Julkaistu: 13.05.2018 14:02

NHL-vahti Juuse Saros paljastaa todellisen syyn poisjäännilleen MM-Leijonista

  • Juuse Saros kokee kautensa sujuneen NHL:ssä nousujohteisesti. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire
    Juuse Saros kokee kautensa sujuneen NHL:ssä nousujohteisesti. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire

Maalivahti Juuse Saroksen kolmas kausi Pohjois-Amerikassa päättyi, kun Nashville Predators hävisi viime torstaina NHL:n konferenssivälierien seitsemännen ottelun Winnipeg Jetsille.

Kakkosmaalivahdin roolissa pelannut Saros pääsi pudotuspeleissä neljästi maalinsuulle ja joka kerran vaihdosta ykkösvahti Pekka Rinteen tilalle.

Ennen päätöspeliä 23-vuotiaan HPK-kasvatin tilasto oli erikoinen, sillä kolmessa ottelussaan hän ei ollut päästänyt yhtään maalia taakseen.

Päätöspelin kahdesta takaiskumaalista huolimatta torjuntaprosentti oli huima 95,2 ja maaleja päästettyjen maalien keskiarvo 1,06 suhteessa peliaikaan.

Näillä lukemilla Saros on NHL:n pudotuspelitilaston kärkitorjuja. Tämän kauden runkosarjassa otteluita kertyi 26 torjuntaprosentilla 92,5.

– Ihan positiivinen fiilis kaudesta jäi, vaikka se loppuikin aiemmin kuin piti. Hyvälle joukkueelle kuitenkin hävittiin. Oma kausi meni nousujohteisesti ja taas tuli opittua erilaisia tilanteita. Loppujen lopuksi ihan hyvä oli, että kauden alku oli vähän hankalampi, niin siitäkin oppi, Saros summasi.

 

Eri medioissa pohdittiin mahdollisuutta saada Saros Tanskaan Suomen MM-joukkueeseen, johon hän olisi ollut eittämättä kova vahvistus.

Vuoden 2014 nuorten maailmanmestari on ollut aiemmin kolmesti aikuisten MM-kisoissa ja matkaan on jäänyt kaksi hopeamitalia (2014, 2016).

Näissäkin tilasto on ollut erikoinen, sillä otteluita on kertynyt kolme ja niissä Saros ei ole päästänyt maaliakaan.

Maalivahdille itselleen oli tällä kertaa kuitenkin selvää, että MM-kisat jäävät väliin. Ensi kaudelle ei ole vielä sopimusta ja ammattilainen ei voi ottaa riskejä. Maajoukkueen GM Jere Lehtisen puhelu ei muuttanut asiaa.

– MM-matkaan tosiaan vaikutti se, että uudesta sopimuksesta ei olla vielä alettu ollenkaan neuvottelemaan. Toivottavasti saisin jatkaa täällä. Varmaan jossain vaiheessa ensi viikkoa sitten takaisin kotiin Hämeenlinnaan ja vähän huilia ja sitten taas ensi kautta kohti, Saros kertoi.

 

Juuse Saroksen vastuu Nashvillen maalinsuulla on kasvanut joka kaudella.

35-vuotias Pekka Rinne pohti Nashville Predatorsin mediatilaisuudessa hävityn välieräsarjan jälkeen omaa jatkoaan sekä aikaa hänen jälkeensä.

– Minun ikäni on vain numero. Edelleen tuntuu mahtavalta ja edelleen minulla on intohimoa. Mutta ajattelen myös, että Juuse ansaitsee enemmän. En näe tulevaisuuteen, mutta jonain päivänä astun syrjään ja sitten on hänen vuoronsa, Rinne ennakoi. HäSa

Tiistai posautti ilmoille todellisen yllätyssiirron Liigassa, kun 40-vuotias maalivahti Niklas Bäckström siirtyy Liigan viime vuosien kestomenestyjäseura Tapparaan yksivuotisella sopimuksella.Bäckström pelasi kaksi viime kautta HIFK:ssa, jossa Bäckström ajautui kuitenkin ulkokehälle.Alkoi olla selvä

MM-jääkiekkoa seurattiin televisiosta jälleen yksittäisissä otteluissa parhaimmillaan yli kahden miljoonan ihmisen voimin.Jääkiekon ja Leijonien vetovoimaa on turha kiistää, mutta hautaako jääkiekko jo kaiken muun urheilun alleen?Onko jääkiekon lajiylivalta hyväksi edes jääkiekoksi itselleen?– Kun e

Leijonien seuraavalla päävalmentajalla Jukka Jalosella piisaa pohdittavaa, miten hän suhtautuu Lauri Marjamäen jättämään pelilliseen perintöön.Marjamäki uudisti ikään kuin lopputyönään Leijonien pelitapaa.

Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on

KUVA: European Pressphoto Agency EPA

Luvassa on kahden totaalisella tavalla erilaisen koulukunnan peli, kun Suomi ja Sveitsi kohtaavat Tanskan MM-kisojen puolivälieräottelussa. Leijonat on hionut varsin loogisella tavalla läpi turnauksen Meidän pelin tempolätkäänsä määräänsä enempää välittämättä siitä, miten vastustajat ovat pelanneet.

Leijonat palasi voittokantaan 6-2 -murskavoitolla tärkeällä hetkellä, sillä Suomen USA-voiton merkitys tarkoitti myös lohkovoittoa ja sitä, että Suomi kohtaa tulevassa puolivälierässään Sveitsi.Kiekkokiukaan vieras, Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta, ihasteli ottelussa erityisesti suomalaisen n