Uutiset

Kiemunki vaatii kulttuurin toiminta- avustuksia uudelleen valmisteltaviksi

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) on tuohtunut elämänlaatulautakunnan maanantaina myöntämistä kulttuurin toiminta-avustuksista yhdistyksille, yhteisöille ja ryhmille.

– Liikunnan seuratoiminnan tuet, jotka kohdistuvat pelkästään lapsiin ja nuoriin, on pyyhkäisty kokonaan pois. Kuitenkin kulttuuriyhdistysten tuet ovat ennallaan. Niistä ei ole karsittu mitään, ja ne kohdistuvat pääasiassa hyvin toimeen tulevien keski-ikäisten harrastustoimintaan. Tämä ei noudata tasa-arvoa, Kiemunki toteaa.

Hän vaatiikin, että avustusasia nostetaan esiin ensi maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa.

– Pitää miettiä, lähetetäänkö koko tukipolitiikka uudelleen valmisteltavaksi lautakuntaan.

Elämänlaatulautakunnan puheenjohtaja Ulla Appelroth (sd.) ei ole Kiemungin kanssa samoilla linjoilla avustusten epätasa-arvosta.

– Jouduimme säästämään noin 12 miljoonasta 700 000 euroa, joka oli kaupunginhallituksen meille osoittama säästösumma. Jossakinhan niiden säästöjen pitää näkyä.

– Taloudellisesta tilanteesta johtuen emme voi tänä vuonna antaa liikuntatoimijoille toiminta-avustusta, mutta annammekin vuokra-avustusta niille, jotka eivät toimi kaupungin tiloissa.

Elämänlaatulautakunta jakoi liikunnan vuokra-avustuksia noina 72 600 euroa. Kulttuurin toiminta-avustuksina se myönsi 33 hakijalle yhteensä noin 230 000 euroa, joka on lähes sama summa kuin edellisvuonna. Kulttuurin puolella päätettiin säästösyistä, että tänä vuonna kaupunki ei myönnä yksittäisiä taiteilija-apurahoja. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic