Julkaistu: 29.06.2018 13:25

HPK pestasi urheilujohtajakseen Mika Toivolan

HPK Liiga oy on valinnut historiansa ensimmäiseksi urheilujohtajaksi Mika Toivolan.

47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa. Toivola valittiin aiemmin HPK Juniorijääkiekko ry:n valmennuspäälliköksi. HPK Liiga Oy:n urheilujohtajan paikan avauduttua hakuun Toivolalle muokataan sekä liigajoukkuetta että juniorikilpajoukkueita hyödyttävä toimenkuva, jonka vastuukenttä on laajempi kuin Liigassa on totuttu näkemään.

HPK:n keväällä valittu uusi hallitus asetti ensimmäiseksi tehtäväkseen palkata seuralle urheilujohtajan, jonka tehtäväkenttä on laaja. Toivolan uusi toimenkuva ulottuu liigajoukkueesta aina C2-juniorien kilpajoukkueeseen. HPK Liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vihervuori kertoo, että HPK ei halunnut pelkkää liigajoukkueen kokoajaa vaan kokonaisvaltaisen urheilujohtajan.

– HPK:n urheilustrategian keskiössä on vahva yhteisöllisyys. Urheilujohtajan työpanos näkyy liigajoukkueen ohella vahvasti myös juniorien kilpajoukkueissa edistäen ja kehittäen HPK:n pelaaja- ja valmentajapolkuja.

Vihervuoren mukaan HPK:n urheilujohtajan paikkaan oli tarjolla monia erinomaisia kandidaatteja, joiden kanssa käytiin hyviä keskusteluja. Paras näkemys löytyi Vihervuoren mukaan läheltä.

– Saamme HPK:hon kokeneen jääkiekkoammattilaisen. Mikalla ja HPK:n hallituksella on hyvin samanlaiset näkemykset HPK:n urheilutoimen kehittämisestä. Liigajoukkueen kokoamisessa meidän tulee olla entistä rohkeampia ja innovatiivisempia.

HPK:n lähes 90-vuotisen historian ensimmäinen urheilujohtaja on erittäin motivoitunut aloittamaan uuden toimenkuvan.

– Tottakai olen innoissani uudesta pestistä. HPK:n urheilujohtamisen konsepti on edelläkävijä, jossa nähdään kokonaisvaltaisesti pelaaja- ja valmentajapolut. On tärkeää, että toimenkuvassa on mukana junioripuoli. Tämä uusi konsepti motivoi minua työssäni eniten.  

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen muistuttaa, että liigaorganisaation tuki lisääntyy entisestään junioripuolen suuntaan.

- Mikan siirtyessä HPK Liiga oy:n työntekijäksi junioriorganisaatio pääsee hyötymään kehityspolkujen kautta entistä enemmän. Lisäksi HPK Liiga oy tarjoaa edelleen HPK-juniorijääkiekko ry:lle avustusta uuden valmennuspäällikön rekrytointiin ja palkkaamiseen.

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.

Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim