Julkaistu: 11.01.2018 15:49
-
Päivitetty: 11.01.2018 16:13

Sihvonen tyrmää selitykset Nuorten Leijonien flopista – ”Tarvitaanko jälleen heikko aikakausi kunnes herätään?”

Nuorten Leijonien ytimessä on puhuttu viime aikoina paljon. Mikä johti epäonnistumiseen Nuoren MM-kisoissa toista kevättä putkeen?

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei voi ymmärtää miksi oikeastaan ainoat selitykset töppäyksestä haetaan niiltä, jotka ovat itse töpänneet.

– Ollaan ajautumassa sitä kohti, että vetäydytään Vierumäen bunkkereihin ja esiinnytään omissa asioissamme toisillemme. Eikä sittenkään tule mitään oikeaa selvitystä. Olen jääkiekkoanalyytikkona aika voimaton tällaisten selitysten kanssa. Sen voin sanoa, että tällä pelitavalla ei saatu näistä lahjakkaista pelaajista parasta ulos, Sihvonen lataa.

– Eiköhän kaikki lopulta laiteta tutusti sinne ö-mappiin ja sotkun aiheuttajat keskenään sumplivat keskenään ja tulevat sitten ulos taas kuin mitään ei olisi koskaan käynytkään. Toivottavasti julkinen paine aiheuttaa edes sen, että mietitään miksi kahdet kisat peräkkäin ovat menneet alle kaikkien odotusten. Vai pitääkö vielä yhdet kisat vetää vihkoon, Sihvonen aprikoi.

Sihvonen kritisoi myös voimakkaasti Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan sekavaa viestintää liiton johdossa.

– Jos Kalervo Kummolan puheenjohtajakaudella asiat olivat mustaa tai valkoista, Nummelan puheenjohtajakaudella ne ovat olleet vain jotain siltä ja väliltä. Julkisuuteen ei sanota mitään suoraan, vaan Nummela menee kaikenlaisen taakse. Ei siinä mitään, mutta niihin analyyseihin pitäisi palata joskus, ettei tästä tule puhestrategia, jossa kaikki luodit väistetään näin, Sihvonen pohtii.

Sihvonen muistuttaa, että Jääkiekkoliitolle ei näytä riittävän, että pelaajatuotanto on elpynyt lama-ajoista. Nyt liitossa uskotaan, että se tekee myös parhaat valmentajat - kuten Jussi Ahokas - parhaille nuorille pelaajilleen.

– Kaikkivoipainen liitto luulee tekevänsä valmentajia valmentajista, jotka eivät ole edes meritoituneet aikuisten tason sarjavalmentajina. Jotain itseriittoisuutta tämä on. Tarvitaanko tässä uusi heikko aikakausi taas suomalaisessa jääkiekossa ennen kuin herätään?

 

 
 
Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim

Kuva: Esko Tuovinen

HPK Liiga oy ratkaisi pitkään vellonneen urheilujohtajakysymyksen palkkaamalla tehtävään Mika Toivolan.47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.HPK Liiga oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti V

Saksan kannattajat olivat suunniltaan pudotessaan jatkosta jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: OMER MESSINGER

Suomalaisessa urheilukeskustelussa on juonne, jonka piirissä asetetaan – ennen muuta kannattajia mutta myös urheilujournalisteja tarkoittava – urheilua koskeva tunteellinen suhtautuminen vastakkain analyyttisen orientaation kanssa.

Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kau