Julkaistu: 11.01.2018 15:49
-
Päivitetty: 11.01.2018 16:13

Sihvonen tyrmää selitykset Nuorten Leijonien flopista – ”Tarvitaanko jälleen heikko aikakausi kunnes herätään?”

Nuorten Leijonien ytimessä on puhuttu viime aikoina paljon. Mikä johti epäonnistumiseen Nuoren MM-kisoissa toista kevättä putkeen?

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei voi ymmärtää miksi oikeastaan ainoat selitykset töppäyksestä haetaan niiltä, jotka ovat itse töpänneet.

– Ollaan ajautumassa sitä kohti, että vetäydytään Vierumäen bunkkereihin ja esiinnytään omissa asioissamme toisillemme. Eikä sittenkään tule mitään oikeaa selvitystä. Olen jääkiekkoanalyytikkona aika voimaton tällaisten selitysten kanssa. Sen voin sanoa, että tällä pelitavalla ei saatu näistä lahjakkaista pelaajista parasta ulos, Sihvonen lataa.

– Eiköhän kaikki lopulta laiteta tutusti sinne ö-mappiin ja sotkun aiheuttajat keskenään sumplivat keskenään ja tulevat sitten ulos taas kuin mitään ei olisi koskaan käynytkään. Toivottavasti julkinen paine aiheuttaa edes sen, että mietitään miksi kahdet kisat peräkkäin ovat menneet alle kaikkien odotusten. Vai pitääkö vielä yhdet kisat vetää vihkoon, Sihvonen aprikoi.

Sihvonen kritisoi myös voimakkaasti Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan sekavaa viestintää liiton johdossa.

– Jos Kalervo Kummolan puheenjohtajakaudella asiat olivat mustaa tai valkoista, Nummelan puheenjohtajakaudella ne ovat olleet vain jotain siltä ja väliltä. Julkisuuteen ei sanota mitään suoraan, vaan Nummela menee kaikenlaisen taakse. Ei siinä mitään, mutta niihin analyyseihin pitäisi palata joskus, ettei tästä tule puhestrategia, jossa kaikki luodit väistetään näin, Sihvonen pohtii.

Sihvonen muistuttaa, että Jääkiekkoliitolle ei näytä riittävän, että pelaajatuotanto on elpynyt lama-ajoista. Nyt liitossa uskotaan, että se tekee myös parhaat valmentajat - kuten Jussi Ahokas - parhaille nuorille pelaajilleen.

– Kaikkivoipainen liitto luulee tekevänsä valmentajia valmentajista, jotka eivät ole edes meritoituneet aikuisten tason sarjavalmentajina. Jotain itseriittoisuutta tämä on. Tarvitaanko tässä uusi heikko aikakausi taas suomalaisessa jääkiekossa ennen kuin herätään?

 

 
 
Antti Pennanen ei kommentoi Hämeen Sanomien tietoja, joiden mukaan hän valmentaa ensi kaudella myös Leijonia. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kuuluu Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään ensi kaudesta alkaen.Hämeen Sanomien sisäpiirilähteiden mukaan myös HPK:n entinen ja KooKoon nykyinen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen tulee jatkossa kuulumaan Pennasen tavoin Leijonien

NHL-pelaajien kieltäytymiset Leijona-paidasta ovat nousseet valtakunnassa isoksi puheenaiheeksi ennen kevään MM-kisoja. Myös Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja nykyinen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on ottanut asiaan kantaa. – Onhan liitto antanut usea

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine antoi Yle Urheilulle haastattelun, jossa hän suomi kovin sanoin vanhan seuransa Tapparan pelitapaa ja sitä kautta sen seuraidentiteettiä.– Vähän on eri näköistä. Ei tekisi kyllä mieli pelata tuollaista trappilätkää enää hetkeäkään.