Julkaistu: 18.05.2018 19:06
-
Päivitetty: 18.05.2018 19:13

Lauri Marjamäki kantaa vastuunsa MM-farssista, entä GM Jere Lehtinen? – "Jukka Jalonen heittää tällä pelitavalla vesilintua"

  • Kuva: European Pressphoto Agency EPA
    Kuva: European Pressphoto Agency EPA

Kiekkokiuas paneutuu vielä kerran Tanskan MM-turnaukseen, josta jäi käteen vain yksi asia – pettymys. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä sitä, että miten lyhytsyöttöpelin nimeen vannonut Lauri Marjamäki heitti roskakoriin Leijonissa kuolemanottelussa Sveitsiä lähes kaikki pelitavalliset puheensa.

– Täysin voi ymmärtää, että valitaan pakkeja jotka selviävät paineen alta. Mutta eivät pakit yksinkertaisesti voi luistella yli kuutta ja puolta metriä. Kiekko on laitettava liikkeelle! Sveitsi-ottelussa nähty Marjamäen Leijonien kiekko tappelee joukkuepelien universaaleja lainalaisuuksia vastaan. Ei kukaan voi kuljettaa jatkuvasti sitä kiekkoa läpi kentän. Laitan pääni pantiksi, että nämä pakit eivät saa tulevaisuudessa NHL:ssä kuskailla näin kiekkoa, tai peliaikaa ei tule, Sihvonen tykittää.

– Ihmettelen, että jääkiekkojulkisuus ihastelee tätä, että on nähty jotain uutta ja raikasta, jokin viisastenkivi. Sanon suoraan, Jukka Jalonen heittää tämän viisastenkiven Vanajaveteen Hämeenlinnassa käydessään. Ei tästä nyt tule millään mitään huoneentaulua Leijonille, joten on unohdettava välittömästi keskustelu, että tämä on jotain Suomi-kiekon tulevaisuutta.

Marjamäen aikaa Leijonissa Sihvonen ei nosta korkealle. Sihvonen arvioi, että jos aikoinaan se Kärpissä valmentanut Marjamäki analysoisi nyt Leijonien pelaamista, se Marjamäki ei uskoisi näkemäänsä.

– Minä en tätä Lauri Marjamäkeä yksinkertaisesti tunne, joka vielä kerran veivasi jälleen kerran pelisuunnitelmaa. Turnausten anatomiat ovat erilaisia, mutta harmoniaa ja loogisuutta sieltä ei näkynyt oikeastaan kertaakaan.

Marjamäki on joutunut julkisen kivityksen kohteeksi, mutta GM Jere Lehtinen on saanut olla pääosin rauhassa. Kiekkokiuas muistuttaa, että Lehtinenkin on ollut päätöksenteossa mukana. Jos ei ole, mitä Lehtinen GM:nä tekee?

– Lehtisenkin on vastattava tästä, ei hänellekään kuulu puhtaat paperit. Sillekin osa-alueelle on tultava parannusta.

 

Liigakauteen lähdettiin uho päällä siellä täällä. Urheilulehti (ent. Urheilusanomat) julisti liigalehtensä kannessa uhmakkaasti: Kaasu pohjaan! Epäjääkiekkoilullisessa kansikuvassa poseerasi varman tulevan mestarin konkarikukkopoika Kristian Kuusela.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio