haussa oli, että piti osata sparrata valmentajia. Sihvonen ei usko, että tämän tason pelipuheella Salmelainen kykenee siihen.

– Sanoja ymmärretään tietysti aina eri tavalla. Yhtä kaikki, alku ei näytä lupaavalta. IFK:ssa kuitenkin pelaaminen on viime vuosina mättänyt. Sen vuoksi pikkuisen on merkit ilmassa, että mennäänkö nyt ojasta allikkoon, Sihvonen pohtii.

Salmelaisen sanoissa on yksi erikoinen piirre. Ne eivät täysin vastaa sitä jääkiekkoa, mitä HIFK on päävalmentaja Ari-Pekka Selinin johdolla viimeaikoina pelannut.

– Nämä sanat, mitkä Salmelainen nyt kiskaisi julkisuuteen… nehän käytännössä tarkoittaisivat potkuja Selinille, Sihvonen huomauttaa.

– Ehkä Salmelaisen kannattaisi pidättäytyä tällaisista lausunnoista. Kyllä aktiivista ja tunnepitoista lätkää saa, kun sellaista peliä valmentavan koutsin palkkaa. Voin listata ne valmentajat tässä, jotka valmentaa tällaista lätkää, mutta ne ovat sitten sen verran vaatimattomia valmentajanimiä, että heidän kanssaan ei sitten vain pärjää.

 

 

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.