Julkaistu: 13.03.2018 11:42
-
Päivitetty: 13.03.2018 11:47

Petteri Sihvoselta yllättävä myöntyminen – "Olimme pitkälti väärässä SaiPan suhteen"

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.

– Olimme aika pitkälti väärässä. Jääkiekko varaa aina paikan sellaiselle joukkueelle, joka taistelee illasta toiseen. Lehterä sääti myös puolustuspelaamista, mutta hyökkäyspelaamisessa ei ollut mitään sen ihmeellisempää. Ennen muuta sellainen asetelma, jossa pelaajat olivat tuomittu pahnan pohjimmaiseksi yksilöinä ja joukkueena, on ruokkinut. Lehterä on saanut ilmapiirä valmennettua, koska peli ei ole näyttänyt suuria ihmellisyyksiä, Sihvonen sanoo.

Pelicansin pitkä projekti Petri Matikaisen johdolla huipentuu nyt tähän kevääseen. Sihvonen ei ole Pelicansista vakuuttunut.

– Matikainen on vetänyt Pelicansia nyt useamman vuoden. Mutta yhtä monta kautta kun on ollut, on ollut yhtä monta pelikirjaa. Muutenkin valmentaminen kaksikolta Matikainen-Nurminen tuntuu perustuvan uhoon, mikä vaikuttaa itsekkäiden valmentajien toiminnalta. Matikainen on jo yli 50-vuotias mies, mutta vielä minulle ei ole selvinnyt mikä on se hänen jääkiekkonsa, Sihvonen pumppaa.

– On mielenkiintoista nähdä miten Pelicans lähtee nyt sotkemaan SaiPan kuvioita. Siitä tässä on kysymys. Jos SaiPa pystyy pelaamaan säällistä lätkää, SaiPa vie. Jos lähdetään mukaan koohottamiseen ja eteenpäin heittelyyn, sitten saattaa käydä niin, että Pelicansilla on sauma.

 

Liigakauteen lähdettiin uho päällä siellä täällä. Urheilulehti (ent. Urheilusanomat) julisti liigalehtensä kannessa uhmakkaasti: Kaasu pohjaan! Epäjääkiekkoilullisessa kansikuvassa poseerasi varman tulevan mestarin konkarikukkopoika Kristian Kuusela.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio