Julkaistu: 12.06.2018 14:46

Kiekkokiuas: Missä menee HPK? – ”Moni asia levällään”

Kiekkokiuas tekee kesäkatsauksen HPK:n tilanteeseen. Merkittävin puheenaihe viime aikoina on ollut se, että HPK on palkkaamassa urheilujohtajaa ja uutisia asiasta saatetaan voida odottaa jopa kesäkuun aikana.
 
– Ensimmäisenä asiasta ilmoitti Harri Lintumäki ja uusi puheenjohtaja Matti Vihervuori peesasi häntä – ja nyt se tapahtuu. Se on hyvä asia että niin tulee käymään, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.
 
– Ensin Pasi Arvonen epäonnistui ja sitten Antti Pennanen epäonnistui myös joukkueenrakennuksessa, kun lautanen oli liian leveä. Nyt tilanne on ollut HPK:ssa, että parhaat pelaajat lähtevät pois ja tilalle ei ole nyt samanlaista vahvistusta. Siksi on hyvä, että urheilujohtaja tulee HPK:hon.
 
Sihvonen sanoo mietiskelleensä viime aikoina myös isompia asioita.
 
– Kun katsoo mitä alkaa tapahtumaan Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja toimintaa aletaan kasvattaa uusien hallin. Mietin, että maineikkaalla Ritariareenalla on omat haasteensa ja rajansa toiminnan kasvattamiseksi, Sihvonen huomauttaa. 
 
Sihvonen on erityisen huolissaan junioripuolen valmentajien vuotamisesta seurasta ulos. Junioripuolen valmentajista Matti Tiilikainen, Marko Raita ja Valtteri Salo pakkaavat laukkunsa ja lähtevät valmentamaan Saksaan.
 
– Kun tullaan ylhäältä alaspäin jossain siellä keskellä sijaitsevat valmentajat. Yhtä lailla kun pelaajille pitää olla polku, sellainen pitää olla myös valmentajille. Tämä on hyvin levällään, mikä järki on panostaa täällä valmentajiin ja sitten he lähtevät täältä, Sihvonen kummastelee.
 
 
 

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.