Julkaistu: 14.04.2018 10:36

Patrik Laineelta outo sammakko vanhaa seuraansa kohtaan – "Roskapuhetta"

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine antoi Yle Urheilulle haastattelun, jossa hän suomi kovin sanoin vanhan seuransa Tapparan pelitapaa ja sitä kautta sen seuraidentiteettiä.

– Vähän on eri näköistä. Ei tekisi kyllä mieli pelata tuollaista trappilätkää enää hetkeäkään. Pelasin sitä pari vuotta ja alkoi tulla korvista, Laine kommentoi Ylelle.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Laineen puhe on roskapuhetta.

Vaikka Laine on maailman absoluuttisen huipputason maalintekijä, Sihvosen mielestä Laine osoittaa paitsi ymmärtämättömyytensä ja kiittämättömyytensä vanhaa seuraansa kohtaan.

– Laine tulee ymmärtämään lausuntonsa typeryyden vain yhdellä ehdolla. Se ehto on, että hän ryhtyy jonain päivänä valmentajaksi. Jos on huippupelaaja se ei yksin riitä, että ymmärtää jotain ilmiötä, Sihvonen huomauttaa.

– Tällaiset lausunnot osoittavat ettei Laine ymmärrä riittävän syvällisesti jääkiekkoa, mikä kuuluu joukkuepallopelien perheeseen. Valmentajan tehtävä on luoda pelitapa, ja Tapparassa se on osa seuraidentiteettiä ja myös suomalaisen jääkiekonkin identiteettiä.

Sihvosen mielestä Laineen arvio pelitavasta on makuasia, mutta se ei ole, että Tappara pelaa tänä keväänä kuudetta kertaa putkeen Liigan finaaleissa.

– Laine on maalintekijä. Maalintekijät ovat usein itsekkäitä ja heidän näkemyksensä on subjektiivinen. Usein tuppaa unohtumaan, että hän on myös saanut seuralta paljon päästäkseen sinne, missä hän on. Mutta kiittämättömyys on maailman palkka.

 
Antti Pennanen ei kommentoi Hämeen Sanomien tietoja, joiden mukaan hän valmentaa ensi kaudella myös Leijonia. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kuuluu Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään ensi kaudesta alkaen.Hämeen Sanomien sisäpiirilähteiden mukaan myös HPK:n entinen ja KooKoon nykyinen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen tulee jatkossa kuulumaan Pennasen tavoin Leijonien

NHL-pelaajien kieltäytymiset Leijona-paidasta ovat nousseet valtakunnassa isoksi puheenaiheeksi ennen kevään MM-kisoja. Myös Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja nykyinen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on ottanut asiaan kantaa. – Onhan liitto antanut usea

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine antoi Yle Urheilulle haastattelun, jossa hän suomi kovin sanoin vanhan seuransa Tapparan pelitapaa ja sitä kautta sen seuraidentiteettiä.– Vähän on eri näköistä. Ei tekisi kyllä mieli pelata tuollaista trappilätkää enää hetkeäkään.

HPK keräsi paikallislehdistöä kasaan keskiviikkoaamupäivänä tiedotustilaisuudessaan, jossa käsiteltiin päättynyttä kautta ja tulevaisuuden suunnitelmia.Esille nousi myös päättyneen kauden kolmen parhaan pistemiehen – Oula Palveen, Kristian Vesalaisen ja Joonas Lehtivuoren – lähdöt joukkueesta.Miten

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen