Julkaistu: 18.05.2018 01:52
-
Päivitetty: 18.05.2018 06:06

Leijonat repi pääsylipun mitalipeleihin pakkien kuskaamisella – Sihvonen: ”Lauri Marjamäki, miksi ihmeessä?”

  • Kuva: European Pressphoto Agency EPA
    Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Kiekkokiuas pureutuu tuoreeltaan Leijonien MM-puolivälierään Sveitsiä vastaan, jossa sveitsiläiset tarjosivat Suomelle shokkihoitoa voittamalla ottelun 3-2.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi näkemästään.

– Tähän asti Lauri Marjamäki on vetänyt hommat vihkoon sillä, että on ollut vastustajakohtaisia pelisuunnitelmia. Sen verran olen seurannut Marjamäkeä, että on kaksi vaihtoehtoa tälle katastrofille. Joko oli lähdetty pelisuunnitelmalla kertomaan, että pelataan pystysuuntaan tai sitten kun pakkeja on hehkutettu, ei ole kerrottu, että vähän pitäisi rytmittääkin hyökkäyksiä, Sihvonen jyrisee.

Sihvonen näyttää esimerkin taktiikkataululla.

– Puolustajat kohkasivat pystyyn ja seuraus oli se, että kiekkokontrolli siirtyi sveitsiläisille. Olen pöyristynyt. Lauri Marjamäki, miksi ihmeessä? Panen tämän suoraan valmentajien piikkiin.

Kiekkokiukaan vieraaksi saapunut Teemu Ramstedt arvioi, että kaksinkamppailuiden häviäminen ei ollut syy Leijonien tappioon vaan seuraus pelistä.

– Peli on se, mikä tulee ensin ja kaksinkamppailut vasta sitten. Ne ovat seurausta pelin tapahtumista. Kun Sveitsi pääsi paremmin peliin mukaan, kaksinkamppailut hävittiin. Kolmannessa kun peli kääntyi Suomelle, toisaalta silloin voitettiin kaksinkamppailuja, Ramstedt toteaa.

Ramstedtin mielestä tunne ei synnytä peliä, vaan peli tunteen.

– Jos on peli hyvin kuosissa, voi vähän heikompikin kamppailija voittaa sen vahvemman kamppailijan, jos on itseluottamus kunnossa.

Mistä kertoo, että Suomella oli vaikeampaa ennakkoon heikommiksi arvioituja joukkueita vastaan? Mitä Marjamäen ajasta Leijonissa pitää ajatella? Oliko pelipaikaton jääkiekko Leijonien kompastuskivi?

Siihen vastaa Kiekkokiuas:

 

Liigakauteen lähdettiin uho päällä siellä täällä. Urheilulehti (ent. Urheilusanomat) julisti liigalehtensä kannessa uhmakkaasti: Kaasu pohjaan! Epäjääkiekkoilullisessa kansikuvassa poseerasi varman tulevan mestarin konkarikukkopoika Kristian Kuusela.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio