Julkaistu: 07.12.2017 17:35

Sami Kapasen KalPa lennossa, Marko Virtasen JYP ei - "Teki raa'an ammattivirheen"

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan syitä Sami Kapasen KalPan liidolle. KalPa on tällä hetkellä peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mukaan KalPan voitokkaan jääkiekon taustalla on pelillinen muutos kohti alkuperäistä Pekka Virran luomaa jääkiekkoa. Samalla tulokset ovat kokeneet täyskäännöksen.

– Kapanen teki raa'an ammattivirheen kun oli muuttamassa kuopiolaisen identiteetin mukaista jääkiekkoa joksikin nopeaksi sotkuksi. Mutta Kapanen korjasi ammattivirheensä ja palautti kiekkokontrollin keskiöön. Jääkiekko ei ole rakettitiedettä. Kapanen oli uppiniskainen nuori valmentaja ja halusi räjäyttää pankin, mutta vihkoon meni, Sihvonen sanoo.

– Nyt pelissä on järkeä ja raikkautta. Tervehdin sitä analyytikkona ilolla.

Kiekkokiukaan puhe siirtyy samalla JYPiin, joka sai KalPalta tylyn karttukylvyn.

Sihvonen pohtii, miksi kausitolkulla JYPiä luotsanneen päävalmentaja Marko Virtasen joukkue aina palaa kaudesta toiseen ennen pitkää taisteluhenkiseen traktorilätkään, joka on enemmän koheltamista kuin järkevien ratkaisuiden jääkiekkoa.

Käytännössä Virtanen on mennyt täysin päinvastaiseen suuntaan pelillisesti kuin Sami Kapasen KalPa. Mutta myös tuloksissa.

– Virtasen olisi vihdoin opittava vanhoista virheistään. Enää traktorijääkiekko ei ole lääke mihinkään, jos finaaliin haluaa. Hän on ollut kultivoimassa jyväskyläläistä jääkiekkoa, mutta aina hän jostain syystä päätyy lipumaan tähän traktorilätkään. Se johtaa siihen, että pelaajat menettävät itseluottamustaan, kun tullaan jatkuvasti myöhässä.

– Väitän, että kahdeksan kymmenestä valmentajasta lähtee tappioputkissa korjaamaan peliä taistelun kautta, kun pitäisi valmentaa pelin rauhoittumista, Sihvonen perkaa. 

 

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan tukalaksi käynyttä HPK:n tilannetta. Liigan pohjamutiin vajonnut joukkue on jo vaikean tehtävän edessä pudotuspelien suhteen, vaikka kautta on vielä vajaa puolet jäljellä.– Ei ne mahdollisuudet kovin realistisia ole.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa käydään läpi HPK:n tilannetta – sekä siihen johtaneita syitä ja seurauksia. HPK on ennen tiistai-illan KalPa-vierasottelua kahdeksan pistettä perässä ja voittojen tarve on valtava.– Nyt eletään sudenhetkeä. Tällä viikolla nähdään suuntaa taas lisää.

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa pohditaan Lauri Marjamäen Leijonien EHT-valintoja Venäjälle.Studiossa pohditaan jääkkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen johdolla sitä, että ne nimet, jotka eivät ole EHT-turnauksessa paljastavat jopa enemmän kuin ne, jotka joukkueessa ovat.– Ne pakit, jotka nyt e

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen, 32, on tullut esiin laajassa haastattelussa.Salmelainen linjasi Jatkoajassa pelistä puhuessaan, että aktiivinen pelitapa auttaa saamaan tunteen esiin ja että "tunne on minulle on tärkeää.”Lisäksi Salmelainen sanoi, että tunne auttaa pelaajia pelaa

 Suomalaisen jääkiekon tunnetuimpiin persooniin lukeutuva Juhani Tamminen on ollut esillä viime aikoina tiiviisti, mutta entistä vähemmän jääkiekkoasioiden vuoksi.Tamminen on viimeksi julkisuudessa rähinöinyt Tuomas Enbusken kolumnista Iltalehdessä ja selostaja Niki Juuselan polttarivideosta.Jääkiek