Julkaistu: 06.03.2018 20:23

Meritoitunut yllätysnimi HPK:n valmennuspäälliköksi

HPK-juniorijääkiekko on etsinyt itselleen avoimella haulla valmennuspäällikköä marraskuusta saakka. Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan tehtävään on pestattu Mika Toivola.

Meritoituneella Toivolalla on pitkä ura jääkiekon parissa.

Toivola on toiminut Ässien urheilujohtajana vuosina 2011-2016 ja toiminut Liigassa päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa. Toivola valmensi Ässät kaudella 2005-06 SM-liigassa hopeamitaleille, HPK:n voittaessa mestaruuden. Lisäksi hän on toiminut JYPissä ja TPS:ssä juniorivalmentajana.

HPK Liiga Oy ja HPK-juniorijääkiekko ry järjestävät keskiviikkoaamuna kello 9 yhteisen tiedotustilaisuuden.

 

Liigakauteen lähdettiin uho päällä siellä täällä. Urheilulehti (ent. Urheilusanomat) julisti liigalehtensä kannessa uhmakkaasti: Kaasu pohjaan! Epäjääkiekkoilullisessa kansikuvassa poseerasi varman tulevan mestarin konkarikukkopoika Kristian Kuusela.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio