Julkaistu: 08.03.2018 16:28
-
Päivitetty: 08.03.2018 16:48

Liigan viimeinen pudotuspelipaikka ratkaistaan torsoilla kokoonpanoilla – "Näin ei saa ammattilaissarjassa käydä"

Kiekkokiuas pureutuu Liigan tyhjennysmyyntien rumaan seuraukseen. Pelicans lähtee hakemaan ratkaisevia sarjapisteitä pudotuspelipaikkansa varmistamiseksi KooKoota vastaan, jolla on ilmoitettu kokoonpanoon vain 14 kenttäpelaajaa, eli yhdeksän hyökkääjää ja viisi puolustajaa.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee tilanteen kestämättömäksi Liigan tuotteen kannalta, vaikka kaikki todennäköisyydet ovatkin lähtökohtaisesti Pelicansin puolella jo valmiiksi.

– Liigan tuote ei ole kunnossa, kun ratkaistaan viimeistä paikkaa auringossa. KooKoolla on niin torso kokoonpano, että sellainen ei ammattilaissarjassa saisi kertakaikkiaan mennä jäälle, Sihvonen tyrmää.

Lisää aiheesta oheisella videolla:

 

Liigakauteen lähdettiin uho päällä siellä täällä. Urheilulehti (ent. Urheilusanomat) julisti liigalehtensä kannessa uhmakkaasti: Kaasu pohjaan! Epäjääkiekkoilullisessa kansikuvassa poseerasi varman tulevan mestarin konkarikukkopoika Kristian Kuusela.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio