Julkaistu: 16.04.2018 18:41
-
Päivitetty: 16.04.2018 18:57

Keskustelu Tapparan tylsyydestä nollapuhetta – "Sen ovat keksineet toimittajat, jotka eivät ymmärrä pelistä mitään!"

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Kärpillä ei ole lähtökohtaisesti yhtä leveä pelaajamateriaali kuin Tapparalla – siksi pelin tehokkuudella on onnistuttava kompensoimaan.

Taktisuudesta on kaivettava erot Kärppien kannalta edulliseksi. Se ero on mahdollista löytää.

Sihvonen arvioi, että Tappara on palannut kauden edetessä lähemmäksi perustapparalaista jääkiekkoa – ja siten Kanada-malja on jälleen sen sormenpäiden ulottuvilla.

– Kysymys on, mitä seuraa nyt jatkossa. Se, miten Kärpät lähestyy pelaamista saattaa mahdollista, että Tapparan on pakko avata pelaamista. Mutta Tappara on sitäkin asiaa harjoitellut kauden aikana, Sihvonen luonnehtii.

Sihvonen lyttää myös Tapparan ympärillä käydyn puheen sen pelaamisen viihdearvosta – tai oikeammin viihdearvon puutteesta.

– Viihdyttämisen puhe on nollapuhetta jääkiekossa ja sen on luoneet toimittajat, jotka eivät ymmärrä pelistä yhtään mitään. Toimittajat jotka ovat olevinaan kiekkotoimittajia, mutta paljastuvat viime kädessä epämääräisiksi viihdetoimittajiksi, Sihvonen ihmettelee.

 

 

Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim

Kuva: Esko Tuovinen

HPK Liiga oy ratkaisi pitkään vellonneen urheilujohtajakysymyksen palkkaamalla tehtävään Mika Toivolan.47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.HPK Liiga oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti V

Saksan kannattajat olivat suunniltaan pudotessaan jatkosta jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: OMER MESSINGER

Suomalaisessa urheilukeskustelussa on juonne, jonka piirissä asetetaan – ennen muuta kannattajia mutta myös urheilujournalisteja tarkoittava – urheilua koskeva tunteellinen suhtautuminen vastakkain analyyttisen orientaation kanssa.

Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kau