Julkaistu: 18.05.2018 01:52
-
Päivitetty: 18.05.2018 06:06

Leijonat repi pääsylipun mitalipeleihin pakkien kuskaamisella – Sihvonen: ”Lauri Marjamäki, miksi ihmeessä?”

  • Kuva: European Pressphoto Agency EPA
    Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.

– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on ollut vastustajakohtaisia pelisuunnitelmia. Sen verran olen seurannut Marjamäkeä, että on kaksi vaihtoehtoa tälle katastrofille. Joko oli lähdetty pelisuunnitelmalla kertomaan, että pelataan pystysuuntaan tai sitten kun pakkeja on hehkutettu, ei ole kerrottu, että vähän pitäisi rytmittääkin hyökkäyksiä, Sihvonen jyrisee.

Sihvonen näyttää esimerkin taktiikkataululla.

– Puolustajat kohkasivat pystyyn ja seuraus oli se, että kiekkokontrolli siirtyi sveitsiläisille. Olen pöyristynyt. Lauri Marjamäki, miksi ihmeessä? Panen tämän suoraan valmentajien piikkiin.

Kiekkokiukaan vieraaksi saapunut Teemu Ramstedt arvioi, että kaksinkamppailuiden häviäminen ei ollut syy Leijonien tappioon vaan seuraus pelistä.

– Peli on se, mikä tulee ensin ja kaksinkamppailut vasta sitten. Ne ovat seurausta pelin tapahtumista. Kun Sveitsi pääsi paremmin peliin mukaan, kaksinkamppailut hävittiin. Kolmannessa kun peli kääntyi Suomelle, toisaalta silloin voitettiin kaksinkamppailuja, Ramstedt toteaa.

Ramstedtin mielestä tunne ei synnytä peliä, vaan peli tunteen.

– Jos on peli hyvin kuosissa, voi vähän heikompikin kamppailija voittaa sen vahvemman kamppailijan, jos on itseluottamus kunnossa.

Mistä kertoo, että Suomella oli vaikeampaa ennakkoon heikommiksi arvioituja joukkueita vastaan? Mitä Marjamäen ajasta Leijonissa pitää ajatella? Oliko pelipaikaton jääkiekko Leijonien kompastuskivi?

Siihen vastaa Kiekkokiuas:

 

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.