Julkaistu: 06.08.2018 17:21
-
Päivitetty: 07.08.2018 17:41

Kiekkokiuas antaa tuomionsa kolmen uuden SM-liigavalmentajan jättämästä ensivaikutelmasta – mutta mikä joukkue on pahimmalla takamatkalla pelillisesti?

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.

Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta Sihvosen mukaan jotain Pitsiturnauksen typistetyistä otteluista voi päätellä.

Turnauksessa tulikasteensa Liiga-päävalmentajana antoivat Pelicansin Ville Nieminen, Jukureiden Pekka Kangasalusta ja Sportin Ari-Pekka Pajuluoma.

– Ei mitään uutta taivaan alla suomalaisen jääkiekon näköpiirissä. Nämä valmentajat tuntuvat tukeutuvan perinteiseen suomalaiseen jääkiekkotraditioon, Sihvonen sanoo.

– Pelicansissa Petri Matikainen ja Pasi Nurminen uhosivat uudistavansa jääkiekon, viisasten kiveä ei kuitenkaan löytynyt. Ristiriitaisesti sitten Niemisen ratkaisu näyttää olevan Meidän peli. Lahdessa näyttää jatkuvan se, että kaudesta toiseen pelataan eri tavoin.

– Jukurit pelaa, jos mahdollista, puolestaan pelaa vielä Pelicansiakin enemmän Meidän peliä. Peli on organisoitu nopeasti kohtuullisen hyvään kuosiin. Siinä auttavat myös Risto Dufvan ja Ville Niemisen pohjat. Sport pelasi kohtuullisen hyvän avausottelun, mutta hävisi sen.

Mutta miksi Petteri Sihvosen mielestä Ässät on pahimmalla takamatkalla? Entä mitä Sihvonen sanoo TPS:stä ja Lukosta?

Se selviää Kiekkokiukaan Pitsiturnauksen special-lähetyksessä.

 

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu.

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta

Vuosi sitten Matias Porseland (oik.) oli alusta asti mukana HPK:n edustusjoukkueen jääharjoittelussa Robert Leinon (vas.) ja kumppaneiden kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa.

Kristian Vesalainen löi itsensä läpi Liigassa HPK:n paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Puhelimeensa vastaava Winnipeg Jetsin pelaajakehityksen koordinaattori Jimmy Roy pyytää ensimmäiseksi anteeksi.Syy on se, että hän ei voi kommentoida millään tavalla HPK:ssa viime kaudella läpimurtonsa Liigan eturivin pelaajaksi tehneen Kristian Vesalaisen sopimustilannetta.19 vuotta heinäkuun ensim