Julkaistu: 12.12.2017 19:16
-
Päivitetty: 13.12.2017 06:09

Petteri Sihvonen tuli kaapista ulos jääkiekon väkivaltakeskustelussa

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas-studiossa Petteri Sihvonen tunnustaa yllättävän asian. Sihvonen tunnetaan monesta asiasta, mutta myös siitä, että hän on puolustanut tappeluita ja jääkiekon väkivaltakoodia.

Nyt Sihvonen tekee yllättävän teon, tulee kaapista ulos ja sanoo, että tappelut eivät kuulu jääkiekkoon.

– On myönnettävä, että en minä koskaan ole ollut tappeluiden kannattaja. Se on ollut omallatunnollani jo kymmenen vuotta. Olen v-koodia puolustanut siksi, että lajin autonomian täytyy olla kunnossa. Kukkahattusedät eivät voi Arkadianmäeltä määrätä mitä jääkiekossa saa tehdä tai ei. Mutta ei, tappelut eivät jääkiekkoon kuulu, Sihvonen sanoo.

Aihe nousee esiin, kun Kiekkokiukaassa pohditaan, onko HPK:n Miro Karjalaisen kolmen ottelun pelikielto ja TPS:n Jonne Virtasen kahden ottelun pelikielto linjassa suhteessa esimerkiksi päähän kohdistuneista taklauksiin.

Se on Sihvosen mielestä kuitenkin merkillepantavaa, että Karjalainen on tapellut tällä kaudella useamminkin. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on tuominnut esimerkiksi KalPa-ottelussa Karjalaisen tappelun Karjalaisen ”omaksi missioksi”.

– Jos kyse on siitä, että Karjalainen on toiminut uppiniskaisesti, se tarkoittaa että Pennaselle voi ojentaa verokortin käteen, mikäli auktoriteetti ei riitä tulokaspakin suitsimiseen. Pennanen on todennäköisesti valehdellut, ettei sellainen kuuluisi hänen arvoihinsa. Mutta voimalla uhittelu alkaa keinona kyllä olla jo vähentymään päin.

 

 
Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim

Kuva: Esko Tuovinen

HPK Liiga oy ratkaisi pitkään vellonneen urheilujohtajakysymyksen palkkaamalla tehtävään Mika Toivolan.47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.HPK Liiga oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti V

Saksan kannattajat olivat suunniltaan pudotessaan jatkosta jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: OMER MESSINGER

Suomalaisessa urheilukeskustelussa on juonne, jonka piirissä asetetaan – ennen muuta kannattajia mutta myös urheilujournalisteja tarkoittava – urheilua koskeva tunteellinen suhtautuminen vastakkain analyyttisen orientaation kanssa.

Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kau