Julkaistu: 09.02.2018 17:00

ELMO-lehti: HPK:lta iso peliliike - Sportin maalitykki siirtyy Hämeenlinnaan

Vahvaa kautta henkilökohtaisesti Vaasan Sportissa pelannut Markus Nenonen, 25, siirtyy urheilun viikkolehti ELMOn mukaan HPK:hon ensi kaudesta alkaen. Nenonen on tällä kaudella pelaamissaan 48 ottelussa iskenyt tehot 17+14=31.

Aiemmin tällä viikolla on uutisoitu Nenosen siirtyvän loppukaudeksi sarjan viimeisenä majailevasta Sportista Tapparaan. Nenonen pesti kattaa kuitenkin vain loppukauden.

HPK:lla on tarvetta uusille hyökkäyspään hankinnoille. Hämeen Sanomat uutisoi marraskuussa, että joukkueen paras pistemies Oula Palve siirtyy ensi kaudeksi TPS:ään.

Kommentit

Saisi Palve jo nyt siirtyä Tepsiin.On niin ylimielistä pelaamista kuin olla voi.Tullut kaikenlaista ylimääräistä peliin mukaan.Mailan läpsytystä tms.Ei se poikkisyöttö Vesalalle ylivoimallakaan toimi,kun alivoima tietää mitä Palve hakee!
Lauri Marjamäen kausi Leijonissa on jäänyt sekavaksi. Kuva: Bjoern Larsson Rosvall

”Vähän pitäisi tehdä enemmän. Tällä ei voita.”Urheilufilosofi Jyri Puhakainen sanoo, että urheilijan kokemus urheilusta ei ole käsitteellinen eikä sanallinen, se on kehollinen.

Kanada juhli välieräpaikkaa Suomen kustannuksella. KUVA: European Pressphoto Agency / EPA

Leijonien olympiaturnaus päättyi Kanadaa vastaan puolivälieräottelussa 1-0 -tappiolla. Vaikka puolustuspelaaminen osin onnistui tiiviisti keskialuetta puolustaen, Leijonien hyökkäyspelaaminen oli heikkoa.– Tuntui, että ei edes uskottu, että itse voidaan rakentaa.

Kiekkokiuas-studiossa tehdään katsaus ruotsalaisen jääkiekon toimintamalleihin ja siihen, miten ne eroavat esimerkiksi suomalaisista malleista.Ne erot ovat osin radikaaleja.– Ruotsalainen kilpayhteiskunta on aika kova. Se ulottuu voimakkaasti urheiluun.

Leijonia ei odottanut helppo iltapala pureskeltavaksi Etelä-Koreaa vastaan – 5-2 -voitto tuli sekavalla pelillä.Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee syyksi sekavuuteen kaksi puolta.– Lieventävä asianhaara on asetelma, vastassa on pelaajia, joista moni ei mahtuisi edes Li

Peter Tiivola vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä ei jatka kuluvan kauden jälkeen Lukossa, vaan siirtyy Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Ässiin.Tiivola on tällä kaudella Lukossa saalistanut 52 tekemässään ottelussa tehot 7+18=25.

HPK:n mestaruus keväällä 2006 on ikuinen hämeenlinnalaisessa kiekkohistoriassa. Kuva: veli-matti a. pitkänen

22. huhtikuuta 2006. Tuon päivämäärän merkitystä Hämeenlinnassa ei tarvitse erityisemmin esitellä – se on päivä, jolloin HPK voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa.Ennen pääsyä finaaliin HPK kohtasi ratkaisevassa välierässä HIFK:n.

Kuva: Pekka Rautiainen

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä.