Julkaistu: 19.03.2018 18:57

HPK:lle raju takaisku – Joonas Lehtivuori jättää seuran

HPK menettää tärkeimmän puolustajansa Joonas LehtivuorenHämeen Sanomien tietojen mukaan Lehtivuori edustajineen on ilmoittanut puolustajan vaihtavan kauden päätteeksi seuraa.

Lehtivuoren uusi osoite tulee löytymään ulkomailta. Sopimusteknisten seikkojen vuoksi puolustaja on vapaa siirtymään ilman siirtokorvausta, vaikka Lehtivuoren sopimus HPK:n kanssa oli määrä kattaa kauden 2018-19.

Lehtivuori on pelannut HPK:ssa viimeiset kolme kautta ja noussut tänä aikana joukkueensa parhaaksi puolustajaksi.

Lehtivuori löi päättyneellä kaudella Liigan runkosarjassa tehopiste-ennätyksensä uusiksi. Kesällä 2006 Philadelphia Flyersin neljännellä kierroksella varaama Lehtivuori saalisti 52 pelaamassaan ottelussa tehot 8+26=34.

Lehtivuori on ammattilaisurallaan edustanut HPK:n lisäksi Ilvestä, AHL:n Adirondack Phantomsia, KalPaa sekä MODO Hockeyta.

 

Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim

Kuva: Esko Tuovinen

HPK Liiga oy ratkaisi pitkään vellonneen urheilujohtajakysymyksen palkkaamalla tehtävään Mika Toivolan.47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.HPK Liiga oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti V

Saksan kannattajat olivat suunniltaan pudotessaan jatkosta jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: OMER MESSINGER

Suomalaisessa urheilukeskustelussa on juonne, jonka piirissä asetetaan – ennen muuta kannattajia mutta myös urheilujournalisteja tarkoittava – urheilua koskeva tunteellinen suhtautuminen vastakkain analyyttisen orientaation kanssa.

Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kau