Julkaistu: 24.06.2018 14:46
-
Päivitetty: 24.06.2018 14:51

Saros NHL-tulokastähdistöön, sopimusneuvottelut vielä auki – "Varmaan pikkuhiljaa sitä työstetään"

  • Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire
    Juuse Saros suhtautui maltillisesti valintaansa NHL:n tulokastähdistöön. Kuva: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Nashville Predatorsin Juuse Saros sai juhannusviikolla arvokkaan tunnustuksen kuluneesta NHL-kaudestaan, kun hänet valittiin NHL All-Rookie Teamin maalivahdiksi.

Valinnan tekee vuosittain NHL-toimittajien yhdistys PHWA (Professional Hockey Writers' Association). Kuuden pelaajan joukkue on nimetty kaudesta 1982–83 lähtien ja siihen valitaan maalivahti, kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää.

Tulokkaaksi kelpuutetaan alle 26-vuotiaat pelaajat, joilla ei ole edellisiltä kausilta yli 25 NHL-ottelua pelattuna.

 

Saros on ensimmäinen suomalaismaalivahti, joka on valittu tulokasjoukkueeseen, ja kaikkineenkin vasta kuudes pelaaja.

Suomalaisista aiemmin paikan tähdistöön ovat saaneet puolustajat Janne Niinimaa (1996–1997 Philadelphia Flyers), Sami Salo (1998–1999 Ottawa Senators) ja Joni Pitkänen (2003–2004 Philadelphia Flyers) sekä hyökkääjät Teemu Selänne (1992–1993 Winnipeg Jets) ja Patrik Laine (2016–2017 Winnipeg Jets).

Tämän vuoden tulokasjoukkueen muodostivat Saroksen lisäksi yhdysvaltalaispuolustajat Will Butcher (New Jersey Devils) ja Charlie McAvoy (Boston Bruins) sekä kanadalaishyökkääjä Mathew Barzal (New York Islanders) ja yhdysvaltalaiset Brock Boeser (Vancouver Canucks) ja Clayton Keller (Arizona Coyotes).

 

Saroksen sopimus umpeutui tähän kauteen ja toiveissa on ollut uusi sopimus Nashvilleen. Kesäaikaa hän viettää Suomessa.

– Kiva juttu tietenkin tuollainen huomionosoitus vielä viime kaudesta ja varmaan jälkikäteen sitä joskus on kiva miettiä. Sopimustilanteesta ei ole vielä mitään uutta, mutta varmaan pikkuhiljaa sitä työstetään. Syyskuun alussa lähden taas takaisin, 23-vuotias HPK-kasvatti kertoi Hämeen Sanomille.

 

Nashvillen ykkösvahti Pekka Rinne valittiin kuluneen NHL-kauden parhaaksi maalivahdiksi. 35-vuotias Rinne sai Vezina Trophyn kolmantena suomalaisvahtina. Aiemmin parhaiksi on arvostettu Miikka Kiprusoff (2006) ja Tuukka Rask (2014).

– Uskoin, että minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa. Ei sitä halua myöntää, mutta olihan se asia tuolla takaraivossa. Tämä on erityinen hetki ja erityinen palkinto, iloitsi Rinne Nashvillen verkkosivuilla, joka on ollut aiemmin kolmesti ehdolla palkinnon saajaksi. HäSa

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.

Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim