Julkaistu: 10.03.2018 21:05
-
Päivitetty: 10.03.2018 21:16

HPK:n kausi ohi – Kapteeni Paajanen: "Onhan tämä suoraan sanottuna perseestä"

  • HPK, Robert Leino ja Miro Karjalainen taistelivat loppuun saakka runkosarjassa. Käteen jäi kuitenkin valtaisa pettymys. Kuva: Mika Kanerva
    HPK, Robert Leino ja Miro Karjalainen taistelivat loppuun saakka runkosarjassa. Käteen jäi kuitenkin valtaisa pettymys. Kuva: Mika Kanerva

Tapparan ja HPK:n välisessä runkosarjan päätösottelussa oli vielä panosta, mutta vain yhdelle joukkueelle.

Tappara varmisti 4-3 -voitollaan Hakametsässä sijoittumisen Liigan kolmannelle paikalle ja tulee kohtaamaan puolivälierissä viime kevään finaalivastustajansa KalPan. HPK puolestaan päätyi tappiolla Lukon kaataneen Ilveksen taakse sijalle 12 runkosarjassa.

Ottelun positiivisimpiin asioihin lukeutui hämeenlinnalaisittain se, että HPK:n U20-joukkueesta päätösotteluun noussut Olli Maansaari iski ottelussa ottelun ja Liiga-uransa avausmaalin.

– Päätimme, että menemme täysillä loppuun saakka, vaikka saumat menivät. Mielestäni onnistuimme siinä, kapteeni Otto Paajanen kiteytti.

 

HPK:n osalta tulos sarjataulukossa kertoo kuitenkin korutonta kertomaa. Taakse jäivät vain viimeisten vuosien Mestis-nousukkaat – Jukurit, KooKoo ja Sport.

Vaikka loppukausi oli positiivisemman puoleinen, käteen jäävä pettymys on kuitenkin valtava. Viime kauden aiheuttama toiveikkuus paremmasta jäi toteutumatta.

HPK:n oma strateginen visio olla joka kausi pudotuspeleissä jäi sekin toteutumatta.

– Totta kai, odotukset olivat kovat. Tuntui, että meillä oli potentiaalinen joukkue. Ikävä kyllä kesti jouluun saakka, että aloimme saada potentiaalia irti. Teimme kovasti hommia ja saimme käännettyä kurssia, mutta se ei riittänyt pudotuspelihin, kapteeni Paajanen summaa.

– Syksyllä pelimme meni välillä turhan passiiviseksi. Teimme pelillistä muutosta, että ajoimme molempiin pakkeihin kiinni ja muutamia muitakin asioita saimme kuntoon.

Sija 12 ei lämmitä Paajasta – ja se tuskin lämmittää ketään muutakaan.

– Onhan tämä todella suuri pettymys. Puhuimme suorasta pudotuspelipaikasta, joten siihenkin nähden tämä on surkea lopputulos. Ei voi olla tyytyväinen. Onhan tämä suoraan sanottuna perseestä, että pelit loppuvat jo nyt, Paajanen sanoo.

– Mutta kun runkosarjaa pelataan 60 ottelua, lopulta oikeat joukkueet menevät pudotuspeleihin.

 

Paajanen sanoo, että joukkueen sisällä oli hyvä ilmapiiri alusta alkaen ja vaikeuksista huolimatta.

– Ketään ei lähdetty syyttelemään. Palautetta tuli ulkopuolelta, mutta se kuuluu tähän hommaan ja aiheestakin sitä tuli. Kun pitkiä tappioputkia tuli, emme saaneet lumipallon vyörymistä pysähtymään, Paajanen luonnehtii.

HPK:n tehohyökkääjien Kristian Vesalaisen ja Oula Palveen myynteihin – ohuesta pudotuspelisaumasta huolimatta – Paajanen ottaa diplomaattisen kannan.

– Tiedetään, että tämä on myös bisnestä ja todennäköisyydet oli sellaiset, että emme tulisi pääsemään pudotuspeleihin, Paajanen muotoilee.

Omaa yhteenvetävää puheenvuoroaan joukkueelle kapteenina Paajanen ei ole vielä suunnitellut.

Sen sijaan ensi kautta kohti ajatukset ovat pikkuhiljaa lipumassa.

HPK:n sopimustilanne enteilee, että joukkueen runko tulee säilymään hyvin pitkälti samana kuin tälläkin kaudella. Haaste saada sapluunasta voittava, on suuri, mutta loppukausi antaa uskoa.

– Jatketaan tästä mihin lopetimme. Ensi kaudella jokainen pelaaja on vuoden kokeneempi. Meillä on nuori joukkue ja kun muistelen omia ensimmäisiä liigakausia, eivät ne ihan helppoja olleet. Nuoret alkoivat paremmin ymmärtää kauden edetessä tätä liigajuttua ja olen ylpeä loppukaudesta. Mutta edelleen on hommia edessä, Paajanen pyörittelee.

– Nyt sitten vain huilataan ja niellään pettymystä. HäSa

Espoo United -jääkiekkoseurasta on jätetty kaksi uutta konkurssihakemusta käräjäoikeuteen. Yksityinen velkoja oli jättänyt konkurssihakemuksen viime viikolla. Verottaja jätti oman hakemuksensa maanantaina.Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen haki Espoo United -osakeyhtiötä konkurssiin jo tammikuussa.

HPK menettää tärkeimmän puolustajansa Joonas Lehtivuoren. Hämeen Sanomien tietojen mukaan Lehtivuori edustajineen on ilmoittanut puolustajan vaihtavan kauden päätteeksi seuraa.Lehtivuoren uusi osoite tulee löytymään ulkomailta. Sopimusteknisten seikkojen vuoksi puolustaja on vapaa siirtymään ilman s

HPK:n nuoret pääsivät juhlimaan toista voittoaan Helsingissä. Välieräpaikka ratkeaa tiistaina Hämeenlinnassa. Kuva: Samuel Savolainen

Runkosarjan Nuorten SM-liigan piste-ennätyksellä voittanut, mutta puolivälierissä ahtaalle joutunut HPK:n U20-joukkue ei suostunut taipumaan sunnuntai-iltana Helsingissä täpötäyteen pakatussa Elisa-areenassa.Pelin henki ennen ottelua oli selvä.

Meeri Räisänen toivoo, että HPK:n naisjääkiekon tulevaisuuden pelastamiselle löytyy ratkaisu. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaupunkiuutiset uutisoi keskiviikkona HPK-naisten luopuvan naisten jääkiekon pyörittämisestä ja sen, että lentopallon pelaaminen loppuu HPK:n nimen alla. Lentopalloliigaa pelataan vastedeskin Hämeenlinnassa, mutta uuden seuran, nimen ja logon alla.

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.– Olimme aika pitkälti väärässä.