Julkaistu: 13.03.2018 11:42
-
Päivitetty: 13.03.2018 11:47

Petteri Sihvoselta yllättävä myöntyminen – "Olimme pitkälti väärässä SaiPan suhteen"

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.

– Olimme aika pitkälti väärässä. Jääkiekko varaa aina paikan sellaiselle joukkueelle, joka taistelee illasta toiseen. Lehterä sääti myös puolustuspelaamista, mutta hyökkäyspelaamisessa ei ollut mitään sen ihmeellisempää. Ennen muuta sellainen asetelma, jossa pelaajat olivat tuomittu pahnan pohjimmaiseksi yksilöinä ja joukkueena, on ruokkinut. Lehterä on saanut ilmapiirä valmennettua, koska peli ei ole näyttänyt suuria ihmellisyyksiä, Sihvonen sanoo.

Pelicansin pitkä projekti Petri Matikaisen johdolla huipentuu nyt tähän kevääseen. Sihvonen ei ole Pelicansista vakuuttunut.

– Matikainen on vetänyt Pelicansia nyt useamman vuoden. Mutta yhtä monta kautta kun on ollut, on ollut yhtä monta pelikirjaa. Muutenkin valmentaminen kaksikolta Matikainen-Nurminen tuntuu perustuvan uhoon, mikä vaikuttaa itsekkäiden valmentajien toiminnalta. Matikainen on jo yli 50-vuotias mies, mutta vielä minulle ei ole selvinnyt mikä on se hänen jääkiekkonsa, Sihvonen pumppaa.

– On mielenkiintoista nähdä miten Pelicans lähtee nyt sotkemaan SaiPan kuvioita. Siitä tässä on kysymys. Jos SaiPa pystyy pelaamaan säällistä lätkää, SaiPa vie. Jos lähdetään mukaan koohottamiseen ja eteenpäin heittelyyn, sitten saattaa käydä niin, että Pelicansilla on sauma.

 

Espoo United -jääkiekkoseurasta on jätetty kaksi uutta konkurssihakemusta käräjäoikeuteen. Yksityinen velkoja oli jättänyt konkurssihakemuksen viime viikolla. Verottaja jätti oman hakemuksensa maanantaina.Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen haki Espoo United -osakeyhtiötä konkurssiin jo tammikuussa.

HPK menettää tärkeimmän puolustajansa Joonas Lehtivuoren. Hämeen Sanomien tietojen mukaan Lehtivuori edustajineen on ilmoittanut puolustajan vaihtavan kauden päätteeksi seuraa.Lehtivuoren uusi osoite tulee löytymään ulkomailta. Sopimusteknisten seikkojen vuoksi puolustaja on vapaa siirtymään ilman s

HPK:n nuoret pääsivät juhlimaan toista voittoaan Helsingissä. Välieräpaikka ratkeaa tiistaina Hämeenlinnassa. Kuva: Samuel Savolainen

Runkosarjan Nuorten SM-liigan piste-ennätyksellä voittanut, mutta puolivälierissä ahtaalle joutunut HPK:n U20-joukkue ei suostunut taipumaan sunnuntai-iltana Helsingissä täpötäyteen pakatussa Elisa-areenassa.Pelin henki ennen ottelua oli selvä.

Meeri Räisänen toivoo, että HPK:n naisjääkiekon tulevaisuuden pelastamiselle löytyy ratkaisu. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaupunkiuutiset uutisoi keskiviikkona HPK-naisten luopuvan naisten jääkiekon pyörittämisestä ja sen, että lentopallon pelaaminen loppuu HPK:n nimen alla. Lentopalloliigaa pelataan vastedeskin Hämeenlinnassa, mutta uuden seuran, nimen ja logon alla.

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.– Olimme aika pitkälti väärässä.