fbpx
Uutiset

Kiinalainen mobiilisovellus Tiktok kiellettiin Intiassa lasten turvallisuuden varmistamiseksi

Oikeus perusteli päätöstään sillä, etta seksuaaliset hyväksikäyttäjät lähestyvät lapsia alustalla.
Google poisti Tiktokin valikoimastaan Intiassa, mutta sanoi ettei ota kantaa yksittäisiin sovelluksiin. Kuva: BORIS ROESSLER
Google poisti Tiktokin valikoimastaan Intiassa, mutta sanoi ettei ota kantaa yksittäisiin sovelluksiin. Kuva: BORIS ROESSLER

Kiinalainen mobiilisovellus Tiktok hävisi Googlen ja Applen myymälöistä Intiassa, kertoi Reuters. Tamil Nadun osavaltion tuomioistuin pyysi maan hallitusta huhtikuun alussa kieltämään Tiktokin.

Se perusteli päätöstään sillä, että palvelussa levitetään pornoa ja varoitti, että netissä liikkuvat saalistajat pääsevät siellä kontaktiin lasten kanssa.

Hallitus lähetti Applelle ja Googlelle kirjeen, jossa se kehotti näitä noudattamaan oikeuden määräystä.

Tiktok on sovellus, jossa käyttäjät voivat tehdä ja jakaa eteenpäin kuvaamiaan videonpätkiä, jotka on höystetty musiikilla, vitseillä tai puheella.

Google ei ota kantaa

Google esti pääsyn Tiktokiin Intiassa keskiviikkona. Yhtiö tiedotti, ettei ota kantaa yksittäisiin sovelluksiin, mutta noudattaa paikallisia lakeja. Apple ei kommentoinut asiaa Reutersille.

Tiktokin Intian-tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta ja sanoi, että asian käsittely oikeudessa on kesken.

Tiktokin omistaja, kiinalainen Bytedance-yhtiö sanoi aiemmin tuomioistuimen päätöksen rajoittavan sananvapautta ja valittavansa siitä korkeimpaan oikeuteen.

Korkein oikeus palautti tapauksen osavaltion tuomioistuimeen, jonka tuomari kieltäytyi Bytedancen vaatimuksesta kumota oikeuden päätös. Asian käsittely jatkuu osavaltion tuomioistuimessa 24. huhtikuuta Bytedancen kuulemisella.

Miljoonia käyttäjiä Intiassa

Tiktok on käytössä ympäri maailman, ja Intiassa sillä on miljoonia käyttäjiä.

Viime tammikuussa yli 30 miljoonaa intialaista latasi sovelluksen. Sovellus on ladattu maassa yli 240 miljoonaa kertaa, kertoi sovelluksien käyttäjämääriä seuraava Sensor Tower.

Menot