Uutiset

Kiinalaisravintolan puukottajan tuomio lyheni hovioikeudessa

Hämeenlinnalaisen kiinalaisravintolan puukotusjutussa kuuden vuoden vankeuteen kolmesta tapon yrityksestä tuomitun kokin tuomio lyheni Turun hovioikeudessa viiteen vuoteen.

Tuomittu Fu Jianjun puukotti hengenvaarallisesti puolisoaan ja tämän vanhempia lokakuussa 2008 ravintolan keittiössä. Tuomittu oli puolisoineen juuri avaamassa uutta ravintolaa ja oli pitkän tauottoman työrupeaman uuvuttama, kun ruuan valmistamisesta tuli riitaa. Kysymys oli lähinnä siitä, että puolison äiti ryhtyi neuvomaan vävyään ja puuttui tämän töihin.

Turun hovioikeus katsoo tuomiossaan, että Hämeenlinnan käräjäoikeuden antama kuuden vuoden vankeusrangaistus on liian ankara suhteessa tekojen vaikuttimiin ja tekotilanteeseen.

Pahimmat eli välittömän hengenvaaran aiheuttaneet vammat sai tuomitun puoliso, mutta myös tämän vanhempien vammat olivat vaarallisia. Koska ravintola sijaitsee aivan Hämeenlinnan ydinkeskustassa Keskustalossa, apu ehti paikalle niin nopeasti, että kukaan ei kuollut. Puukottaja saatiin heti kiinni ravintolan ulkopuolelta.

Fu Jianjunin maksettavaksi käräjillä tuomittuihin lähes 27 000 euron korvauksiin ja asianajokuluihin hovioikeus ei puuttunut. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020