Kolumnit Uutiset

Kielloista saadaan ratkaisu kaikkiin tappaviin ongelmiin

Ainoa keino vähentää keuhkosyöpiä on vähentää tupakointia. Silti monet jatkavat. Itsensä myrkyttämisen voi aivan hyvin kriminalisoida kokonaan ja välittömästi.

Joku ehdottaa, että kaikki lammet täytettäisiin Iittalasta tutuksi tulleeseen tapaan. Sitten niihin ei kukaan hukkuisi. Kompastua ehkä voisi.

Vesistöjen äärellä läträily on suomalaisille kaikkein hauskinta huvitusta. Moni menee tänäänkin mökille, eikä lasissa läiky tosiaankaan pelkkä vesi.

Onneksi vappuna uivat vain fuksit Tammerkoskessa ja heistähän ei ole niin väliä.

Kuinka ollakaan nimenomaan Tampereella puhallutettiin tuoreen uutisen mukaan ensihoidon asiakkaita. Heistä 43 prosenttia oli humalassa. Lisäksi iso osa oli sellaisia, jotka eivät edes pystyneet puhaltamaan.

Alkoholi on kiellettävä jo yksin sen takia, että ihmiset teloisivat vähemmän itseään ja toisiaan.

Huomattava osa inhimillisestä tuskasta on suoraan vältettävissä. Aika harva sentään hermostuu viinan puutteen takia esimerkiksi mökkinaapuriinsa niin hurjasti, jotta käy tämän kimppuun. Joskus voi toki käydä niinkin.

Siksi kielloista parhain on yleinen ja viinakieltoa täydentävä ase- ja astalokielto.

Suomalaiskansallinen koivuhalko on rajatapaus. Niiden hallussapito ja käyttö voitaisiin poikkeustapauksissa sallia, mutta vain tehostetun lupakäsittelyn ja tarkkojen soveltuvuushaastattelujen kautta.

Alkoholin aiheuttamat rahalliset menetykset ovat joka vuosi hirmuiset. Älkääkä nyt selittäkö, että saahan valtio verotuloja. Katin villat sitä vähäänkään saa, kun viinat rahdataan Virosta.

Alkoholihaittoihin käytetään verovaroja useita miljardeja euroja vuosittain.

Noin 80 prosenttia henkirikoksista ja 70 prosenttia pahoinpitelyistä tehdään alkoholin vaikutuksen alaisena. Lisäksi huomattava osa väkivallan ja muunkin rikosten uhreista on humalassa.

Poliisin säästötalkoisiin voi itse kukin suomalainen osallistua raitistumalla välittömästi.

Viinaton elämä on paras aloittaa krapulassa täsmälleen silloin, kun kaikki alkoholi on poistunut verestä. Silloin on aina yhtä helppo luvata, että ei koskaan enää.

Mökille mennään useimmiten autolla. Jos yksityisautoilu kiellettäisiin, aikaisempaa harvempi kuolisi tai vammautuisi liikenteessä. Toki syyn ja seurauksen suhde pitäisi tilastollisesti osoittaa pohjoismaalaiseen tapaan pitkäaikaisessa tutkimuksessa.

Riskialtis elämä kaikkine hedonistisine huvituksineen on ihan sitä parasta ja täyteläisintä elämää. Vai onko se sittenkään?

On se vaan niin mukavaa pysytellä kotona kaukana kaikista vaaratekijöistä, tietysti selvin päin, terveysruokaa nauttien ja Avotakkaa selaillen. Sinne kotiinkin on vain niin kammottavan moni kuollut.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic