Julkaistu: 12.03.2018 21:40

SM-liigan pudotuspelit käyntiin tulikuumalla taisteluparilla – ”Satakunnan derbyssä huikea asetelma”

Ässillä ja Lukolla on yksi yhteinen asia tällä kaudella – molemmilla on ollut vaikea kausi. Se on ainakin varmaa, että väriä tulee villi kortti -kierroksella riittämään, sillä Satakunnan derby miekkaillaan rakkaiden verivihollisten kesken.

Kiekkokiuas pureutuu asetelmaan.

– Asetelma on se, että Lukon piirissä pohjakosketus on otettu ja menetetty ennakkosuosikin paineet. Nyt ei ole kuin voitettavaa. Sekä Porissa että Raumalla yleisö ottanee tämän omakseen. Tämä potkaisee pudotuspelikevään käyntiin loistavalla tavalla, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.

Mihin asioihin sarja ratkeaa? Onko Pekka Virran Lukko jo lyöty - vai kompastuuko Mikael Kotkaniemen Ässät pelitapaansa?

Sitä pohditaan Kiekkokiuas-studiossa.

 

Espoo United -jääkiekkoseurasta on jätetty kaksi uutta konkurssihakemusta käräjäoikeuteen. Yksityinen velkoja oli jättänyt konkurssihakemuksen viime viikolla. Verottaja jätti oman hakemuksensa maanantaina.Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen haki Espoo United -osakeyhtiötä konkurssiin jo tammikuussa.

HPK menettää tärkeimmän puolustajansa Joonas Lehtivuoren. Hämeen Sanomien tietojen mukaan Lehtivuori edustajineen on ilmoittanut puolustajan vaihtavan kauden päätteeksi seuraa.Lehtivuoren uusi osoite tulee löytymään ulkomailta. Sopimusteknisten seikkojen vuoksi puolustaja on vapaa siirtymään ilman s

HPK:n nuoret pääsivät juhlimaan toista voittoaan Helsingissä. Välieräpaikka ratkeaa tiistaina Hämeenlinnassa. Kuva: Samuel Savolainen

Runkosarjan Nuorten SM-liigan piste-ennätyksellä voittanut, mutta puolivälierissä ahtaalle joutunut HPK:n U20-joukkue ei suostunut taipumaan sunnuntai-iltana Helsingissä täpötäyteen pakatussa Elisa-areenassa.Pelin henki ennen ottelua oli selvä.

Meeri Räisänen toivoo, että HPK:n naisjääkiekon tulevaisuuden pelastamiselle löytyy ratkaisu. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaupunkiuutiset uutisoi keskiviikkona HPK-naisten luopuvan naisten jääkiekon pyörittämisestä ja sen, että lentopallon pelaaminen loppuu HPK:n nimen alla. Lentopalloliigaa pelataan vastedeskin Hämeenlinnassa, mutta uuden seuran, nimen ja logon alla.

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.– Olimme aika pitkälti väärässä.