Uutiset

Kiekkolämyksiä lapsille ja nuorille

HPK:n NHL-ammattilainen Antti Miettinen tarjoaa kevään aikana HPK:n SM-liigan kotiotteluissa erilaisille lasten ja nuorten ryhmille mahdollisuuden katsoa jääkiekon SM-liigaa Ritariareenan aitioista. Mietsu for kids -projektissa ovat mukana Alvari-perhetyö, Harvialan koulukoti, Hope-yhdistys ja Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosasto.

– Olen jo jonkin aikaa miettinyt, millä tavoin voisin antaa piristäviä kokemuksia lapsille ja nuorille Hämeenlinnassa. Kysyin pelatessani NHL-lakon aikana HPK:ssa Jukka Laamaselta, onnistuisiko tällainen kuvio ja voisiko hän olla organisoimassa sitä, koska olen itse jo takaisin Pohjois-Amerikassa.

Miettinen kertoo, että NHL:ssä on hyvin yleistä, että pelaajat kutsuvat esimerkiksi lasten sairaalan lapsia aitioon katsomaan ottelua.

– On silminnähtävää, että se tuo paljon iloa vakavastikin sairaiden lasten mieliin, Miettinen taustoitti hyväntekeväisyysprojektinsa syitä Hämeen Sanomille.

Lasten ja nuorten hyvinvointi on kahden lapsen isälle tärkeä asia.

– Varsinkin nyt hieman vanhempana ja isänä minulle on tullut uusia vahvoja tuntemuksia lasten ja nuorten hyvinvoinnin puolesta. Tämä on hyvin pieni tapa antaa toivottavasti iloinen kokemus mahdollisimman monelle paikalle pääsevälle, Miettinen muistuttaa.

Miettisen kutsumat ryhmät valikoituivat yhteistyössä HPK:n kanssa.

– Kysyin HPK:lta tietoja mahdollisista lasten ja nuorten organisaatioista, joiden kanssa heillä on ollut tekemistä. Lisäksi pyysin mahdollisuutta sairaalan lastenosaston osallistumisesta mukaan, Miettinen sanoi.

Hieno kokemus

Tiistaina HPK:n ja Tapparan välistä ottelua oli seuraamassa Hope-yhdistys. Hope tarjoaa konkreettista apua vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille ja huostaan otetuille lapsille.

– Olemme olleet lasten kanssa muutaman kerran pelissä, mutta ensimmäistä kertaa aitiossa. Meidän perheessämme on yhteensä kahdeksan lasta ja kaksi aikuista, joten peliin tuleminen olisi aikamoinen panostus. Ja onhan se kiva äidinkin päästä viettämään ensimmäistä vapaailtaa pitkään aikaan, Hope-yhdistyksen vieraana lastensa kanssa pelissä ollut Niina Kuusniemi kertoi.

Peliin tulleet lapset saavat mukaansa muun muassa oranssin Mietsu for kids -paidan ja Miettisen allekirjoittaman pelaajakortin.

– Poika on ollut aivan innoissaan, että pääsi tänne. Hän ei millään meinannut uskoa, että paidan saa mukaan, Siri Rättö kertoi oman jälkikasvunsa reaktion. (HäSa)

Asiasanat