Julkaistu: 03.12.2017 16:24

HIFK:n uudelta urheilujohtajalta erikoista puhetta – ”Kannattaisi pidättäytyä näistä lausunnoista”

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.

Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”

Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaamaan vaistoilla.

Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei oikein saanut kiinni Salmelaisen puheesta.

– Jos tässä vähän kärjistää, niin tässä puhutaan nyt häviävästä jääkiekosta kahdessa mielessä. Se on siinä mielessä häviävää, että sillä häviää otteluita, mutta myös niin, että se on poistuvaa Liiga-kiekossa, Sihvonen sanoo Kiekkokiuas-studiossa.

Yksi IFK:n kriteeri urheilujohtajan haussa oli, että piti osata sparrata valmentajia. Sihvonen ei usko, että tämän tason pelipuheella Salmelainen kykenee siihen.

– Sanoja ymmärretään tietysti aina eri tavalla. Yhtä kaikki, alku ei näytä lupaavalta. IFK:ssa kuitenkin pelaaminen on viime vuosina mättänyt. Sen vuoksi pikkuisen on merkit ilmassa, että mennäänkö nyt ojasta allikkoon, Sihvonen pohtii.

Salmelaisen sanoissa on yksi erikoinen piirre. Ne eivät täysin vastaa sitä jääkiekkoa, mitä HIFK on päävalmentaja Ari-Pekka Selinin johdolla viimeaikoina pelannut.

– Nämä sanat, mitkä Salmelainen nyt kiskaisi julkisuuteen… nehän käytännössä tarkoittaisivat potkuja Selinille, Sihvonen huomauttaa.

– Ehkä Salmelaisen kannattaisi pidättäytyä tällaisista lausunnoista. Kyllä aktiivista ja tunnepitoista lätkää saa, kun sellaista peliä valmentavan koutsin palkkaa. Voin listata ne valmentajat tässä, jotka valmentaa tällaista lätkää, mutta ne ovat sitten sen verran vaatimattomia valmentajanimiä, että heidän kanssaan ei sitten vain pärjää.

 

 

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan tukalaksi käynyttä HPK:n tilannetta. Liigan pohjamutiin vajonnut joukkue on jo vaikean tehtävän edessä pudotuspelien suhteen, vaikka kautta on vielä vajaa puolet jäljellä.– Ei ne mahdollisuudet kovin realistisia ole.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa käydään läpi HPK:n tilannetta – sekä siihen johtaneita syitä ja seurauksia. HPK on ennen tiistai-illan KalPa-vierasottelua kahdeksan pistettä perässä ja voittojen tarve on valtava.– Nyt eletään sudenhetkeä. Tällä viikolla nähdään suuntaa taas lisää.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan Lauri Marjamäen Leijonien EHT-valintoja Venäjälle.Studiossa pohditaan jääkkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen johdolla sitä, että ne nimet, jotka eivät ole EHT-turnauksessa paljastavat jopa enemmän kuin ne, jotka joukkueessa ovat.– Ne pakit, jotka nyt e

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaa

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.Jääkiek