fbpx
Uutiset

Kiinalaiset eivät tulleet Suomeen kesällä viimevuotiseen tahtiin – matkailu notkahti talven huippuvauhdista

Kiinalaisten yöpymiset alenivat heinäkuussa 11 prosenttia viime kesään verrattuna ja japanilaisten yöpymiset 12 prosenttia.
Kiinalaisten matkailu Suomeen on ollut kesä-heinäkuussa kovassa alamäessä verrattuna viime kesään.

Kesän matkailusta näyttää tulevan Suomessa synkkä verrattuna talven ennätysmenestykseen. Erityisen suuri pettymys on ulkomaisten matkailijoiden määrän kesäkuussa alkaneen alamäen jatkuminen.

Tilastokeskuksen tänään julkistamien tietojen mukaan ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisten määrä pieneni edelleen heinäkuussa 2,2 prosenttia. Pientä toivoa antaa se, että alamäki puolittui kesäkuun -4,8 prosentista.

Suomen talvimatkailua veti Aasiasta Suomeen tulevien matkailijamäärien kasvu. Nyt näyttää siltä, että Suomen kesä ei kiinnosta kiinalaisia ja japanilaisia senkään vertaa kuin esimerkiksi viime kesänä.

Kiinalaisten yöpymiset alenivat heinäkuussa 11 prosenttia viime kesään verrattuna ja japanilaisten yöpymiset 12 prosenttia. Kesäkuussa aasialaisten yöpymisissä oli samansuuruinen notkahdus.

Tilastokeskuksen tiedotteen mukaan hämmästyttävää on, että heinäkuu oli niin miinusmerkkinen kansainvälisistä tapahtumista, kuten Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisesta huolimatta.

Huonosti meni yöpymistilaston mukaan myös kotimaan matkailijoiden kanssa. Heidän yöpymistensä kehitys oli prosentin verran miinusmerkkinen heinäkuuhun 2017 verrattuna. Kesäkuussa kotimaisten matkailijoiden yöpymiset olivat vielä 4,5 prosentin kasvuvauhdissa.

Menot