Julkaistu: 08.03.2018 16:28
-
Päivitetty: 08.03.2018 16:48

Liigan viimeinen pudotuspelipaikka ratkaistaan torsoilla kokoonpanoilla – "Näin ei saa ammattilaissarjassa käydä"

Kiekkokiuas pureutuu Liigan tyhjennysmyyntien rumaan seuraukseen. Pelicans lähtee hakemaan ratkaisevia sarjapisteitä pudotuspelipaikkansa varmistamiseksi KooKoota vastaan, jolla on ilmoitettu kokoonpanoon vain 14 kenttäpelaajaa, eli yhdeksän hyökkääjää ja viisi puolustajaa.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee tilanteen kestämättömäksi Liigan tuotteen kannalta, vaikka kaikki todennäköisyydet ovatkin lähtökohtaisesti Pelicansin puolella jo valmiiksi.

– Liigan tuote ei ole kunnossa, kun ratkaistaan viimeistä paikkaa auringossa. KooKoolla on niin torso kokoonpano, että sellainen ei ammattilaissarjassa saisi kertakaikkiaan mennä jäälle, Sihvonen tyrmää.

Lisää aiheesta oheisella videolla:

 

Espoo United -jääkiekkoseurasta on jätetty kaksi uutta konkurssihakemusta käräjäoikeuteen. Yksityinen velkoja oli jättänyt konkurssihakemuksen viime viikolla. Verottaja jätti oman hakemuksensa maanantaina.Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen haki Espoo United -osakeyhtiötä konkurssiin jo tammikuussa.

HPK menettää tärkeimmän puolustajansa Joonas Lehtivuoren. Hämeen Sanomien tietojen mukaan Lehtivuori edustajineen on ilmoittanut puolustajan vaihtavan kauden päätteeksi seuraa.Lehtivuoren uusi osoite tulee löytymään ulkomailta. Sopimusteknisten seikkojen vuoksi puolustaja on vapaa siirtymään ilman s

HPK:n nuoret pääsivät juhlimaan toista voittoaan Helsingissä. Välieräpaikka ratkeaa tiistaina Hämeenlinnassa. Kuva: Samuel Savolainen

Runkosarjan Nuorten SM-liigan piste-ennätyksellä voittanut, mutta puolivälierissä ahtaalle joutunut HPK:n U20-joukkue ei suostunut taipumaan sunnuntai-iltana Helsingissä täpötäyteen pakatussa Elisa-areenassa.Pelin henki ennen ottelua oli selvä.

Meeri Räisänen toivoo, että HPK:n naisjääkiekon tulevaisuuden pelastamiselle löytyy ratkaisu. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaupunkiuutiset uutisoi keskiviikkona HPK-naisten luopuvan naisten jääkiekon pyörittämisestä ja sen, että lentopallon pelaaminen loppuu HPK:n nimen alla. Lentopalloliigaa pelataan vastedeskin Hämeenlinnassa, mutta uuden seuran, nimen ja logon alla.

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.– Olimme aika pitkälti väärässä.