Julkaistu: 18.04.2018 21:01
-
Päivitetty: 19.04.2018 18:04

Jukka Laamanen jättää HPK-juniorijääkiekon

  • HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtaja Jukka Laamanen ja toiminnanjohtaja Marko Rahikainen esittelivät uudeksi valmennuspäällikökseen Mika Toivolan maaliskuussa. Kuva: Esko Tuovinen
    HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtaja Jukka Laamanen ja toiminnanjohtaja Marko Rahikainen esittelivät uudeksi valmennuspäällikökseen Mika Toivolan maaliskuussa. Kuva: Esko Tuovinen

HPK-juniorijääkiekossa kuohuu.

Jukka Laamanen on yllättäen eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajan tehtävistä.

Laamanen vahvisti keskiviikkona Hämeen Sanomien saaman tiedon.

– Vahvistan tiedon. Olen eronnut HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajuudesta. En näe edellytyksiä tässä tilanteessa toimia tehtävässä ja en aio eritellä yksityiskohtia. Ne ovat hallituksen sisäisiä asioita, Laamanen viestitti Hämeen Sanomille.

 

Taustalla on Hämeen Sanomien tietojen mukaan ristiriita siitä, että HPK-Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtaja Marko Rahikainen jatkaisi myös tulevaisuudessa naisten jääkiekon päävalmentajana, mikäli HPK:n naiskiekon toiminta saadaan turvatuksi.

HPK:n naisjääkiekolle on etsitty uutta kotia siitä lähtien, kun lentopallomestaruuden voittaneet HPK-naiset irtautuivat naisjääkiekosta – ja tulevat jatkamaan lentopallotoimintaansa uuden logon ja uuden seuran nimen alla.

Hämeen Sanomien saamien tietojen mukaan mm. naisjääkiekon parissa pitkän päivätyön tehnyt Jorma Hassinen oli ajanut Rahikaisen jatkoa naisten jääkiekon päävalmentajana. Hassinen istuu HPK-Juniorijääkiekko ry:n hallituksessa.

Ajankäytöllisistä ja periaatteellisista syistä toiminnanjohtaja Rahikaisen toimenkuvaan liittyen, asiasta tuli niin periaatteellinen ristiriita, että se johti Laamasen eroilmoitukseen.

 

HPK-juniorijääkiekon hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Laamasen lisäksi hallituksen jäseninä Tero Aalto, Ari Ahjolinna, Pasi Arvonen, Jorma Hassinen, Mika Kannisto, Aki Nordlund ja Mika Savolainen.

HPK-juniorijääkiekko ry järjestää vuosikokouksen keskiviikkona 25. huhtikuuta. HäSa

Kommentti: Surullinen uutinen juniorikiekolle

HPK:n puheenjohtajien vaihtoviikot saivat jatkoa, kun nyt Jukka Laamanen joutui eroamaan HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajan paikalta. Se on surullinen uutinen paikallisen juniorijääkiekon kannalta. Erityisesti kun ero vaikuttaa kaikin puolin tarpeettomalta.

Laamanen ehti tehdä oikeita liikkuja lyhyeksi jäävän pestinsä aikana. Hän kutsui ihmisiä kasaan, kuunteli heitä, ja teki oikeita johtopäätöksiä. Mika Toivolan palkkaaminen valmennuspäälliköksi oli pitkään aikaan todella viisas teko HPK-Juniorijääkiekko ry:ltä.

Laamanen ei voinut tietenkään hyväksyä, että seuran toiminnanjohtaja Marko Rahikainen valmentaa oman toimensa ohessa HPK:n naisia. Arvostan Laamasen särmikkyyttä tehdä kipeä päätös, jos häneltä viedään toimintaedellytykset ajaa jäsenistönsä asiaa.

On kestämätöntä, että rohkea ja näkemyksellinen, mutta mahdottomaan tilanteeseen ajettu Laamanen väistyy nyt sen tähden, että hän oli hallituksen osalta häviävällä puolella tapaus Rahikaisen tiimoilta.

Kun vain luettelee HPK-perheen ytimestä tulleita viimeaikaisia uutisia, ei voi välttyä johtopäätökseltä, että tilanne on nyt sekava. HPK Liiga oy:n puheenjohtaja Jari Koskinen otti lähtöpassit ja liigayhtiöön tullaan näin ollen nimittämään uusi hallitus.

Aika näyttää miten se päättää toimitusjohtaja Antti Toivasen jatkon osalta. Kausi 2017-18 kun meni urheilullisesti ja taloudellisesti odotuksien suhteen nurinkurisesti.

Niin kuin hämeenlinnalaisessa jääkiekkoilussa ei olisi ollut jo tarpeeksi murhetta HPK:n Liiga oy:n korpivaelluksessa. Nyt näköalat heikkenivät kerralla myös Laamasen lähdön myötä junioreiden puolella.

Sopii toivoa, että Laamanen harkitsisi vielä päätöstään – tai, että jokin vaikutusvaltainen taho löytäisi keinon ratkaista asian.

Petteri Sihvonen

Kommentit

No eikö sitä toiminnanjohtajaa vois vapauttaa naisten valmentajaksi, eihän toi nyt ole oikein, että juniorijääkiekko maksaa naisten valmentajan palkan. Hassinen on oikea mies väärässä paikassa. Hän istuu juniorijääkiekon hallituksessa hoitaakseen naisten joukkueen asiaa...

Juuri näin. Tämä on se ainoa ja oikea ratkaisu, jonka jälkeen hattu kouraan ja pyytämään Laamanen takaisin jatkamaan hyvin aloittamaansa uudistusta. Liian kauan on saanut Hassinen sooloilla OMIEN ETUJENSA mukaisesti aivan liian isoilla paikoilla.

Mitä Hassinen ylipäätään tekee Juniorijääkiekon hallituksessa? Lentopallonaiset käänsivät jo selän hänelle ja Juniorijääkiekon tulisi toimia samalla tavalla. Naisjääkiekko on ok, mutta ei sitä pidä ylläpitää muitten kustannuksella.

Saisi myös muutama muu nimensä ja vanhan asemansa turvin siellä oleva tehdä tilaa uusille kasvoille.

HPK juniorijääkiekon vuosikokous järjestetään 25.4. (kutsu löytyy jjk:n kotisivulta). Yhdistyksen jäseniä ja näinollen myös äänioikeutettuja ovat mm. kaikkien junioreiden vanhemmat. Vuosikokouksessa valitaan erovuorossa olevien hallituksen jäsenten tilalle uudet seuraavaksi 2 vuodeksi (4 kpl). Näin toimitaan joka vuosi mutta yleensä osallistujia kokouksessa ollut hyvin vähän mikä tarkoittaa, että hallituksen jäsenet äänestävät itsensä tai kaverinsa "ehdokasasettelun mukaisesti" jatkoon hallitukseen ja näin piiri pieni pyörii. Tähän taisi myös eronnut puheenjohtaja "ulkopuolisena" törmätä ? Toisin sanoen jos haluaa jäsenenä vaikuttaa niin kannattaa mennä kokoukseen äänestämään oikeita päätöksiä. Tietysti tämä myös tarkoittaa, että pitäisi olla hyviä ehdokkaita tarjolla hallitukseen joilla laajempaa kannatusta ja osaamista. Se miten ehdokasasettelu käytännössä toimii, selvinnee kysymällä toiminnanjohtajalta tai hallituksen jäseneltä koska yhdistyksen sääntöjä ei julkisesti ole nähtävillä, tai en ainakaan ole löytänyt

Niin, sitä sietää miettiä, miten juniorijääkiekon hallituksessa ja vuosikokouksessa tulisi myös jäsenten ääni kuuluviin. Ainakin joukkueenjohtajien tulisi osallistua kokoukseen ja asettua ehdokkaaksi hallitukseen. Tämä kokous on vain ajankohtana, jolloin kaikki tulevan kauden joukkueet eivät ole selvillä ja järjestäytyneet. Siksi ehdottaisinkin vuosikokouksen siirtämistä syksyyn ja jokaisen joukkueenjohtajan osallistumista kokoukseen. Silloin voisi päätösvallassa kuulua myös jäsenistön ääni, mikä olisi demokraattista ja oikeudenmukaista toimintaa.

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.