Julkaistu: 14.04.2018 10:36

Patrik Laineelta outo sammakko vanhaa seuraansa kohtaan – "Roskapuhetta"

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine antoi Yle Urheilulle haastattelun, jossa hän suomi kovin sanoin vanhan seuransa Tapparan pelitapaa ja sitä kautta sen seuraidentiteettiä.

– Vähän on eri näköistä. Ei tekisi kyllä mieli pelata tuollaista trappilätkää enää hetkeäkään. Pelasin sitä pari vuotta ja alkoi tulla korvista, Laine kommentoi Ylelle.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Laineen puhe on roskapuhetta.

Vaikka Laine on maailman absoluuttisen huipputason maalintekijä, Sihvosen mielestä Laine osoittaa paitsi ymmärtämättömyytensä ja kiittämättömyytensä vanhaa seuraansa kohtaan.

– Laine tulee ymmärtämään lausuntonsa typeryyden vain yhdellä ehdolla. Se ehto on, että hän ryhtyy jonain päivänä valmentajaksi. Jos on huippupelaaja se ei yksin riitä, että ymmärtää jotain ilmiötä, Sihvonen huomauttaa.

– Tällaiset lausunnot osoittavat ettei Laine ymmärrä riittävän syvällisesti jääkiekkoa, mikä kuuluu joukkuepallopelien perheeseen. Valmentajan tehtävä on luoda pelitapa, ja Tapparassa se on osa seuraidentiteettiä ja myös suomalaisen jääkiekonkin identiteettiä.

Sihvosen mielestä Laineen arvio pelitavasta on makuasia, mutta se ei ole, että Tappara pelaa tänä keväänä kuudetta kertaa putkeen Liigan finaaleissa.

– Laine on maalintekijä. Maalintekijät ovat usein itsekkäitä ja heidän näkemyksensä on subjektiivinen. Usein tuppaa unohtumaan, että hän on myös saanut seuralta paljon päästäkseen sinne, missä hän on. Mutta kiittämättömyys on maailman palkka.

 
Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim

Kuva: Esko Tuovinen

HPK Liiga oy ratkaisi pitkään vellonneen urheilujohtajakysymyksen palkkaamalla tehtävään Mika Toivolan.47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.HPK Liiga oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti V

Saksan kannattajat olivat suunniltaan pudotessaan jatkosta jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: OMER MESSINGER

Suomalaisessa urheilukeskustelussa on juonne, jonka piirissä asetetaan – ennen muuta kannattajia mutta myös urheilujournalisteja tarkoittava – urheilua koskeva tunteellinen suhtautuminen vastakkain analyyttisen orientaation kanssa.

Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kau