Julkaistu: 12.03.2018 21:40

SM-liigan pudotuspelit käyntiin tulikuumalla taisteluparilla – ”Satakunnan derbyssä huikea asetelma”

Ässillä ja Lukolla on yksi yhteinen asia tällä kaudella – molemmilla on ollut vaikea kausi. Se on ainakin varmaa, että väriä tulee villi kortti -kierroksella riittämään, sillä Satakunnan derby miekkaillaan rakkaiden verivihollisten kesken.

Kiekkokiuas pureutuu asetelmaan.

– Asetelma on se, että Lukon piirissä pohjakosketus on otettu ja menetetty ennakkosuosikin paineet. Nyt ei ole kuin voitettavaa. Sekä Porissa että Raumalla yleisö ottanee tämän omakseen. Tämä potkaisee pudotuspelikevään käyntiin loistavalla tavalla, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.

Mihin asioihin sarja ratkeaa? Onko Pekka Virran Lukko jo lyöty - vai kompastuuko Mikael Kotkaniemen Ässät pelitapaansa?

Sitä pohditaan Kiekkokiuas-studiossa.

 

Liigakauteen lähdettiin uho päällä siellä täällä. Urheilulehti (ent. Urheilusanomat) julisti liigalehtensä kannessa uhmakkaasti: Kaasu pohjaan! Epäjääkiekkoilullisessa kansikuvassa poseerasi varman tulevan mestarin konkarikukkopoika Kristian Kuusela.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio