fbpx
Uutiset

Kiihtelysvaaran kirkkopalosta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi - poliisitutkinta jatkuu kuulusteluilla

Poliisi esittää Kiihtelysvaaran kirkon tuhopoltosta epäiltyä 29-vuotiasta miestä vangittavaksi Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Vangitsemisoikeudenkäynti alkaa tänään kello 14.00.

Kiihtelysvaaralaista miestä esitetään vangittavaksi todennäköisin syin Kiihtelysvaaran kirkkoon kohdistuneesta törkeästä vahingonteosta. Poliisi ei kommentoi sitä, miten tekijän jäljille oli päästy.

– En voi kommentoida sitä, miten epäillyn jäljille päästiin. Avaamme tätä myöhemmin, kun tutkinta etenee, rikosylikonstaapeli Pekka Sivonen Joensuun poliisiasemalta sanoo Lännen Medialle.

Poliisi on pidättänyt kaikkiaan neljä henkilöä, joiden epäiltiin liittyvän Kiihtelysvaaran kirkon paloon. Poliisin mukaan kolmea henkilöä ei kuitenkaan vaadita vangittavaksi ja heidät vapautetaan tänään torstaina.

Sivonen kertoo, että poliisi jatkaa kirkkopalon tutkintaa muun muassa uusilla kuulusteluilla.

Kiihtelysvaaran vanha ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kirkkorakennus tuhoutui kokonaan tulipalossa, joka sai alkunsa aamuyöstä 23. syyskuuta. Kirkko oli rakennettu vuosina 1769-1770.

Poliisi pyytää edelleen tapahtuvaan liittyviä havaintoja lauantain ja sunnuntain väliseltä yöltä. Lisäksi poliisi pyytää yhteydenottoa niiltä, joilla on hallussaan valvontakameran tallenteita Kiihtelysvaaran keskustasta tuon viikonlopun ajalta.

Menot

Uusimmat